嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 luitoiming 於 08-9-22 17:55 發表

Hi pigpig

人誰無錯 ? 你可以吾買,你這样好像有點野蠻吧 !

我就唔覺得野蠻,因為"提供正確既價錢"係好基本既服務,
間舖俾錯左價錢,係應該自己承擔返責任。
我幫襯開既某間萬0分店都係咁,收銀機收多左錢,顧客只須同佢講返貨架上既價錢係咩,佢就會用返果個價錢黎收錢,然後先換返個正確既價錢牌,顧客完全唔需要勞氣。
我覺得咁樣先叫做服務lor~

大宅

原文章由 e_ekitty 於 08-9-25 00:49 發表

請問你張bb床褥係唔係凹咗呀!係唔係同我一樣咁樣呀?

唔同,我仲慘,係魚骨位斷咗 ,木喎,比bb瞓ga 喎,居然咁兒戲:;pppp:

我給妳的心愛
是無所不在
凡事百般寵愛
用我未來換妳未來

大宅

我揾番張單出嚟,我係今年1月11號買gar......我阿b2月先開始瞓,咁就爛咗,唉

我給妳的心愛
是無所不在
凡事百般寵愛
用我未來換妳未來

洋房

回覆 #32 6_irisng 的文章

Me 2, 我都係用P3車,用左半年
用得好好無問題
鎖車時兩個前"LOOK"要與後"LOOK"拍緊後
咁樣掂地的兩個"LOOK"先至唔會四週圍轉
案主有冇用錯方法呢!

不過講到尾,
現在都已經唔係車的問題
而係職員的態度問題以及0/3的其他貨問質素問題了!
我支持投訴到底!!!

大宅

原文章由 TVb08 於 08-9-22 17:12 發表

我上星期四已經出左最後通知佢都係當我唱歌完全冇reply過我,所以我今日send左complaint去apple,東方同壹週
東方最有效率已經有人call我跟進....

我想知東方跟進成點呢?希望你投訴成功

我給妳的心愛
是無所不在
凡事百般寵愛
用我未來換妳未來

大宅

我都有買呢個牌子的床單套裝, 本來諗住幫襯佢買bb床, 但考慮之際有人送張第三手俾我, 咁先至冇上當!! 我認為咁大間公司冇理唔調查清楚情況先提出offer, 起碼都應該試下睇睇乜原因, 係邊個錯都好, 有根有據講道理架嗎, 唔應該將個客當波咁踢囉. 為左抗議, 我決定呢張床單用舊左就唔再佢d產品!!(而且貴得來都唔覺得質料好)

男爵府

過左2個星期0/3baby都冇再contact我,我同老公就決定去將軍澳千色店嘅0/3 baby攞返 架bb車(架車$3000唔通唔要咩),今次仲經典呀,佢地竟然冇問過我地將架bb車send返去葵涌office,send左返去又無通知,究竟我做錯d乜會幫襯間咁嘅公司,佢地可以隨便將客人嘅所有物掟黎掟去但完全冇問過個物主...

我真係嬲到爆炸,連千色店嘅經理都驚動埋,佢出手幫我交涉但都幫唔到我,唔通真係要等天收..

我係度提醒大家想係0/3baby 買野千萬要小心...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 TVb08 於 08-10-7 16:05 發表
過左2個星期0/3baby都冇再contact我,我同老公就決定去將軍澳千色店嘅0/3 baby攞返 架bb車(架車$3000唔通唔要咩),今次仲經典呀,佢地竟然冇問過我地將架bb車send返去葵涌office,send左返去又無通知,究竟我做錯d乜會幫 ...

都係complain去總公司罷啦, 佢地唔收到warning 唔知錯的。

男爵府

原文章由 littleangel2008 於 08-9-30 21:06 發表

我想知東方跟進成點呢?希望你投訴成功

到e+都冇人再contact我了..

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我同老公去shopping的時候,都見好多人用P3,見網上的評論都几好,仲準備去睇下悿,好在睇到樓主你的貼,真系悟該晒。希望樓主可以快d羅翻d錢,換過部新車比bb啦!千其悟好甘激氣,最緊要系盡快解決件事。
我都準備去0/3baby睇張bb床,而家都系悟考慮了。我睇過mothercare的bb床,$19xx,好似都几好,個樣好普通,但几實用甘,大家如果想買bb床的話可以去睇下。mothercare呢個牌子系英國好出名好多人用(悟系賣廣告吖,因為老公系英國長大,所以好清楚)

大宅

想係0/3baby 買野嘅人千萬要小心

不如你去消費者委員會到告佢啦!因為佢0地(0/3BABY)D人到這一刻仲未知驚,而且佢0地以為你0地驚0左佢.

大宅

原文章由 luitoiming 於 08-9-22 17:55 發表

Hi pigpig

人誰無錯 ? 你可以吾買,你這样好像有點野蠻吧 !

我都唔覺得野蠻,已經唔係平..仲要自己攞出攞入.....唔計車$,時間都未計....
人誰無過..係啱....但錯左都要補救gu...錯完又錯..仲態度惡劣..<--我覺得呢d先係野蠻.

如果樓主咁叫野蠻, 如果我係樓主.., 我會早一d"野蠻",同會"
野蠻"好多...

會唔會你就係fanny wong既真人? <--希望講得笑la.

男爵府

原文章由 louisrenee 於 08-10-9 05:39 發表
不如你去消費者委員會到告佢啦!因為佢0地(0/3BABY)D人到這一刻仲未知驚,而且佢0地以為你0地驚0左佢.

已經去消費者委員會到投訴左....

男爵府

原文章由 celestetsang 於 08-10-8 15:55 發表
我同老公去shopping的時候,都見好多人用P3,見網上的評論都几好,仲準備去睇下悿,好在睇到樓主你的貼,真系悟該晒。希望樓主可以快d羅翻d錢,換過部新車比bb啦!千其悟好甘激氣,最緊要系盡快解決件事。
我都準備去0/3baby睇張bb床, ...

我都買左0/3baby嘅bb床,有其他mami用左7個月就爛左,有個將床裖訓左4個月就凹左,有個一送黎就已經係爛嘅....咁貴嘅價錢咁嘅質數,我e+後悔到c

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我bb由出世到而家19個月都係訓0/3床仔又無野喎,半年前買埋pdg車仔都ok喎,不過佢地d專門店d服務就真係..... ,結果我都係去永安買既,至於佢地今次處理手法真係唔認同囉,希望你早日解決啦!
原文章由 TVb08 於 08-10-9 10:32 發表

我都買左0/3baby嘅bb床,有其他mami用左7個月就爛左,有個將床裖訓左4個月就凹左,有個一送黎就已經係爛嘅....咁貴嘅價錢咁嘅質數,我e+後悔到c

男爵府

琴日東方覆我,果位fanny wong玩潛水,揾極都唔覆,如果佢光明正大,做乜咁鬼祟...証明佢身有屎,真係未見過d咁嘅人....

複式洋房

Peg-Perego 係0/3baby代理?

男爵府

原文章由 sam131 於 08-10-15 15:44 發表
Peg-Perego 係0/3baby代理?

係呀.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都想講, 我係七月時在一田買左張0/3 BB床, 跟住我個BB到九月尾先出世! 誰不知在裝床時, 才發覺係有問題, 床板的頭尾可以係同一邊, 真係有無攪錯? 當時我仲係醫院, 我老公滾到爆, 因為裝不到床仔比BB回家用! (不過, 好彩我有個朋友送多張床仔比我) 我出院後打比佢地跟進, 好彩佢地肯同我換, 但問題係要成五天後才換到! 我心想, 若果我家不是有多一張床仔, 咁BB可以訓係邊? 不過我當時真係無氣同佢地理論啊!

真估不到, 咁大間公司, 會有這樣的服務啊!

原文章由 TVb08 於 08-10-16 15:41 發表

係呀.

大宅

好媽媽勳章

我諗令人最忟嘅已經由本身PRODUCT QUALITY轉化成CUSTOMER SERVICE喇...本身要CHANGE PRODUCT OR REFUND嘅CASE都唔係咩奇事, 但係個SERVICE就真係好經典...
唔好咁易GIVE UP呀...

原文章由 TVb08 於 08-10-15 10:07 發表
琴日東方覆我,果位fanny wong玩潛水,揾極都唔覆,如果佢光明正大,做乜咁鬼祟...証明佢身有屎,真係未見過d咁嘅人....

首頁

尾頁

跳至