跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

咪一日check up 一日oscar !!

高齡咪同你做埋oscar囉!34/35歲呀!

原文章由 shatintsui 於 07-9-13 10:06 發表

pocket
點解你要連續2天去覆診呀? 另乜廣華有得做oscar咩?
thanks

大宅

原文章由 pocket 於 07-9-13 11:37 發表
咪一日check up 一日oscar !!

高齡咪同你做埋oscar囉!34/35歲呀!

pocket
哦, 明白, 知唔知如果未過35, 廣華有無得自己比錢做?

同其實有無話係咩情況下未過35, 醫院都必要我地做呀?

THANKS!

洋房

今日第一次去左廣華醫院做產檢,初時聽其他姊妹們話真係dirty好唔掂,好彩唔係。
今日10:00到去到之後就等驗尿(點知我糖份高要驗兩次)然後就等量血壓再抽血,之後我就係第一次照超聲波睇下個B幾大個(好開心見到呀B隻手同隻腳有成12.3CM長)姑娘話我而家個肚12WEEK5D咁個B算唔算大個呀?因為我最後黎M個日係13/6,正常計先12WEEK,好似大左D咁,我覺得佢係一個大B!!之後再等見醫生,好彩個醫生都OK(4號房),D坐產姑娘都好好,有講有笑,比起想像之中好,最後都要13:20先走得!

PS. 係廣華醫院樓下有好多人叫你入會妳地記得入呀,有好多禮物架!

大宅

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 15:39 發表
今日第一次去左廣華醫院做產檢,初時聽其他姊妹們話真係dirty好唔掂,好彩唔係。
今日10:00到去到之後就等驗尿(點知我糖份高要驗兩次)然後就等量血壓再抽血,之後我就係第一次照超聲波睇下個B幾大個(好開心見到呀B ...

vifaivy
thank you for your information, 另乜第一次去產檢醫生都會同我地照u/s? 同你下次產檢係幾時?

此外, 你有無入助產士小組呀

洋房

我聽朋友講話政府醫院最多幫妳照兩次u/s,第一次去就一定會同你照一次,每次$60。而第二次就係照結構性u/s, 睇你好唔好彩安排到,如果唔係個b有咩大問題就唔會同你地照,不過我都會搵c+照下!(唔知道各位有無d資料可以俾我,最好係旺角)我下次產檢會係11月5號助產士小組到做。

原文章由 shatintsui 於 07-9-13 15:41 發表

vifaivy
thank you for your information, 另乜第一次去產檢醫生都會同我地照u/s? 同你下次產檢係幾時?

此外, 你有無入助產士小組呀

大宅

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 15:56 發表
我聽朋友講話政府醫院最多幫妳照兩次u/s,第一次去就一定會同你照一次,每次$60。而第二次就係照結構性u/s, 睇你好唔好彩安排到,如果唔係個b有咩大問題就唔會同你地照,不過我都會搵c+照下!(唔知道各位有無d資料可以俾我,最 ...

vifaivy
thanks! 即第一次做產檢時如要照埋U/S都要比$60?

洋房

係呀....不過唔好同你照好耐....約5分鐘到喇...我老公今日同左我去,佢見到個b都不知幾開心,你都係叫你老公同你一齊去喇...好sweet架!

原文章由 shatintsui 於 07-9-13 16:15 發表

vifaivy
thanks! 即第一次做產檢時如要照埋U/S都要比$60?

大宅

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 16:20 發表
係呀....不過唔好同你照好耐....約5分鐘到喇...我老公今日同左我去,佢見到個b都不知幾開心,你都係叫你老公同你一齊去喇...好sweet架!ops:" />ops:" /> ops:" />ops:" />

vifaivy
ok, thanks! 我老公之前巳同我講他話陪我去第一次產檢的

呀~~想問下你自已有無都出去私家keep住照? 定今次係第一次照?

[ 本文章最後由 shatintsui 於 07-9-13 16:31 編輯 ]

洋房

我自己就未c過出去照個b,我都會搵c+醫生keep住照,我諗我會搵深水po個盧佩雲,聽講佢幾好,同埋收費唔貴。

同埋你幾時做產檢呀?記得去做檢驗昤帶下報紙睇or帶d遊戲柣去玩呀!好悶架!我打足一朝nds呀!!

係呢妳住邊區架?

原文章由 shatintsui 於 07-9-13 16:30 發表

vifaivy
ok, thanks! 我老公之前巳同我講他話陪我去第一次產檢的

呀~~想問下你自已有無都出去私家keep住照? 定今次係第一次照?

大宅

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 16:41 發表
我自己就未c過出去照個b,我都會搵c+醫生keep住照,我諗我會搵深水po個盧佩雲,聽講佢幾好,同埋收費唔貴。

同埋你幾時做產檢呀?記得去做檢驗昤帶下報紙睇or帶d遊戲柣去玩呀!好悶架!我打足一朝nds呀!!

係呢妳住邊 ...

vifaivy
我下月先去呀, 到時我會帶埋我部nds旁身:mrgreen: 我係長沙灣呀

洋房

我同妳都住好近...我係lai chi kok

原文章由 shatintsui 於 07-9-13 16:48 發表

vifaivy
我下月先去呀, 到時我會帶埋我部nds旁身:mrgreen: 我係長沙灣呀

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 15:56 發表
我聽朋友講話政府醫院最多幫妳照兩次u/s,第一次去就一定會同你照一次,每次$60。而第二次就係照結構性u/s, 睇你好唔好彩安排到,如果唔係個b有咩大問題就唔會同你地照,不過我都會搵c+照下!(唔知道各位有無d資料可以俾我,最 ...

我今日都係去廣華初檢ar~~
首先係驗尿,血壓,度高,磅重,抽血(姑娘問我係咪無食早餐,好難抽,可能我太廋)
我去3號房,醫生同護士都好nice,佢約我10月23日
去做中期超聲波檢查,主要照bb結構,$60
我想問係咩呢?而oscar又係咩呢?

佢地吾俾我入助產士小組,話我太廋喎:-(

洋房

e.....咁我同你可能見過一面喎!!

醫院約我10月24日照結中期構性超聲波檢查, 呢個檢查好似係照晒阿b既器官,長度,重量等等....其實呢個檢查如果政府book唔到我都會出去搵c+做,做左會安心d囉!

原文章由 貓MIMI 於 07-9-13 17:08 發表

首先係驗尿,血壓,度高,磅重,抽血(姑娘問我係咪無食早餐,好難抽,可能我太廋)
我想問係咩呢?而 ...

大宅

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 16:59 發表
我同妳都住好近...我係lai chi kok

vifaivy
唔~~唔通你係住係西小龍:mrgreen:

大宅

原文章由 貓MIMI 於 07-9-13 17:08 發表

我想問係咩呢?而 ...

貓MIMI
唔係嗎? 太瘦又唔可以入 乜入助產士小組好似咁多限制?
另請問你幾高, 幾重呀?

另照bb結構係主要睇bb的器官齊唔齊, 正唔正常, 而照oscar係主要睇bb有無機會係唐士 (但呢個test一定要係11-13週做), 廣華係咪都幫你做呀?

[ 本文章最後由 shatintsui 於 07-9-13 17:28 編輯 ]

洋房

I LIVE LAI CHI KOK

原文章由 shatintsui 於 07-9-13 17:24 發表

vifaivy
唔~~唔通你係住係西小龍:mrgreen:

大宅

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 17:30 發表
I LIVE LAI CHI KOK

sorry, 睇錯

[ 本文章最後由 shatintsui 於 07-9-13 17:34 編輯 ]

男爵府

原文章由 shatintsui 於 07-9-13 17:26 發表

貓MIMI
唔係嗎? 太瘦又唔可以入 乜入助產士小組好似咁多限制?
另請問你幾高, 幾重呀?

另照bb結構係主要睇bb的器官齊唔齊, 正唔正常, 而照oscar係主要睇bb有無機會係唐士 (但呢個test一定要係11-13週做), 廣 ...

高156cm重咪83磅lu~
本身我都廋ka同埋我呢2個月無晒胃口~~
我已主動開口問可吾可以入
點知~~佢話吾得ar吾夠重ar:-(

男爵府

原文章由 vifaivy 於 07-9-13 17:23 發表
e.....咁我同你可能見過一面喎!!

醫院約我10月24日照結中期構性超聲波檢查, 呢個檢查好似係照晒阿b既器官,長度,重量等等....其實呢個檢查如果政府book唔到我都會出去搵c+做,做左會安心d囉!

...

係ar,政府有呢d檢查做ka,我仲諗住出去照
開頭又吾知咩,以為係描唐士添
今日係新症報到,真係可以見過lu
同埋樓下好多bb會
我有入ar,但老公吾係好鐘意
話怕煩

洋房

咁妳真係好廋下喎....我重你叉不多一陪呀.....o my god...不過好在我夠高...如果唔係我會好肥....hehe....我又無唔好胃口喎....就好似一個無bb既人一樣...重好食得下!!

原文章由 貓MIMI 於 07-9-13 18:12 發表

高156cm重咪83磅lu~
本身我都廋ka同埋我呢2個月無晒胃口~~
我已主動開口問可吾可以入
點知~~佢話吾得ar吾夠重ar:-(

首頁
12345...9

尾頁

跳至