自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Bobo113 發表於 18-1-30 17:34
系呀系呀,好羡慕人識車嘢,等睇人工大作

我都好鍾意睇人地d製成品

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

男爵府

畀面勳章

張就仁 發表於 18-1-30 16:42
去深水埗東城針車行試下BROTHER/JUKI,家人用JUKI,覺得幾好車,較靜.2千餘

昨日我真係特登走去東成問下有冇樓主部衣車, 點知佢話佢哋唔賣呢部,就介紹左brother第二啲型號俾我,但得16種線跡,要多啲線跡就貴多接近成千元 (而且那些型號在brother香港官網沒有的呢!)。又介紹另一隻他們代理的日本牌子Happy Japan, 雖然好多功能,仲買衣車送鈒骨機,但要5千以上,超出預算很多,而且都幾大部,我也未聽過這牌子(他說是日本内銷的)。好失望!
請問有冇人聽過這個牌子?

男爵府

畀面勳章

JoanneYung 發表於 18-1-30 16:09
不用不好意思 部衣車好好用,呢排都在練車直線,掌握到之後,發覺好好玩,會上癮的
...

車野真係會上癮

我又有問題想問下樓主:
昨日去東成想睇這部衣車,佢哋話個殼係兩個膠殼合埋,所以唔代理。我才留意到這型號的殼真係同其他的不同。

樓主係用家,請問你覺得個殼兒戲嗎?

其實我覺得個殼好似輕啲,不是更好嗎?但聽佢咁講,自己想知是否真的有大分別。謝謝!

子爵府

JWKun 發表於 18-2-2 13:13
車野真係會上癮

我又有問題想問下樓主:

我呢個型號同其他型號既殼也差不多哦,其他型號也是兩個殼合併的,兒不兒戲就見人見智,我目前感覺還可以,老闆是不是想說怕車車下穀都掉出來了 我估應該冇咁兒戲吧!我見呢個款都好多人買

子爵府

JWKun 發表於 18-2-2 13:04
昨日我真係特登走去東成問下有冇樓主部衣車, 點知佢話佢哋唔賣呢部,就介紹左brother第二啲型號俾我,但得 ...

你可以去一田睇下,佢好多款既殼都係我咁既,而東成代理個d款係點架?有冇相睇下
以下兩款既殼也是我個款殼一樣的

珍珠宮

回覆樓主:

打算車咩

子爵府

cakii 發表於 18-2-2 17:44
打算車咩 ?

暫時想車下小童睡褲俾囡囡 想學車梳化套,想換咗家裡的梳化套,因是新手,今日成功改咗條窄腳褲腳,好興奮

珍珠宮

JoanneYung 發表於 18-2-2 18:01

暫時想車下小童睡褲俾囡囡 想學車梳化套,想換咗 ...

好叻呀

男爵府

畀面勳章

JoanneYung 發表於 18-2-2 15:26
我呢個型號同其他型號既殼也差不多哦,其他型號也是兩個殼合併的,兒不兒戲就見人見智,我目前感覺還可以 ...

咁我估唔會車車下跌,只係見FS70的膠殼係軟身一點那種,其他型號衣車的殼是硬膠,可能耐用一點掛。我也不確定。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

JWKun 發表於 18-1-30 10:44
想請教樓主:
電腦衣車,操作好用嗎?
這部能否收邊(類似鈒骨那樣)?

電腦衣車好好用架

我個部都係brother 但紫色有繡花

不過而家放左落床底無玩

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

siuba 發表於 18-1-30 17:39
我想問從未用過衣車嘅新手,其實買一部衣車仔難唔難學識用?我好多衫裙要改短收囗,俾人改都60-90蚊件,所 ...

電腦衣車就易handle

因為你車個時可以較速度

就算踩落去佢都可以分超慢,慢,正常 3種速度

我都係新手,以前中學d 衣車我覺得好嚇人

一踩就好快,而家電腦衣車好好多

男爵府

畀面勳章

JoanneYung 發表於 18-2-2 17:42
你可以去一田睇下,佢好多款既殼都係我咁既,而東成代理個d款係點架?有冇相睇下
以下兩款既殼也是我個款殼 ...

東成介紹個款原來之前有人post 過,

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19783588
當日東成咁啱有人買機, 我可以睇到人試機驗貨, 真係好靜, 好似無聲咁, 開夜車都唔會俾人投訴‧
不過未聽過這牌子, 又超出預算, 我都係覺得樓主部 FS70吸引d‧

我終於係港島區找到brother FS70衣車, 係工聯會的電器舖, 做緊優惠 $3100, 但那天太早, 未有人示範, d 機全部用鐵錬鎖住, 想睇真d都有困難, 要搵個第二日再去過。

男爵府

畀面勳章

LedTV 發表於 18-2-4 11:24
電腦衣車好好用架

我個部都係brother 但紫色有繡花

嘜咁哂呀

子爵府

好媽媽勳章

JoanneYung 發表於 18-1-6 18:43
掙扎咗好耐,終於買咗衣車了
現在買呢款仲有200元佰佳禮劵送

係咪可以繡字和圖案的?

子爵府

Racmom 發表於 18-2-4 11:55
係咪可以繡字和圖案的?

我呢款不可繡花繡字,但有幾款簡單既線跡有花可以車

子爵府

JWKun 發表於 18-2-4 11:46
東成介紹個款原來之前有人post 過,

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1978358 ...

如果唔急,可以等一田感謝日,聽人講會再平佰幾二佰左右,我也是買3100,但就再送200現金劵和一份手作,優惠剛剛在31/1做完,你可以再等下,佢周不時都有野送,我之前12月份睇過,送野送到12月31日 ,但我當時冇買,之後1月幾,佢又有返優惠,你可以留意返brother 個網頁

男爵府

畀面勳章

JoanneYung 發表於 18-2-4 21:17
如果唔急,可以等一田感謝日,聽人講會再平佰幾二佰左右,我也是買3100,但就再送200現金劵和一份手作,優 ...

好的,等我留意下,謝謝你!

子爵府

回覆樓主:

阿囡也要玩我部機,怕佢車到手,最後買咗部玩具俾佢

大宅

想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

個筆袋整得好靚呀

首頁

尾頁

跳至