烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 小肥羊火鍋

Hi 11111,
中興路1號我未試過,環境如何?有d乜

大宅

candycancan :
'重慶火鍋'係食麻辣火鍋,有次係深圳搭的經過,咁你有冇試過'香辣蟹',都好正,係食麻辣蟹,仲有簿餅(推介花生味勁正),粉陂都好好味!

複式洋房

11111,
wa....咁多

大宅

candycancan:

其實我都唔係好熟架,我多數係羅湖商業城行,跟住就搭的去桑拿,至於食晚飯就係近期至去, 全因為'香辣蟹',加上睇BK先知有'小肥羊'咋,飲茶就試過去'稻香'不過勁多人,即刻轉去隔離間酒樓,不過同食垃圾冇什麼分別,有時會去'單桂軒',如果你去桑拿可以介紹比你啦!

男爵府

我昨晚去左華強北分店 (唔知係未去錯左, 正宗個間有無"一品"係小肥羊字前面架?), 好差, 服務慢, 好熱,好多食物都話無(鱔片, 西洋菜), 叫王老吉涼茶, 佢地話只有唔凍, 又唔比豉油, 4個人食左$192 (無嘜食野o甘), 下次我朋友話去試譚魚頭, 你地知唔知exactly位置?
:-D

大宅

正宗個間係無"一品"係小肥羊字前面架,你去果間係假!!

複式洋房

hi, 11111,
剛於16/9又去

男爵府

好媽媽勳章

HI ALL.

2/10到過中興路果間食, 真係好抵呀!5個大人叫左16碟野, 2枝啤酒, 埋單都只係$289咋. 但因為我地8點半先到既關係, 所以等位都等到差唔多9點半呀!但真係好正呀!麻辣湯底夠辣, 清湯底又夠鮮甜, 食物又新鮮, 真係要多謝各位既好介紹呀!

大宅

睇完你地推介,我都去左寶安分店小肥羊一試,地方清潔,坐得舒服,羊肉片上碟時一塊塊卷住,真係好靚,鮮淮山好正,羊寶唔係度度有得食,所以叫左一份,皇帝菜好好味,但係手打羊肉丸一早賣晒,試唔到,真係可惜,(黃金大餅)超大個,2個人食就真係唔好叫,如果唔係就一定要打包走

大宅

係寶安小肥羊無'一炮四響'叫 唔知係邊度有得試 ?-(
11111 寫道:
今個星期二我都去完,叫咗十碟,5樣飲品,$221埋單,推介一個(黃金大餅)可一試,$1X好大個幾好味.
咁有冇試過一炮四響?

大宅

我復活節去左東莞常平,睇到有間小肥羊,我未食過既之前,但我知香港有,好出名添,咁我咪去食囉.嘩,好多人呀,好彩我早少少到步,但都要等,跟住我尾來左好多香港人係度等位.好好味呀,辣得好正,我又食得辣..正到不得了.我地6個人食埋單三百幾..但食到好飽呀...我又好想去食呀..但聽講香港好貴.我會返去大陸食..嘻.

禁止訪問

男爵府

我多數去福田振華路個間, 三層樓高, 不過都要等位等成粒鐘, 又乾淨又舒服.
有次在深圳打完波,下午2,3點就去小肥羊打邊爐, 好少人,好舒服.
佢新出的新鮮手打蟹子墨魚膠好好味都係38, 仲有係炸竹(即是炸腐竹)好似10蚊定12蚊,好味到不得了, 比炸魚皮好味10陪.
4個人220蚊人仔食到肚爆.

男爵府

我去寶安南路個間 .... 星期日都唔使等位 ...

大宅

yeah.....我都有去寶安南路個間......正 and 平...

複式洋房

香港causeway bay 如何?

首頁

尾頁

跳至