婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

oshiki0522 發表於 16-4-11 18:34
我老公都話唔好揸油,我老公唔信d精油,係個死人姑9日日落咒咁,又話d精油好用,搞到我99每次又話我唔揸先 ...

咁你老公同你同一陣線唔俾錢買精油就得啦~~~~你姑奶鐘意點講係佢既事~~~佢覺得咁好咪自己個個月買幾千蚊精油孝順自己呀媽囉~~
你奶奶話你時~~~你老公冇出聲??由得你俾奶奶無理取鬧??

你奶奶唔俾醫生d藥你個仔食~~~你老公冇話奶奶咩???

你老公都話唔好擦油~~~係同你講??你之前話咩老公唔講~~你都會講~~~咁即係你老公之前冇同奶奶講過??定係你老公有同奶奶講過~~但奶奶都當耳邊風??

男爵府

回覆:(我只係呻下)唔好插我!thx

工人姐姐話我知我先知無食中藥仲倒晒添,我老公有話睇醫生無叫我99唔好揸油,我同老公講過又唔同佢丫媽講,聽完就算,姑9又話d中藥唔得又俾d精油我99幫個我仔揸,我一出聲又話我鬧!

子爵府

oshiki0522 發表於 16-4-11 18:54
工人姐姐話我知我先知無食中藥仲倒晒添,我老公有話睇醫生無叫我99唔好揸油,我同老公講過又唔同佢丫媽講, ...
咁你老公唔多掂喎~~~佢唔知你奶奶平時點對你既咩??佢乜都唔理~~聽完就算~~~由得你自己同呀媽同家姐嘈??

有d野係要老公自己開聲講先有用~~~我地依d新抱出聲只會黑人憎~~俾人記仇~~~

大宅

我覺得樓主自作自受,奶奶係距縱出黎噶。為母則強

男爵府

回覆:美菲絲 的帖子

我99好衰係我老公唔係到先咁話我,就係99打我個次有出聲幫我,隔左e一排我都無嘈同佢嘈,一講叫佢唔好用個d精油又發瘋!

子爵府

oshiki0522 發表於 16-4-11 19:32
我99好衰係我老公唔係到先咁話我,就係99打我個次有出聲幫我,隔左e一排我都無嘈同佢嘈,一講叫佢唔好用個d ...
咁你要諗辦法俾你老公知你奶奶平日點對你先~~~~
以後有乜你咪係老公面前先同奶奶講囉~~~再唔係學djm話齋錄奶奶音~~~等你老公知發生緊乜事~~~

你自己一個人無辨法解決到~~~

子爵府

你老公都系衰

大宅

育兒性格勳章

要硬啲,為個仔

大宅

瞓得好勳章

一句講晒,離婚,對仔女跟我,同你男家恩斷義絕,奶奶噪,好呀,比個女孫你law,男孫係我,我保證,你敢玩咁大,佢地唔敢再亂來

子爵府

KKEDU 發表於 16-4-11 21:31
一句講晒,離婚,對仔女跟我,同你男家恩斷義絕,奶奶噪,好呀,比個女孫你law,男孫係我,我保證,你敢玩咁 ...
女都唔會俾佢啦~~~奶奶鐘意男孫~~~但我做媽媽既仔女都錫~~仔女都唔會俾人囉~~~要既咪叫個仔搵過個女人生囉~~~

不過又唔洗咁快講離婚既~~~都要睇下個老公究竟係乜諗法~~想點搞~~~

大宅

樓主夠膽反抗就唔會係到呻到樹葉都落

美菲絲    發表於 16-4-11 22:37

大宅

😧😧😧😧😧😤😤😤

大宅

引用:我生完第一個大女,佢無咁衰架,99越變越衰

原帖由 oshiki0522 於 16-04-11 發表
我生完第一個大女,佢無咁衰架,99越變越衰,其實佢對屋企人咁衰,對外人鬼咁好雙面人

...
同62一樣,系出面笑笑口,咩都得。
返到屋企就秦始皇上身咁,咩都要話你,做咩佢都唔滿意,樣樣要話晒事。

洋房

佩服你既忍耐力,無乜幾個做到

大宅

我同你都有d似, 我已經開始有精神病,只係差左99無打我。我上次問過社工, 佢話家暴先會暫時俾宿舍。

大宅

其實你俾99打過後, 應該立刻約社工傾。

男爵府

比99打都仲留係到, 可憐人必有其可恨處....

美菲絲    發表於 16-4-12 14:51

伯爵府

熱血勳章

樓主,99打你果一刻如果報警,可以安排暫時住宿比你地3母子,再排育嬰(唔知你啲仔女幾大啦,大嘅有托管)
去到宿舍都可以正常番工,雖然有啲地點可能遠少少,但實有公共交通

當然有的差人好懶,會勸和,要堅持,講個事實同你嘅擔心出嚟

我細個都由家暴家庭出嚟,最恐怖唔係真係打落嚟果吓
而係唔知自己幾時被鬧?被打?被威脅?
家不成家

大宅

錢喺你袋,你企硬唔比佢咬你?
快啲安排小朋友去育嬰院,返全日
個姐姐1湊2唔得咩?
如果係咁我寧願住劏房都唔會再住落去

堅強啲,快啲諗下解決方法好過啦

伯爵府

其實你都好有問題喎,個仔係你自己既,都可以任人魚肉當白老鼠?有病梗係睇醫生食藥啦!搽咩鬼油呀!病成幾個月聽到都心痛,你姑9用槍指住你個頭迫你咩,上黎呻冇用架!做人阿媽要堅持識反抗保護仔女!

首頁

尾頁

跳至