自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 wlk168win 於 07-12-3 10:52 發表

係囉....你不如叫亞賓去幫你借仲爽呀!

有介紹費,然後share
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

原文章由 Smiile 於 07-12-3 17:22 發表

有介紹費,然後share

ok ok!!

大宅

原文章由 cy1203 於 07-12-3 16:51 發表

Bingo!就係Olympic Trip-100R囉!
我只係keep左佢張還錢card同coupon, 佢還晒我先比番佢。無其他資料lu!

死得喇...我話左比朋友知, 佢宜家...
佢話個工人已經個個月都問佢"借"糧....
咁佢又同出面借....佢攪咩??? 好

大宅

原文章由wlk168win於 07-12-3 17:29 發表 死得喇...我話左比朋友知, 佢宜家...
佢話個工人已經個個月都問佢"借"糧....
咁佢又同出面借....佢攪咩??? 好

我試過拎張coupon去大眾問,佢話還到第5個月先可以換相機,甘你朋友個工人都換左,應該還得7788啦!可能佢就係問你朋友"借"糧去還財仔呀!

我個agent話,佢地好多係還幾個月就無心機找數,跟住會出古惑玩野,去告顧主,屈錢,博炒,諗辦法搵錢;所以個agent都叫我搵過個,但我個B好跟佢,我又驚第個自己吾習慣,唯有睇緊D,事事小心,出糧一定要用支票,仲要佢簽收,避免佢玩野。同埋要特別小心自己D財物!

大宅

原文章由 cy1203 於 07-12-3 17:47 發表

我試過拎張coupon去大眾問,佢話還到第5個月先可以換相機,甘你朋友個工人都換左,應該還得7788啦!可能佢就係問你朋友"借"糧去還財仔呀!

我個agent話,佢地好多係還幾個月就無心機找數,跟住會出古惑玩野,去告顧主,屈錢,博炒,諗辦 ...

我地懷疑佢放數添呀!))
請問張卡會唔會有寫借左幾多架??
佢個工人就黎約滿, 所以, 我地覺得佢會唔只借一筆,
然後, 大大筆就走佬!!

大宅

原文章由 <i>wlk168win</i> 於 07-12-3 17:53 發表
我地懷疑佢放數添呀!))
請問張卡會唔會有寫借左幾多架??
佢個工人就黎約滿, 所以, 我地覺得佢會唔只借一筆,
然後, 大大筆就走佬!!

張咭寫住~~
Name: XXXXX
A/C nos.: xx-xx-xxxxx-x-xx
Instalment Amount: $1884 X 6 (10,000)
Due Date: 16 Oct 2007

你試下叫你朋友copy工人ID, 再打去問問啦!
張咭上面有 2699 6098

大宅

原文章由 cy1203 於 07-12-3 18:02 發表

張咭寫住~~
Name: XXXXX
A/C nos.: xx-xx-xxxxx-x-xx
Instalment Amount: $1884 X 6 (10,000)
Due Date: 16 Oct 2007

你試下叫你朋友copy工人ID, 再打去問問啦!
張咭上面有 2699 6098 ...

我講漏左...佢個工人有左部相機之後, 仲不停個個月借糧,
咁咪即係還完再借囉!

嘩開相機舖都得囉!

由僱主打電話去, 佢地都肯答架???

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

所以一早已講左僱主千祈唔好keep佢地passport,一來犯法,二來都阻唔到佢地去借$$.

仲要謹記: 僱主千萬唔好幫工人還$$(即使幫佢扣去d $$去入財記都唔好)犯法架~~

佢借就佢自己C掂佢,佢搞唔掂走佬,僱主都無須上身.

公爵府

我有個請求,請問可唔可以copy張宣傳單張&借$$既card,e-mail比我??
個人資料(如有)請劃去,我想做個記錄,謝謝!!:mrgreen:

e-mail: [email protected]

大宅

原文章由 FA8866 於 07-12-3 23:36 發表
我有個請求,請問可唔可以copy張宣傳單張&借$$既card,e-mail比我??
個人資料(如有)請劃去,我想做個記錄,謝謝!!:mrgreen:

----->> cy1203交比你喇!

宣傳單張係咪要去舖頭門口影低佢先得架??

我個朋友準備呢兩日行動 (雖然佢都話佢十成係架喇),
不過, 都想摷佢張卞出黎, 睇佢究竟借左幾多萬 !!
話唔定, 摷多幾部相機添呀!
真係好想

洋房

原文章由 FA8866 於 07-12-3 23:36 發表

FA姐:
唔止係咁 ,我聽講話Bun Bun介紹佢G親朋好友 lai HK 打工,佢地收cousin$重狼過Agent,收成萬幾弍萬銀,講定到HK一個月後開始借,但係就同僱主講D agent點衰收好貴,僱主一有憐憫之心,佢哋就 ,因為賺萬幾弍萬蚊No costing,又唔駛報稅,
好揾過乜,所以...記住,請Direct Hire嘅朋友,100%益左Bun妹,自己個包借錢,走唔走佬睇你運數

公爵府

原文章由 wlk168win 於 07-12-3 23:56 發表

----->> cy1203交比你喇!

宣傳單張係咪要去舖頭門口影低佢先得架??

我個朋友準備呢兩日行動 (雖然佢都話佢十成係架喇),
不過, 都想摷佢張卞出黎, 睇佢究竟借左幾多萬 !!
話唔定, 摷多幾部相機添呀!
真 ...

吓,如果要係人地鋪頭影,就唔好啦,危險. sorry,我以為係d派既單張.

大宅

原文章由 FA8866 於 07-12-4 00:31 發表

吓,如果要係人地鋪頭影,就唔好啦,危險. sorry,我以為係d派既單張.

我聽朝早早去睇吓, 有無機可以影先.

公爵府

原文章由 wlk168win 於 07-12-4 00:44 發表

我聽朝早早去睇吓, 有無機可以影先.

記住危險唔好影呀,我諗住存個檔.:mrgreen:

大宅

原文章由 FA8866 於 07-12-4 00:54 發表

記住危險唔好影呀,我諗住存個檔.:mrgreen:

報告大隊長....我今朝行過, 唔覺有菲文印文既小傳單 (可能星期日先有)...只見佢地有大大張中文海報貼晒門口咋, 唔知第二間有無呢??!

無功而回呀!)):mrgreen:

大宅

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

大宅

原文章由 FA8866於 07-12-3 23:36 發表
我有個請求,請問可唔可以copy張宣傳單張&借$$既card,e-mail比我??個人資料(如有)請劃去,我想做個記錄,謝謝!!

FA8866, 無問題!我scan左之後e-mail比你啦!

大宅

原文章由 cy1203 於 07-12-4 11:09 發表

FA8866, 無問題!我scan左之後e-mail比你啦!

cy123,
你可能幫到好多僱主呀!:-P

公爵府

原文章由 wlk168win 於 07-12-4 11:35 發表

cy123,
你可能幫到好多僱主呀!:-P

cy123,wlk168win

唔該晒您地呀.
嘻嘻,知己知彼嘛.

首頁

尾頁

跳至