嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: CHICCO 羊毛底衫, 是否好正

我朋友話唔好咁快俾亞b著羊毛衫, 佢話第時大個d會好易怕凍, 著少件衫都會病呀.... 我又覺得佢講得有道理woh..
大家點睇呀??

公爵府

ardnas65
可是當有需要o既時候就要著啊! 唔通讓BB著涼由得佢嗎? 這只是BB在冬天的基本物品啊! 況且, BB著涼唔識同您講, 待他懂分什麼是熱和涼或者才不用給他穿吧! 當然啦, 如果您覺得BB夠溫暖, 就不用給他穿了! 但都要買定一件或兩件預備不時之需啊!

[quote]
ardnas65寫道:
我朋友話唔好咁快俾亞b著羊毛衫, 佢話第時大個d會好易怕凍, 著少件衫都會病呀.... 我又覺得佢講得有道理woh..
大家點睇呀??
[quote]

民房

ardnas65 寫道:
我都想買羊毛底衫俾亞仔... 我好驚佢唔夠滑.... 0/3 除左海運有舖之外.. 仲有邊到有舖呀??
.

仲有
荃灣愉景新城 tel: 2499 8230
銅鑼灣世貿中心2/F tel: 2110 0323
將軍澳新都城中心千色百貨2/F te: 3194 4721
or browse: www.03baby.com.hk

等待驗證會員

我都係咁諗.... 唔知大家知唔知今年冬天會唔會好凍呢????

Luzern 寫道:
ardnas65
可是當有需要o既時候就要著啊! 唔通讓BB著涼由得佢嗎? 這只是BB在冬天的基本物品啊! 況且, BB著涼唔識同您講, 待他懂分什麼是熱和涼或者才不用給他穿吧! 當然啦, 如果您覺得BB夠溫暖, 就不用給他穿了! 但都要買定一件或兩件預備不時之需啊!

[quote]
ardnas65寫道:
大家點睇呀??
[quote]

別墅

各位, 我買多咗幾件chicco 12碼(合newborn 至1yrs old), 有需要可pm我! thanks.

大宅

多謝你讚我bb個樣醒目呀~ :mrgreen: 希望佢憑住個醒目樣可以入到好嘅幼稚園啦!:-P
你指邊張相件衫呢?大頭相嗰件紅黃間條衫係chickeeduck嘅,簽名相嗰件紅白藍間條衫係美國牌子Gymboree,我表姐响美國寄番嚟!
我就啱啱同你老公相反,我好鍾意甲衣架!一來可以包住bb肚仔唔怕凍親,二來總覺得甲衣係bb嘅特有象徵~
另外我有用過CHICCO 嘅bb柔順劑,bb油同moisturizing lotion,so far全部都幾好用。我有朋友講話佢嘅熊仔型bb沖涼液都好用,你可以試吓等佢減價買嚟試啦~ :lol: 依家bb柔順劑同bb油都做緊半價,好似做到今個月尾。

Luzern 寫道:
貝太

多謝您讚賞我BB, 您估中嘞--細b呀! 您bb都好smart啊! 醒目樣...您bb穿個件衫好襯我昨天買給細b個頂帽啊...件衫係邊到買到嫁?
多謝您介紹MotherCare嘅長袖包腳甲衣呀, 但我應該唔會買, 因為我老公唔鍾意--什麼包patpat, 包腳甲衣啊! 佢每次同bb換片片都講一次--為什麼同佢地穿拍"樓"o既甲衣呀?! 佢真煩氣啊!
不過我都想試下CHICCO bb沖涼液等... :lol:

Our Boy's Birth Date:

大宅

請問CHICCObb油可以比 new born BB 用嗎?當潤膚油?
會否太 ”油立立”?

公爵府

噢! 貝太
我想買您表姐响美國寄番嚟個件啊!無行囉!
咿, 原來您bb大我bbs 3日咋, 不過就重過我bbs好多了! 您湊得真好啊! 上次未有我囡囡張相, 現在有啦...您得閒睇下...
我最想試下佢嘅熊仔型bb沖涼液啊! 不過想佢減價先! 希望下星期二出銅鑼灣, CHICCO 嘅bb柔順劑,bb油同moisturizing lotion 仲做緊半價啦!

多謝你讚我bb個樣醒目呀~ 希望佢憑住個醒目樣可以入到好嘅幼稚園啦!
你指邊張相件衫呢?大頭相嗰件紅黃間條衫係chickeeduck嘅,簽名相嗰件紅白藍間條衫係美國牌子Gymboree,我表姐响美國寄番嚟!
我就啱啱同你老公相反,我好鍾意甲衣架!一來可以包住bb肚仔唔怕凍親,二來總覺得甲衣係bb嘅特有象徵~
另外我有用過CHICCO 嘅bb柔順劑,bb油同moisturizing lotion,so far全部都幾好用。我有朋友講話佢嘅熊仔型bb沖涼液都好用,你可以試吓等佢減價買嚟試啦~ 依家bb柔順劑同bb油都做緊半價,好似做到今個月尾。

公爵府

牛年勳章

想問問大家, 妳們會穿底衫先, 才穿羊毛內衣, 或是直接穿羊毛內衣呢??

THANKS!!

男爵府

我都想知,因chicco 款是cotton 底,所以唔駛著底衫,可直接穿,但這不是要日日洗嗎? 我見到有種australia 牌子是和尚袍款,不是chicco 的過頭x款,另穿底衫,好嗎?

CMMANDY 寫道:

想問問大家, 妳們會穿底衫先, 才穿羊毛內衣, 或是直接穿羊毛內衣呢??

THANKS!!
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至