自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我細個成日跟我媽咪去石排灣村架!
因為我個3 舅父住係嗰度架,大門上面有盞燈架,
我好鐘意去佢屋企架,佢屋企入面賣西多士架!
仲有其他野食,有一枝枝雪凍既飲品,
係用維他奶樽裝住,但又唔係維他奶黎架喎!
我都唔係好明,點解佢屋企又好似茶餐廳咁?!

男爵府

原文章由 魚生 於 07-10-9 15:35 發表
係sister 阿蒙尼亞,都唔明點解會俾個唔係修女嘅人黎做校長?!

我畢業嗰年係龜張做校長架:-(
張中五畢業全班相都有佢份影
訓導主任就係colour wolf

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

原文章由 5354 於 07-10-8 23:32 發表
mingmama,
la...la...lalllaa.....may be in the same class tim ga....tell me ...

我細妹F4-F5讀A班,
即係有computer studies嗰班

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

係呀!但我唔知邊一座?
我舅父同我屋企一樣,
有6 個女架,我好鐘意去佢度,
又可以同D 表姊妹玩,又有野食。

原文章由 魚生 於 07-10-9 17:31 發表
而?乜有間咁嘅士多咩?

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 codychan 於 07-10-6 21:39 發表
我又要搭咀,我雖然唔係住石排灣,係住黃竹坑,但我讀小學時朝朝去石排灣補習,記得間補習社係檔車仔麵隔嚟,附近係石排灣頂的巴士總站,車仔麵好正,好懷念呢 ...

我又搭下嗲先........
codychan > 你意思係田灣村頂檔車仔麵??? 諗起都好掛住呀, "靚靚" 都冇佢咁好食呀!

sorry, 5記得講, 我係住田灣的.

hi 小路

複式洋房

原文章由 mingmama 於 07-10-9 17:24 發表

我畢業嗰年係龜張做校長架:-(
張中五畢業全班相都有佢份影
訓導主任就係colour wolf

到我畢業都仲係呢個組合,f6同f7都係colour wolf教geography。

複式洋房

原文章由 isadolla 於 07-10-9 14:35 發表

你地應該畢業都未係grace cheung做校長lu。

佢虾子餅係陳老師.

複式洋房

原文章由 Vickie 於 07-10-9 19:16 發表

佢虾子餅係陳老師.

未見過佢husband,不過d同學話成日o係香港仔見到佢地一家。

男爵府

原文章由 isadolla 於 07-10-9 18:10 發表

到我畢業都仲係呢個組合,f6同f7都係colour wolf教geography。

哇~~
佢都好勁喎
我F1嗰陣佢已經係訓導主任嚕,
我諗佢而家應該好老啦

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming mama,
llllaaaa.....at least one yr same class ...but i remember computer studies is in C class ge bor...right?? i go 4C then repeat 4A then 5A

Who want to find Miss Ding?? She is active in the chapel at 公教進行社

Who want to find Mrs Hon?? She is active in St. Anthony's Church...English mass on sunday

Mrs Lee...I miss her very much..even she always black face to us...but she is really a good teacher..any one meet her?

Colour wolf.......i really hate him because he 兇我 sign a 悔過書 but i never do this. He said i can go after sign wor...chi shin~~ i m not a little girl ar!!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Mrs. Lee? 係咪Mrs. Catherine Lee? 佢而家係st mary's副校長喇!
我地果年有個同學而家o係st mary教
原文章由 5354 於 07-10-10 07:29 PM 發表
ming mama,
llllaaaa.....at least one yr same class ...but i remember computer studies is in C class ge bor...right?? i go 4C then repeat 4A then 5A

Who want to find Miss Ding?? She is active in the ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係, physical geog係mrs. chan, human geog係wolf
憎鬼死佢兩個, d notes用足幾十年, 仲老過我! 我地果年好多人去補geog, 所以成績好好, 放榜果日, mrs. chan條x腸o係staff room門口行黎行去, 想我地多謝佢, 叫佢食泥!
(仲記得a-lavel考完geog果日, o係超市撞到mrs chan, 佢問我地點解咁得閒, 我地話剛考完試去買d野食, 佢竟然問考邊科??!! 你話死唔死)
原文章由 isadolla 於 07-10-9 06:10 PM 發表

水晶宮

我住漁光村讀羅宗淦,5座真係好多嘢食,豬皮魚蛋碗仔翅,豆凍奶水煲番薯,次餅炸蕃薯等..........記唔記得漁光村與石排灣之間有檔車仔面,要擔木櫈仔架,仲有石油氣火水站呢,不過都long long time ago lu。

我中學讀培德,教英文ada kwok、PE曹婆、班主任Ms. KWOK、教"Geo架"嗰個好似叫Mrs CHEUNG 定 Mrs. LEE(當時覺得好cool好靚架)。我係F.3插班生,所以好多都唔記得無乜印象,身邊同學全部都由幼稚院讀到中學,所以覺得融入唔到同學D生活,又試過比隔離班同學捉去講數見 "大家姐",插班生啫,都唔知點解要見"大家姐"喊打又喊殺,當時好驚好孤獨唔開心架,曰日食驚風散。如果當年考培德小學時識得串"FISH",可能學校生活又唔同哂。考唔到培德小學因為衰咗比條....."魚"........hahaha!

大宅

Charlottema,
Mrs Lee=曹婆.....

大宅

wewe,
The big sister is me law....hhhaa...just kidding..want to know who is the big sister tim...hhhaa...

首頁
12345...6

尾頁

跳至