自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

用戶要求終止服務

引用:你朋友都係想做facial relax下姐,大家都係

原帖由 flyhigh_sabrina 於 16-01-11 發表
你朋友都係想做facial relax下姐,大家都係女人,點解仲話人不知所謂,我唔信你未試過湊到個人好攰好忟.... ...
認同。做心抱畀99鬧好唔開心咖。我自從以前成日畀99鬧我無交帶,晏返,我以後咩都唔會同佢講,成日留喺屋企,去做咩都要遷就佢時間表。仲要日日早晚帶一次啲小朋友去佢家。我啲小朋友大,去下遠街,想啲小朋友有一日全日可以去王7,都要佢「審批」咁。
好羨慕人哋啲99,婆婆,可以全天候幫湊孫無埋怨,仲好聲好氣。

子爵府

回覆:點解會有啲不知所謂嘅丫媽

平時邊個湊先?

伯爵府

如果個小朋友自己湊開,又好難怪人唔幫你湊或厭麻煩,小朋友跟唔慣人地,梗係不停喊啦。我地做阿媽係要犧牲架啦,起碼冇左頭幾年自己既時間。如果想兩者兼得,又要小朋友又要自己時間,唔該請多兩個工人。

禁止訪問

引用:寸,做人呀媽去做個facial都唔得又真係好慘

伯爵府

引用:話說同朋友岩岩同同呻,佢話去做 facial 放

原帖由 麵包超人^o^ 於 16-01-11 發表
話說同朋友岩岩同同呻,佢話去做 facial 放低個女俾麻麻湊,但湊湊下喊,麻麻就打俾我朋友話: 下次你帶埋佢 ...
佢都係申下……同你一樣

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+flyhigh_sabrina+於+16-01-11

原帖由 happybebebe 於 16-01-11 發表
認同。做心抱畀99鬧好唔開心咖。我自從以前成日畀99鬧我無交帶,晏返,我以後咩都唔會同佢講,成日留喺屋企 ...
所以我不求99,不求自己呀媽,我返工請工人睇,起碼自己可以安排小小時間出去,又唔洗比人講我湊唔到就唔好生呢d悔氣說話!

天生女人購物狂

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 happybebebe 於 16-01-11 發

原帖由 flyhigh_sabrina 於 16-01-11 發表
所以我不求99,不求自己呀媽,我返工請工人睇,起碼自己可以安排小小時間出去,又唔洗比人講我湊唔到就唔好 ...
我6299唔準我哋請,又成日控制我哋,但想佢幫手湊耐啲,又上嚟睇我屋企啲嘢,話我啲嘢無消毒,話啲衫摺得唔好,仲摷雪櫃同垃圾筒。

所以我比較體晾新抱。

男爵府

引用:樓主講得有d直,朋友打黎同你呻唔係想聽呢d

原帖由 bebebonjour 於 16-01-11 發表
樓主講得有d直,朋友打黎同你呻唔係想聽呢d
通常d 人都係扮晒專家及教訓人,沒有同理心。人人要做合乎常理的事,中中直直嗰隻才對!就好似三十幾度,做人呀媽飲淡凍飲然後咳兩聲都比人話飲熱野唔會咳唔會傳比小朋友囉。做佐呀媽不應找人幫手,不應有自己時間不可做鐘意嘅野。7x24 坐屋企就最啱。
最慘係d 四大長老想玩孫新大條道理,想有人幫手睇下就十萬個唔得。

唐老鴨ng    發表於 16-1-14 04:55
Jumboli    發表於 16-1-11 18:00
tingho    發表於 16-1-11 14:48

複式洋房

引用:Quote:ckat 發表於 16-1-11 13:31 媽媽最錯

原帖由 小艾美 於 16-01-11 發表

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 bebebonjour 於 16-01-11 發

原帖由 Rjeuxxx 於 16-01-11 發表
通常d 人都係扮晒專家及教訓人,沒有同理心。人人要做合乎常理的事,中中直直嗰隻才對!就好似三十幾度,做 ...
你最後果句好精警。我都係處於呢個情況。

水晶宮

BK Milk勳章

我都賴過野

我由坐月開始都係自己一个人做睇b
坐月都係自己
我老公見我辛苦左兩年
靜靜雞買左演唱會同我睇
仲同99講左幫手睇b
同我講完全無問題放心
我天真以為一次半次真係無問題

我仔平時肯跟我99既
全程係無喊
食得訓得吾會扭計(我調節得都算好湊)

結果係我俾我99彈到暈
講辛苦又点点点
个仔又好掛住你
你又去街吾理
仲同我仔講ma咪吾要你la

曄返到屋企我爆我老公
你係咪玩我架
又講無問題
我從來吾會叫任何屋企人幫手睇b架
我入e院都係叫老公請假睇b架咋

我基本上一年自己都去吾到一次街
一定同小朋友一齊

但係我仔大la
我99就講
又講過黎我到訓下想湊去玩買玩具

我老公都講家下大个好湊就攞黎玩
No la
我地吾會俾
平時又吾係叫你幫手咩

一次半次叫你幫手都有說話聽

結論係無講一定要幫手
但到你想攞黎玩我拒絕就吾好話我

大宅

我好同情樓主~~~~~~~~~~~~~

個朋友、
我諗樓主應該唔係咁鐘意呢位朋友、
如果我個好朋友做全職媽媽、想去做個facial鬆下、而我又有時間我會幫佢湊一陣、樓主朋友如果有更佳人選幫佢湊都唔會搵99吧、做呀媽緊係比個最放心既人湊啦、只係99可能唔係咁想幫佢湊一陣、
做人媽媽點解唔可以做正常人生活、去行街shopping,facial???
有經濟能力可以請工人幫忙、有福氣既可有99,媽咪幫忙、樓主朋友似乎無呢種福氣、但佢渴望能做自己喜愛既事都係正常、想呻下卻被朋友反話不知所謂、真可憐

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

點解而家D人咁老馮,比亞媽,奶奶揍好似係必然咁,我個時亞媽奶奶都樂意幫忙,但我怕麻煩佢地,始終係老人家,我都無出去做,咪等亞仔訓左自己 full 下mask 囉, 都得架姐

[img=500,400][/img]

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:寸,做人呀媽去做個facial都唔得又真係好慘

原帖由 fukuoka_saga 於 16-01-11 發表
寸,做人呀媽去做個facial都唔得又真係好慘,生了小朋友不代表完全沒有自己生活

...
樓主朋友衰態度差同不懂得點用時間。
對樓主呢個朋友佢都可以用粗口,都唔方好態度對佢99啦!

luvkaka    發表於 16-1-11 15:04

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:去做FACIAL最多咪1-2個鐘,我又唔覺得個呀媽

原帖由 小艾美 於 16-01-11 發表
去做FACIAL最多咪1-2個鐘,我又唔覺得個呀媽有幾不知所謂.

媽媽去街,你走個時唔喊都唔代表你走了佢全程不會 ...

總有離別的時候

男爵府

引用:回覆+麵包超人^o^+的帖子下?我去做facial我

原帖由 orangesasa 於 16-01-11 發表
回覆 麵包超人^o^ 的帖子

下?我去做facial我都帶埋我個囡,我會帶本書比佢睇或比佢睇一陣卡通
我果陣都係,仲帶2件添

禁止訪問

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

公爵府

回覆樓主:

心態&態度問題

水晶宮

回覆 麵包超人^o^ 的帖子

你講得好啱吖, 冇錯, 我去做SPA(一年一次)都唔拾得叫人睇個女呀陰工. 你朋友真係唔生好過生呀

水晶宮

fukuoka_saga 發表於 16-1-11 12:57
寸,做人呀媽去做個facial都唔得又真係好慘,生了小朋友不代表完全沒有自己生活

...
唔係話唔得, 佢佢朋友一味粗口, 係個心態唔得囉. 你明唔明?

首頁
12345...8

尾頁

跳至