興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

rebecca0113 發表於 15-1-7 11:30

點會無 3隻性格都唔同 最起碼我呢三隻加埋都唔夠你隻港短咁跩囉 我只能話你咁ARM揀到一隻特別跩既港短
你夠只養過一隻英短啦 你又知所有英短都乖
ANYWAY 我個重點係 隻貓乖唔乖唔係只睇品種 因為隻隻性格都唔同
都有好多純種貓 周屋痾 唔嗲人 唔比抱 臭脾氣架

瑪瑙宮

澄清 我無插人買貓的 只是鼓勵領養

男爵府

引用:你係邊到睇到有三千幾咁平??我係mk 見要

原帖由 shrimp0 於 15-01-04 發表
你係邊到睇到有三千幾咁平??
我係mk 見要六千到一萬
6千至1萬咁平? 純種至少要萬5起

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:其實我覺得買貓唔代表無愛心,有要求既就去

原帖由 rebecca0113 於 15-01-07 發表
其實我覺得買貓唔代表無愛心,有要求既就去買,無要求既就去領養,大家各自為正,唔好有人一開post就話人好 ...
我有英短同家貓各2隻,好肯定講,你所講既性格同品種係冇關。個個性格完全唔同,最痴人坐我大脾最多既係我既純種家貓。

binamsai    發表於 15-1-7 15:52
RSG媽媽    發表於 15-1-7 13:59
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

大宅

orangekkkkk 發表於 15-1-7 13:43
我有英短同家貓各2隻,好肯定講,你所講既性格同品種係冇關。個個性格完全唔同,最痴人坐我大脾最多既係我 ...
我隻純種家貓都好痴人

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:orangekkkkk+發表於+15-1-7+13:43+我

原帖由 snowmeow 於 15-01-07 發表
我隻純種家貓都好痴人
純種英短又好純種家貓又好,都係我寶貝 就係鐘意佢地有自己性格,個個唔同,做返自己

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

瑪瑙宮

仲有 隻貓貓既生長環境 它生長過程遇到既人貓 或其他生物/事 對隻貓既性格影響最大

如果一隻貓 出世係街頭
它和它的父母 日日擔驚受怕 風吹雨打 食唔飽
要面對比人虐打 比狗追 與其它貓貓爭食 爭地盤
性格想必驚青怕人有攻擊性

相反來講 如果係由出世就習慣與人相處
比人照顧 抱 摸 任人擺弄都得
它的父母與生長過程中所接觸到既貓都是如此
日日食 痾 訓 玩 一D煩惱都無 不必為生存爭扎搏鬥
性格想必溫馴親人 任人魚肉

如果夾硬要話純種貓性格好 只能話因為大部份純種貓由出世就習慣左與人相處

瑪瑙宮

rebecca0113 發表於 15-1-7 13:22
做乜你D回覆亂晒碼 睇得好辛苦

瑪瑙宮

orangekkkkk 發表於 15-1-7 13:43
我有英短同家貓各2隻,好肯定講,你所講既性格同品種係冇關。個個性格完全唔同,最痴人坐我大脾最多既係我 ...
黑喵

水晶宮

畀面勳章

引用:其實我覺得買貓唔代表無愛心,有要求既就去

原帖由 rebecca0113 於 15-01-07 發表
其實我覺得買貓唔代表無愛心,有要求既就去買,無要求既就去領養,大家各自為正,唔好有人一開post就話人好 ...
無牌家庭繁殖貓狗只配叫貓狗販子有牌正規的才稱得上叫breeder我朋友係breeder,佢d貓狗唔系人人可買

瑪瑙宮

701003 發表於 15-1-7 15:32
無牌家庭繁殖貓狗只配叫貓狗販子有牌正規的才稱得上叫breeder我朋友係breeder,佢d貓狗唔系 ...
無錯 真正優質純種貓有錢都未必買得到 會揀人來賣

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:rebecca0113 發表於 15-1-7 11:30 仲

原帖由 RSG媽媽 於 15-01-07 發表
仲有 隻貓貓既生長環境 它生長過程遇到既人貓 或其他生物/事 對隻貓既性格影響最大
講得啱!相中貓好多人都話係英短,其實係正宗港短

瑪瑙宮

701003 發表於 15-1-7 15:37
講得啱!相中貓好多人都話係英短,其實係正宗港短
可能有英短血統 不過唔知幾多同溝左咩啦 一般賣既都係咁上下

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:701003 發表於 15-1-7 15:32 無牌家

原帖由 RSG媽媽 於 15-01-07 發表
無錯 真正優質純種貓有錢都未必買得到 會揀人來賣
良心breeder仲會等小貓半歲絕育之後才賣!樓主如果上圖的非純種短毛都肯要,使乜俾錢買?我“免費”送俾bk姐妹的坊間純種貓狗都不少啦上年送的金吉拉

binamsai    發表於 15-1-7 15:53

瑪瑙宮

701003 發表於 15-1-7 15:44
良心breeder仲會等小貓半歲絕育之後才賣!樓主如果上圖的非純種短毛都肯要,使乜俾錢買?我“免費”送俾bk姐 ...
美女哇

瑪瑙宮

701003 發表於 15-1-7 15:44
良心breeder仲會等小貓半歲絕育之後才賣!樓主如果上圖的非純種短毛都肯要,使乜俾錢買?我“免費”送俾bk姐 ...
不過我鐘意你POST出來等人領養隻兔仔貓多D

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

回覆:我想養英短....乜要咁貴架

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

侯爵府

我兩隻都係買,但我本來只想領養,但儀工同機構都好多阻礙,我屋企窗花一定要跟屋苑!唔佢佢地,所以無得領養!

首頁
12345...6

尾頁

跳至