自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 冇家教! :(

咁冇家教架

子爵府

好媽媽勳章

俾著我都唔會同d無家教人嘈但會串佢,o係佢拎開個袋果時先講:唔好意思呀,我都係唔想同d無禮貌人坐,俾番個位你地,你搬番個屎忽上黎啦.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

佢男朋友都好好,真係好想問個男人點解你咁都要佢!
最後都忍住,因我唔想難為個男人,佢都好慘! :-(

大宅

agree !! 一定要串串佢,唔好等佢以為自己o岩曬

由 renren 於 2006-12-18 11:06:47

俾著我都唔會同d無家教人嘈但會串佢,o係佢拎開個袋果時先講:唔好意思呀,我都係唔想同d無禮貌人坐,俾番個位你地,你搬番個屎忽上黎啦.

洋房

唉! 我上星期六下午去飲茶都遇到一對夫婦又係咁!

六人座位 , 他們2個, 我哋4人, 但他們卻霸了4張椅 , 餘下3張給我們 , 真不知所謂! 後來由那位侍應姐姐同佢(女士)講 , 但佢哋都唔係咁願意 , 簡直離譜 , 我亦不願同佢嘈 , 因為我有小朋友係到!

mslamlamma

禁止訪問

別墅

veronna 寫道:
其實肯讓已經好好架喇, 我試過唔只一次, 原本兩個人坐四人枱, 問佢隔離有冇人, 佢地話有人架, 結果要等另一張枱, 但最後見佢地走果陣時都係得佢地兩個.

我都試呀!簡直

珍珠宮

畀面勳章

d自私既人想坐得舒服既,咪包起成間restaurant或者返屋企食啦 d無家教既人,我地都廢事袋錢入佢地既袋啦

子爵府

正一PK

水晶宮

呢d 人睇佢平時都係難相處架啦

我會問佢 : 你有 2個羅柚架 ?? 坐晒2個位!!
跟住走, 費事坐隔離, 篤眼篤鼻 :tongue:

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

嘈係無用, 你做得對.......

大宅

我試過係McDonald, 星期六 好多人, 有兩個女學生著校服, 坐四人位, 書包放係隔離, 我問佢地有冇人坐架? 冇反應, 我再問, 佢地就話, 冇人坐, 但要放野, 比左個位你, D野無地方擺, 我話咁都得, 佢地一於少理, 繼續食雪糕筒, 睇佢地斯斯文文, 可能驕生慣養, 個書包放係腳上都唔得, 我都好無奈去搵個位, 叫個女唔好學佢地咁冇家教.

複式洋房

加菲貓 寫道:
我試過係McDonald, 星期六 好多人, 有兩個女學生著校服, 坐四人位, 書包放係隔離, 我問佢地有冇人坐架? 冇反應, 我再問, 佢地就話, 冇人坐, 但要放野, 比左個位你, D野無地方擺, 我話咁都得, 佢地一於少理, 繼續食雪糕筒, 睇佢地斯斯文文, 可能驕生慣養, 個書包放係腳上都唔得, 我都好無奈去搵個位, 叫個女唔好學佢地咁冇家教.

正一無家教

禁止訪問

別墅

而家d細路真係好冇家教
唔只中國人,我試過係火車度,有個鬼仔一個人坐兩個位,由於我攞住好多野,我問佢(用英文大約係呢個意思)「個位有冇人,我可以坐嗎?」,佢好寸咁話「冇人坐, 但你唔可以坐」 我當時好嬲,但又費事同佢糟,於是將手上d野放晒係個位度 :tongue: :tongue: 再得個身埋去坐 :tongue: 佢又冇講野wor,真係人善被人欺

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

我隻佬都試過係大xx食晏, 有個女人罷住個位係到煲報紙, 叫佢比個位嚟食野, 佢望一望扮聽唔到, 個時又肚餓又無位, 把鬼火借d耳成杯奶茶倒落個女人到, 跟住話唔好意思, 我餓到無力.個女人先cc氣走
該用戶已被刪除

大宅

高招!同呢d人唔洗同佢客氣。

062004 寫道:
我隻佬都試過係大xx食晏, 有個女人罷住個位係到煲報紙, 叫佢比個位嚟食野, 佢望一望扮聽唔到, 個時又肚餓又無位, 把鬼火借d耳成杯奶茶倒落個女人到, 跟住話唔好意思, 我餓到無力.個女人先cc氣走
律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

首頁

尾頁

跳至