婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

boobeehk 發表於 17-10-31 18:43
我又係同住零溝通,煮乜99都唔岩食。 搞到我都無心機煮

我宜家每日煮飯,都係為c6煮,因為得我哋兩個食,仲好,唔使對住。

以前有留飯餸比99,有日c6叫我唔使留,話呢樣唔啱食,嗰樣唔啱食,自此唔使留。

99不嬲重口味,多油要落雞精,所以佢做節煲湯,佢煮嘅餸,我挾幾舊就算,寧願食白飯。

大宅

回覆樓主:

樓主真係好好訓練自己既EQ呀!
同99呢種生物相處只能智取 不能衝突
記住男家永遠都係當你外人。當你睇開左D點,你咩事都唔會嬲。做人係咁假架啦!最緊要係咩?做跟得夫人 , 喺99面前篤眼篤鼻,恩恩愛愛。佢已經嬲爆啦!

大宅

cancan2013 發表於 17-11-1 12:32
樓主真係好好訓練自己既EQ呀!
同99呢種生物相處只能智取 不能衝突
記住男家永遠都係當你外人。當你睇開左D ...

我以前都好忍得,但自從多咗小朋友之後,忍耐力低咗好多。話說我小朋友出世,差點俾99搞到我產後抑鬱,佢問都唔問,就帶埋另一個孫搬曬d嘢來我屋企住,我出院返到屋企,見到全屋都係嘢,小朋友走來走去,加埋99把聲,仲嘈過街市,我心諗,點坐月呀?最搞笑係佢仲要叫我幫手睇住果個孫,我自己果個喊到死都唔得閒抱,仲要照顧人哋個B。又成日challenge我餵人奶,我喺房餵緊,又走入來望住曬,我最後頂唔順,要求佢離開。自此之後,佢心一直有條刺,成日話我趕佢走。另外,佢實在太多管閒事,乜都管一餐,又唔尊重別人,叫人做嘢,總係呼呼喝喝,仲衰過工人,成日拎D小朋友來比較,但又唔比較下佢自己同李嘉誠,我真係好討厭佢!

大宅

回覆樓主:

本身同住?唔係既叫c6收返所匙。
我都好明,我本身同99同住,生左小朋友真係會磨擦多左,好彩係我C6係咩都幫晒我。所以99冇晒符

大宅

cancan2013 發表於 17-11-2 12:46
本身同住?唔係既叫c6收返所匙。
我都好明,我本身同99同住,生左小朋友真係會磨擦多左,好彩係我C6係咩都幫 ...

唔係同住,但佢有我們屋企鎖鑰,久唔久就上來,所以好煩!之前曾經換過鎖,佢又問C6拎鎖鑰,C6又俾佢!真係激死!

複式洋房

去, 一定要去,篤眼篤鼻都係幾個鐘,自己做足禮數唔會比人講閒,人地唔識做係佢無品,唔係你問題,認真的便輸了 !

複式洋房

回覆樓主

要收工山長水遠仆去食餐飯先慘

複式洋房

15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Huuu 的帖子

複式洋房

親子王國15週年勳章

男爵府

回覆 hellokitty_baby 的帖子

如果撞日子就話返娘家食

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章

一年一次,我都系甘忍

複式洋房

別墅

總之C6都有難處嘅

男爵府

做個靚太 發表於 17-10-2 11:17
你老公未諗通je~
我老公曾經講過,一齊食飯,兩個(阿媽&老婆)都唔開心,但老婆唔同阿媽食飯,老婆開心 ...

我個識咁諗就好

珍珠宮

ccllmama 發表於 17-12-20 19:46
我個識咁諗就好

因為我老公感受過個分別~
以前去完99家食飯,我一定係唔開心,但戈個係佢媽,唔通係咁投訴咩~咪講左兩句,希望下次佢注意,就dead air啦~
而之後戈幾日,我老公一定收到99電話,投訴我有乜唔好,唉~超級煩!
但自從唔駛一齊食飯,我老公少左面對尼啲煩野,佢梗係中意後者架!

男爵府

做個靚太 發表於 17-12-20 19:55
因為我老公感受過個分別~
以前去完99家食飯,我一定係唔開心,但戈個係佢媽,唔通係咁投訴咩~咪講左兩句, ...

你就好……我c6話我唔返就唔俾面佢,返我就唔開心,但我好易氹,佢媽相反……所以次次都要返

侯爵府

karmankama 發表於 17-10-31 22:34
我宜家每日煮飯,都係為c6煮,因為得我哋兩個食,仲好,唔使對住。

以前有留飯餸比99,有日c6叫我唔使留 ...

雞粉&美極 係有味精ga喎!
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

zxzx 發表於 17-10-2 01:00
Agree, 99 唔 like 新抱好多時因為妒忌,同老公恩愛比99,我想她心裏一定不是味兒!
...
講到99好似二奶咁... 其實大家都係女人,99自已都做過人地新抱。唔明點解咁多99都仲唔化。

首頁

尾頁

跳至