懷孕前後

跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+kisam3+於+16-02-15+發表「3

原帖由 goldenbaby2015 於 16-02-18 發表
Kisam3 ,你契媽會唔會知幾時確實搬去新大樓?張醫生話過農曆年後搬,但剛剛落了訂,姑娘話我四月尾生都未肯 ...
下,我一心諗住係新大樓我先落訂$3000架... 我預產期4月底呀,如果唔係新大樓既話,我book仁安好過!太過份了!

別墅

引用:Quote:原帖由+goldenbaby2015+於+16-02-18+

原帖由 imokifurhapi 於 16-02-18 發表
下,我一心諗住係新大樓我先落訂$3000架... 我預產期4月底呀,如果唔係新大樓既話,我book仁安好過!太過份 ...
我同你一樣,一心想新大樓,但佢全部產科、產房、婦產病房都未搬過去

早排我有親友入院住內科,已經在新大樓十幾樓住,但做手術卻返去舊大樓個手術室

大宅

回覆 goldenbaby2015 的帖子

想問下港安產檢幾錢一次?同埋張智在港安開刀要幾錢?THANKS!

大宅

回覆 simsimunun 的帖子

張智醫生醫生費$22000, 開刀埋單應該要6-7 萬

大宅

回覆 kisam3 的帖子

絕對認同,對政府零信心,岩岩先係隔離post 話要成隻手伸入去清胎盤

大宅

請問有無姊妹係港安順產,佢個媽媽禮包夠唔夠用? 仲洗唔洗另外準備走佬袋? THX

別墅

引用:回覆+simsimunun+的帖子張智醫生醫生費$220

原帖由 bibi_clw 於 16-02-19 發表
回覆 simsimunun 的帖子

張智醫生醫生費$22000, 開刀埋單應該要6-7 萬
張醫生比我張價單開刀及順產同一價$24000

別墅

引用:回覆+goldenbaby2015+的帖子想問下港安產檢

原帖由 simsimunun 於 16-02-19 發表

想問下港安產檢幾錢一次?同埋張智在港安開刀要幾錢?THANKS!
冇葯,約$850

別墅

回覆:tam_pallas 的帖子

今日問過姑娘,最快都要5🈷️先有新大樓用

大宅

引用:今日問過姑娘,最快都要5🈷️先有新

原帖由 tam_pallas 於 16-02-19 發表
我5月尾呀,希望到時真係用新大樓啦

複式洋房

回覆:荃灣港安

我都苦惱緊港安定仁安,第一胎係仁安搵靳嘉仁開刀生,見港安有新大樓就想去港安同近我d ,我預產期6月,但都仲未知搬左未

複式洋房

回覆:荃灣港安

想問下醫院係咪有媽咪入院套裝?如是會有咩?謝謝

水晶宮

kisam3 發表於 16-2-16 12:39
聽說港安有單case照結構,照完個醫生有話俾個女人聽個B有問題,建議流產,但個女人冇理,之後照返大陸旅行 ...
係, 確實係因為保險新 plan, 好多醫生轉淨開刀或甚至唔接生.

別墅

張醫生又話新年後,問d姑娘又話唔知,唉!

大宅

引用:Quote:原帖由+bibi_clw+於+16-02-19+發表回

原帖由 goldenbaby2015 於 16-02-19 發表
張醫生比我張價單開刀及順產同一價$24000
我都係港安睇張智呀。原來係佢診所睇,收費會平啲$22000,都唔知點解,都係一樣係港安掛單啫,收費都會有出入...

大宅

唉,真係太過份,訂又比左。佢舊大樓而家成間荒廢左既小學咁既款,好唔想係度生呀。完全比港安呃左啦

別墅

引用:Quote:原帖由+goldenbaby2015+於+16-02-19+

原帖由 imokifurhapi 於 16-02-20 發表
我都係港安睇張智呀。原來係佢診所睇,收費會平啲$22000,都唔知點解,都係一樣係港安掛單啫,收費都會有出 ...

不同價錢?太過份了!

大宅

最關心BB問題熱投勳章

bibi_clw 發表於 16-2-18 17:01

我大女係張醫生係浸會順產接生0家,非常好呀, 前期chk 得好好,同埋好nice, kee ...

聽你咁讚好安心呀!我係朋友4年前生搵張智醫生,所以介紹我的。去過診所產檢一次,佢好好人,問問題佢都解答。
不過我未決定揀仁安、浸會,抑或法國醫院⋯⋯

大宅

回覆 MrsPerthLiu 的帖子

我6月3日預產期,唔知到時搬左去新大樓未個時問張醫生,佢話依家港安待產戶同產房係自己一間房,中間唔洗轉來守去.
大女係浸會,個時係要待產再轉去產房,我仲記得痛到爆仲要自己過床,所以佢話待產至生都唔洗轉房,而價錢又比浸會平,所以我先轉港安,又新裝修呢,個時浸會仲舊舊地0家

大宅

係港安產檢$580,但診所係$880
可能點都有D 唔同掛,打返和可能都差不多

首頁
12345...23

尾頁

跳至