媽媽會所

跳至

首頁
12345...54

尾頁

伯爵府

Re: 2002年12月BB會 (Part 145)

菲菲、JULIA:

但果時我已放完假,又要另外再請,同埋好似JULIA話齋,得新工人係屋企!

bb女 = 恩祺媽 :-)

大宅

Carol,
新工人上班未?

5,
自從經濟唔好後, 好多老細都縮咗皮啦, 有早收已經好過無..., 睇怕有D人個晚可能仲要OT... :-(

公爵府

版主

Carol
係咪今日接新工人?

公爵府

Carol

咁又係....而且你次次返親台灣都鬼咁辛苦添

公爵府

版主

Connie
睇怕有D人個晚可能仲要OT?你指你老公?

大宅

醒目開學勳章

Good Morning

又頭痛, 又眼訓...想死

公爵府

mimi

Hello
個晚你end up幾點至走得?
Chloe呢張相好大個女呀 :mrgreen:
佢個傷口點呀? 好番晒未呀?

大宅

Julia,

照舊就係照舊啦, 不過唔係放, 係問 :-(
佢成日都話都唔知邊個定d咁o既規矩....要次次問佢...次次睇佢面色聽佢發"up"風......我就好煩......佢就好不願:-|

子爵府

mimi,
chole個笑容好大個女呀, 佢個傷口痛唔痛呀?

carol,
唔好去台灣啦, 天氣又變啦, 費事辛苦呀.
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

伯爵府

炒完隻衰印之後,我老豆同個保母先講原來衰印一早宦唔想係我度做....等我仲擔心咁耐點炒佢!

同埋隻衰野一早諗佢係我呢度做完之後,去元朗搵D係唔知乜廠做夜班,比$萬五至二萬搵人認頭做佢僱主簽家傭合約....

衰印琴日打電話比我,佢個AGENT 講我寫比佢封REF. LETTER O既REASON 唔得,要寫我係經濟困難所以唔用衰印,我話唔得喎,我已請左新工人喎...

仲有一樣好興,我再三問恩恩,恩恩話衰印以前有搣過佢,我問恩恩點解姐姐搣你,佢話我曳曳唔肯訓囉...
我問恩恩點解唔一早話我知,恩恩答話衰印講如果恩恩講比我知,會連我都打!

公爵府

版主

cell
唔夠瞓頭痛呀?

正話打俾你無人聽,二手市場有人放明冶。

老秘覆咗你未?

Chloe 好大個囡呀!

公爵府

版主

Connie
佢唔駛返屋企做節咩?佢唔係香港人?

公爵府

Carol

個隻野咁衰....寫衰佢封ref. letter 啦 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

伯爵府

connie, julia:

agent後來通知我新工人都係要琴日到hk,今朝要帶佢law i.d.card同驗身,所以下晝先黎!

公爵府

版主

Carol
吓?佢又會同你老豆,保母講?其實衰印佢想借佢哋把口漏俾你知?

夜班?唔慌正經啦!

但係你上次封信話咩要離開香港個囉喎

衰印好賤呀 :evil:

公爵府

版主

Carol
Agent 帶去你屋企?

大宅

Hi, Michelle
Chloe係咪已經好番晒?

Carol,
你個咁o既衰印, 真係早炒早着.

Julia,
我指o個d要OT的人, 係指平時經常要OT個D人, 不是指阿平.

我個老細係中國人, 一個只顧事業, 甚少理家庭的生意人 :-|

大宅

醒目開學勳章

比比, Jojo,
傷口唔痛咯, 不過仲有條疤痕...好嫩, 所以貼住佢費事佢'R'

比比,
上星期五收1:00am…. 聽日話就話收半日….我估都係唔使旨意有得走.
新個manager唔係好like我地2個舊人既performance 話星期四放完假要同我地review呀...佢話如果傾完都係夾唔到就可能..
但係我覺得自己走又唔抵...賠返比我就差唔多…

Julia,
我屈左顏生買kitchen喇…hehe

公爵府

版主

Connie
ic...... 咁佢老婆仔女咪好可憐?
:-|

公爵府

mimi

唔夾 佢講晒啦 :-(
咁緊係等佢郁你啦, 點解要自己走喎 :evil:

首頁
12345...54

尾頁

跳至