自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

樓主話佢好專心地幫執緊書包完全唔知咩事,

咁有可能個小朋友除咗用個背脊挨住玻璃門口,

仲有其他行為令人地忍無可忍先走出嚟嘈啫,

以一個6歲小朋友最锺意用pat pat 顶撞,
或者單腳向後撑,
話晒個隻系玻璃門,有咩損壞都唔知揾邊個賠

用戶要求終止服務

/

男爵府

回覆樓主:

我都好同情樓主,但是真是好危險,你竟然還敢說 你打呀。我不是責怪你,但你想一下,當時如果真是他們動手,你和仔仔怎麼辦,就算以後報警拉人,你們已經收到傷害。我建議以後遇到這種事情都是say sorry 離開離開。保護自己最重要。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實整道門整左d咩呢人地咁惡

總有離別的時候

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

個對男女係燥㡳啲,得勢不饒人
但你諗諗間補習社一日咁多細路,如果有一成細路都係咁,重駛做生意嘅?
再者,如果有人冇為意有細路挨住度門而開門嘅話,個細路會受傷入邊個數?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lovececing 發表於 17-4-3 18:18
都已經即時道歉,洗唔洗2個男人咁黎啫住一個細路同女人呀

應該無生意

忙的話邊得閒幾個人走出黎

公爵府

邊間會計師樓咁得閒,生意吾好,搵人出氣姐,如果係我,出來望一望,叫一叫個小朋友,乾手淨腳。

大宅

頭先真係好唔開心架,好彩有你地BK咁多位師兄師姐安慰及教導知道有下次會點做,真的好番好多喇!只是今晚要認真同個仔傾下及安撫下,

大宅

回覆樓主:

記得試過又係帶住小朋友同人嘈後上黎呻
以家學叻醫
撞正呢啲偏激份子,為左小朋友安全,都係忍一忍快啲走
你仲叫佢試下打,好彩小朋友冇事
我都係過來人,但為左小朋友,真係要忍左佢唔好同人嘈,一黎為左小朋友安全,二黎唔好嚇親小朋友

珍珠宮

15週年勳章

駛唔駛咁惡呀, 不過帶住細路就唔好同呢D青山出來既人嘈,
好唔著數, 小朋友安全緊要

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

tingpak 發表於 17-4-3 17:54
事緣岩岩帶阿仔去補習社阿仔用個背脊挨住I隔離間唔知乜乜會計師樓個玻璃門口!我就好專心地幫他執緊書包完 ...

似犯就係間野唔中意隔離係補習社,因為返補習社同放會好嘈

話左咪算囉,仲要係咁鬧,應該壓力好大

伯爵府

回覆樓主:

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都覺得依家有風度嘅男人愈嚟愈少,
佢地見到我地d女人仔帶住細路都照恰!

侯爵府

畀面勳章

呢個世界好多惡人,咪比阿仔知道父母有幾好,出到去唔理你幾歲,做錯少少嘢就比人鬧到狗血淋頭,等佢以後謹慎行事。下次遇到呢d人快道歉即刻走,保障自己及小朋友安全為先

男爵府

2018復活節勳章

我諗可能佢地度門比小朋友(學生)整爛過先會咁激動,
樓主自己掛住整野無看管好小朋友係唔啱在先, 六歲又好, 三歲又好,十八歲又好, 人地開間鋪無過因為有補習社係隔離而預計呢D 修門費用
雖然樓主有講唔好意思, 但你下下話小朋友得六歲, 人地聽落大加覺得係藉口

教小朋友唔係下下幫佢搵藉口. 覺得年紀細就乜都得

下次教佢道歉say sorry, 帶佢行開唔洗同嘈, 教識佢唔"挨身挨勢" 仲好啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

事緣岩岩帶阿仔去補習社阿仔用個背脊挨住I隔離間唔知乜乜會計師樓個玻璃門口!我就好專心地幫他執緊書包完 ...

駛唔駛咁咄咄迫人呀?

伯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

我只可以話樓主失策。
帶住細路最好唔好响人哋搵食門口逗留,而自己又唔係幫襯緊佢。因為唔係人人忍受到,忍唔到咁咪向你開拖囉。

伯爵府

育兒性格勳章

snoopyiu 發表於 17-4-3 18:57
其實我舊公司都係係補習社隔離,唔少小朋友走過來推我公司到門,又挨埋來好多時我都唔理,但如果 ...

我都同意你見解,可能嗰間公司忍咗好耐。
我有一次見到個爸爸竟然响個等升降機位置同個細路預備表演出場排練,個爸爸叫完一次又次個細路名,又大聲又長氣,因為細路唔認真做又走來走去,個爸爸不停咁教佢点做。我企嗰度等接放學,都覺得好嘈。

男爵府

祝嗰間會計師樓生意興隆.....

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,唔洗唔開心,你有道歉佢都咁,佢地一定冇生意

首頁
12345...11

尾頁

跳至