興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ai~你地d相都好靚,ng知幾時我先可以~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 tiptip 於 8/9/2008 17:57 發表
Sonic,i like the third one too, is it 10-22?

係啊, 呢支鏡好好用, 值得投資

侯爵府

咪係. 仲教我用s mode 影2張, 一張 1/15, 一張 1/30.

原文章由 軍魁星 於 08-9-8 17:33 發表
我無聽書, 用左唔知1/30" or 1/20" 影完兩張"到此一遊"就走左.

大宅

嗚嗚嗚~~我......我.......就係ar sir所講,拍到隻5筒,仲要係反哂光果種學生le......

子爵府

原文章由 tiptip 於 8/9/2008 21:50 發表
嗚嗚嗚~~我......我.......就係ar sir所講,拍到隻5筒,仲要係反哂光果種學生le......

我今日都帶左幾張相比阿 Sir 狠批, 獲益良多

大宅

我覺得你d相已經好靚le wor,我就惟有慢慢學la!不過今晚我真係好鐘意Sandra張晚餐。
原文章由 Sonic 於 08-9-8 22:26 發表

我今日都帶左幾張相比阿 Sir 狠批, 獲益良多

子爵府

原文章由 tiptip 於 8/9/2008 22:42 發表
我覺得你d相已經好靚le wor,我就惟有慢慢學la!不過今晚我真係好鐘意Sandra張晚餐。

我覺得 "多影, 多問, 多看" 係會有幫助. 呢個課程最大得著係學會 "冷靜", 之前未上堂就真係亂影一通, 而家影之前就會慢慢思考.

今日有個同學有張相係影個龍頭噴水落蓮花池, 真係影得好靚

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Sonic 於 08-9-8 23:56 發表

我覺得 "多影, 多問, 多看" 係會有幫助. 呢個課程最大得著係學會 "冷靜", 之前未上堂就真係亂影一通, 而家影之前就會慢慢思考.

今日有個同學有張相係影個龍頭噴水落蓮花池, 真係影得好靚 ...

o岩o岩行過報紙檔.... 見到今期"相機世界"個封面... 就係我地阿 Sir 張相....
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

子爵府

原文章由 Simar 於 11/9/2008 23:20 發表

o岩o岩行過報紙檔.... 見到今期"相機世界"個封面... 就係我地阿 Sir 張相....

我星期二晚都見到阿Sir 同 Sandra, 不過冇叫佢地

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Sonic 於 08-9-11 11:34 PM 發表

我星期二晚都見到阿Sir 同 Sandra, 不過冇叫佢地

係?? 你係邊到見到佢地呀~

子爵府

原文章由 KnN 於 11/9/2008 23:34 發表

係?? 你係邊到見到佢地呀~

Shatin, 因為我係沙田友

首頁

尾頁

跳至