自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

KAHOI 發表於 19-3-16 17:11
請問通一通大約要幾錢?

高壓通渠師傅吾系好記得幾多, 好似是$800 定$1500。
普通水喉師傅通吾到。通完無耐都漏水。

公爵府

2023年兔年勳章

KAHOI 發表於 19-3-16 17:49
都係人地介紹咋咁依家係咪冇得搞

無嘅,咁樣亂裝,容易塞,難維修咁啫。

作為聯咁嚟嘅專業裝修界,係好合情合理嘅。

你睇下室外條喉有無連接隔氣。無嘅話,咁樣裝其實會入臭氣。

有沙士嘅話,啲細菌就第一時間去你屋企探你咯。

大宅

Amy1974 發表於 19-3-16 17:22
都要知道去水喉嘅部局,先至有得攪。

隔氣係室內,定係室外。 係咪 U 形 隔氣。 睇下用 手搖管道疏通器 ...

我屋企成日都塞,係屋苑設計差嘅問題,所以我已經淘定一個以防不時之需

公爵府

2023年兔年勳章

小玲子 發表於 19-3-16 18:09
我屋企成日都塞,係屋苑設計差嘅問題,所以我已經淘定一個以防不時之需
...

其實用搞搞 彈弓 刮得多都唔係咁好。

去水喉除咗靠 fall 度,都要靠喉管 嘅平滑度。

你都識得日日敷 mask,整滑塊面,都唔會搵塊 百潔布 去省塊面。

要保持喉管 去水功能,都要保持清潔,得閒排下毒,用熱水洗下喉。

人都識keep fit,食清淡。油膩嘅嘢唔好係咁倒落去,啲油脂積係喉管,唔塞就奇啦。

大宅

Amy1974 發表於 19-3-16 18:25
其實用搞搞 彈弓 刮得多都唔係咁好。

去水喉除咗靠 fall 度,都要靠喉管 嘅平滑度。

我地已經無掉油同垃圾落去,但都塞,唯有沖多啲熱水

大宅

KAHOI 發表於 19-3-16 17:29
係咁樣嘅

咁我誤會左,我以爲你話唔去水,係隔野個舊野冇清所以塞,我覺得似蕉上次部老爺機fing 得太勁,我估個膠圈位fing開左跌左落去!我老公扭開見到都

首頁

尾頁

跳至