自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

引用:記得自己細個俾人擄走左既1啲情境,唔記得

原帖由 lovelycats1 於 16-03-07 發表
記得自己細個俾人擄走左既1啲情境,唔記得晒,不過記得大部份。
又記得自己幾歲時點樣俾人非禮
咩人擄走啊?

水晶宮

回覆 我愛小魔怪 的帖子

我都唔知!好似黑影又似煙!我唔敢講俾阿媽聽!而且我好细個但又好深印象!

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:小冬甩 的帖子

我記得有一次我諗得十幾唔到廿歲既男仔,成面暗瘡!係公園抱走左我。
另一次係酒樓俾人抱走既,完全唔記得咩樣,只記得自己係一條好黑好暗既樓梯大喊左好耐。
所以千其唔好俾仔女係酒樓周圍走,我細個時係同哥哥酒樓落地玩,玩玩吓俾人抱走㗎!果時我應該未夠3歲。

wcpcelia    發表於 16-3-8 15:11

別墅

回覆:難忘的兒時回憶⋯⋯

試過同表哥去尖沙咀, 食住軟雪糕搭lift, 唔小心軟雪糕整到前面西裝友, 兩個唔識死覺得好得意仲笑, 結果, 西裝友發現大罵, 舅母道歉左好耐

有次跟爸爸返工, 見到同事比左本咸書佢,細個覺得睇咸書等於不忠, 覺得點解我個十全十美的爸爸會睇。咸。書!我矛盾左好耐應唔應該話比媽咪知, 最後無講, 但困擾左自己成幾個月

男爵府

引用:小學4年班,去屋企揾同學仔玩,見到佢父母

原帖由 lam133 於 16-03-06 發表
小學4年班,去屋企揾同學仔玩,
見到佢父母親熱後,
咁開放嘅,有客人係屋企都照做

男爵府

引用:兒時回憶係新屋入伙!媽抱住我!見到一縷黑

原帖由 幸福花 於 16-03-06 發表
兒時回憶係新屋入伙!媽抱住我!見到一縷黑煙從地面升上天花!好深印象! ...
唔明,其實是什麼來的?

子爵府

牛年勳章

(1)一家人等巴士。我一見巴士埋站就上左車。巴士極速開走。我先發現原來上錯巴士。同售票員講撘錯車。到下一個站落返車。跑返去原來的巴士站。好彩架巴士未到。全家繼續等車。:bad feel:
(2)小學雞時代。暑假去舅母家住。舅母帶我同表哥、表姐去餐廳吃晚飯。點了一個全餐給我。全餐比普通的餐更多野食:沙律。奄列。湯+餐飽。意粉+肉。甜品。咁大個女第一次食咁大份餐。
舅母是很惡的人。我不敢説什麼。怕會食剩。只有努力的吃。。。
吃完後。行緊返屋企的時候。
他們才説:吃不下出聲嘛⋯

丫雅    發表於 16-3-8 16:14

大宅

1. 4歲時入廚房掉垃圾,撞穿頭,要入醫院縫針...留醫一晚冇喊,但拆線喊死,另外要介口,細時好憎食豬肉,因為要介口,迫住日日食都冇扭。。。

2. 屋企重男輕女,所以除咗阿媽冇人會理我,有年生日,因為屋企窮,所以唔可能有咩娛樂,阿媽都同我睇戲(一張票两個人睇,我全程企响度睇)....

伯爵府

- 幼稚園瀨屎
- 幼稚園下午茶D奶香味
- 媽咪放工番黎果陣醫院味
- 小息喪玩喪跑
- 籐條炆豬肉
- 掟水袋落街
- 搵鏡照人,警察最終上門
- 玩火
- 剪自己眼睫毛,比阿媽喝停
- 學電視廣告,拎阿媽成樽面霜對住塊鏡係咁查
- 扭計要食雪糕,發脾四踎低唔行,點知雙親唔賣帳,老豆仲影左我發緊脾四嘅相

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 lam133 於 16-03-06 發表小學

原帖由 momoo 於 16-03-07 發表
咁開放嘅,有客人係屋企都照做
以做晒著褲,

個時舊公屋門閘上下可以開個隻門。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

小學三年級,晚黑睡覺,太反瞓,從上格床掉了下來,下唇撞爆了,流了好多血,記憶中我爸好英勇地背著我搭的士去醫院。

爸爸是我心目中好差勁既人,詳情唔講。佢唯一做過呢件事,令我留有好印象。

但好幾年前跟媽媽提起,佢竟然話:
重好講,佢見到血又話暈又話驚,係我好惡鬧佢,叫佢揹你睇醫生,佢先至去。

Omg…連我唯一好印象都破滅埋…

丫雅    發表於 16-3-8 16:16
wcpcelia    發表於 16-3-8 15:12
Childhood is journey, not a race.

大宅

引用:-+幼稚園瀨屎-+幼稚園下午茶D奶香味-+媽咪

原帖由 bubu7 於 16-03-07 發表
- 幼稚園瀨屎
- 幼稚園下午茶D奶香味
- 媽咪放工番黎果陣醫院味
好頑皮

伯爵府

引用:Quote:原帖由+bubu7+於+16-03-07+發表-+幼

原帖由 小冬甩 於 16-03-07 發表
好頑皮
唔乖咩?哈哈

男爵府

7,8歲係條欄杆上玩,爬上爬落,結果跌左落地下,個口全部血,一支剪跑返屋企,只有我阿婆係屋企,我好驚但我婆都無咩反應,開始知道原來自己係無人關心。

公爵府

引用:初小時住沙田,喺商場掛住睇嘢跟甩咗阿媽,

原帖由 zitzai 於 16-03-06 發表
初小時住沙田,喺商場掛住睇嘢跟甩咗阿媽,企喺度喊,有個叔叔問我咩事叫我跟佢去,仲好記得個叔叔俾條淺啡 ...
唔知你係唔係講係瀝源唔見咗個細路女嗰單?其實嗰個女仔住我附近。當年佢呀媽傷心咗好耐!
我其中一件難忘事都係同這單失踪有關,話說我去游水會路經個地盤,成日都無啦啦聽到收音機喊聲,過咗無耐,就係個地盤度搵返個細路女啲骨和衫!好慘!

丫雅    發表於 16-3-8 16:17
cattz288    發表於 16-3-7 21:49
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

公爵府

引用:Quote:原帖由+zitzai+於+16-03-06+發表初小

原帖由 Joycemom 於 16-03-07 發表
沙田失蹤女童呢單新聞我都有印象!嗰女童後來係咪被殺害?

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

侯爵府

同媽咪去街市買送執果一枚十蚊銀,自此以後對十蚊銀情有獨鐘哈哈

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

珍珠宮

回覆:bebebibi 的帖子

嘩,好犀利

大宅

住6樓,新年擇D吉掉落街,幾歲
去橋咀島,第一次去海邊,但摻到一腳流血,幾歲

首頁
12345...8

尾頁

跳至