心聲留言

跳至

首頁
12345...81

尾頁

男爵府

Re: 想搵音樂志同道合朋友

個網咁衰架!好日都吾開佢,一擺佢上黎就入吾到...等我得閒至執隻佬個網頁喇!整個網頁要整好耐既~~~~
chinatea 寫道:
jay媽我由細都好鍾意又唱又跳我去學樂器啦點知原來我係學唔到drm架,因為我有種遺傳病(係對數字符號唔敏感)即係記唔到數目字,而家年紀大左就更加記唔到啦.

你先生夾band咁你有冇同朋友夾呢?我早一排都有同d朋友玩下我只負責唱同和音,之後有兩個朋友都返左canada咁就而家自己錄下歌.

phoebo,如果大家有興趣一齊玩下啦,夾band個氣紛唔同去唱k,我鍾意呢種氣紛,如果成班人去唱k得個鬥大聲成首歌出來只係聽到大家好出力去叫,唱得幾首聲都沙哂.

所以我想學新歌時就一個人去唱k,可以慢慢聽清楚慢慢唱.
jay媽你updale下個網啦開唔到呀....
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

hi hi
我都係中意音樂咖, 乜都唱, 最緊要好歌

子爵府

哈哈,我去唱k多數都好少女仔,,,成日都可以俾我慢慢1個人唱,我唔鍾意一齊鬥大聲,,如果係甘,我寧願唔唱

子爵府

chinatea,
我聽左你首歌喇,好好聽呀

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大家聽左jay媽老公首歌未呀?仲正.把聲好清好靚.
其實寫歌係要睇情緒,我寫過好幾首不過只係做左一首,做一首歌係唔識樂器的人來講辛苦d啦,冇樂理底呀.

唱歌都要講feel,玩band個feel係要睇到隊友個feel,個眼神你好自然就跟到情緒.

唱k歌最大唔好處就係人地指埋比你睇:入音,過門,停....咁唱慣左就唔識唱live,聽唔到入音位,雙眼掛住睇字就冇左感情,如果成班去唱k果d唔係唱,係鬥大聲.

當年我同過一個過世女歌星唱k,個個都係一人一首排住來唱,佢坐係道慢慢唱,只係聽聲唔洗睇歌詞,好舒服咁唱同佢地d歌手唱k,好好玩一個和一個主有時一首歌成班係道變唱法真係學到好多野.
有機會我地出來玩下啦.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

oldcake 寫道:
chinatea,

你好叻呀 首歌好好聽呀 我想請問你首歌d配樂同埋唱係咪都係你自己做埋架? 我對音樂完全係門外漢, 但係聽到你首歌咁好聽, 所以有興趣想知道

唔知你部電腦用咩sound card?如果想自己係屋企錄歌出cd係好容易,只要你有張有功能的sound card就可以過下歌星穩架啦.

我用creative 5.1 呢張咭對喜歡唱歌的人來講就日日可以唔洗出街,揍仔都可以一齊唱,可以錄bb講野,仲可以同朋友合唱歌,有d sound card都有功能不過呢張最易玩.

<br><br>

男爵府

chinatea,唱嗰個吾係我隻佬,而係我隻佬d朋友黎~~~我隻佬唱歌吾掂架!佢淨係彈結他同作曲咋!!!不過有一首'組band時間'個後面既和音就係我隻佬黎...!!!查實早幾年我隻佬都自資出過碟,不過無錢做宣傳,淨係俾過903 inti响節目度播過...所以家下仲有好多碟响我屋企...有機會既話,大家約出黎飲茶我每人送一隻過你地聽啦!不過全部都係純音樂,係無人唱架!
大家聽左jay媽老公首歌未呀?仲正.把聲好清好靚.
其實寫歌係要睇情緒,我寫過好幾首不過只係做左一首,做一首歌係唔識樂器的人來講辛苦d啦,冇樂理底呀.

唱歌都要講feel,玩band個feel係要睇到隊友個feel,個眼神你好自然就跟到情緒.

唱k歌最大唔好處就係人地指埋比你睇:入音,過門,停....咁唱慣左就唔識唱live,聽唔到入音位,雙眼掛住睇字就冇左感情,如果成班去唱k果d唔係唱,係鬥大聲.

當年我同過一個過世女歌星唱k,個個都係一人一首排住來唱,佢坐係道慢慢唱,只係聽聲唔洗睇歌詞,好舒服咁唱同佢地d歌手唱k,好好玩一個和一個主有時一首歌成班係道變唱法真係學到好多野.
有機會我地出來玩下啦.
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

咁多謝你先
電腦野我好渣, 反而我係學唱西洋歌曲, 由鋼琴伴奏
以前就去卡拉ok, 而家就少去, 因為冇人陪

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

或者叫隻佬幫你整電腦囉!男人通常搞機都係叻過女人~~~~
oldcake 寫道:
可惜我係電腦白痴

[quote]

唔知你部電腦用咩sound card?如果想自己係屋企錄歌出cd係好容易,只要你有張有功能的sound card就可以過下歌星穩架啦.

我用creative 5.1 呢張咭對喜歡唱歌的人來講就日日可以唔洗出街,揍仔都可以一齊唱,可以錄bb講野,仲可以同朋友合唱歌,有d sound card都有功能不過呢張最易玩.
[/quote]

水晶宮

好呀,呢道我最得閒要出來就要你地得閒啦.我正需要D音樂.
http://podcast.blog.webstv.net/imusic/podcast/525220
呢首歌係我朋友比比改詞,今日先上傳米米係我,不過唔好比把聲呃左.因為我把聲比較年輕.HAHA
如果你地都有興趣玩唱歌網我可以介紹同教你地玩.
<br><br>

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

咁我隻佬直頭吾識電腦啦!佢淨係識得用作曲嗰d software咋!
oldcake 寫道:
佢仲白痴過我 :tongue:

[quote]
JAY媽 寫道:
或者叫隻佬幫你整電腦囉!男人通常搞機都係叻過女人~~~~ [quote]
oldcake 寫道:
可惜我係電腦白痴

大宅

我算ng算係志同道合,做咩有

男爵府

你又雷呀~~~~~助咩咁夜都吾訓呀? [quote]
KEOROR 寫道:
我算ng算係志同道合,做咩有

大宅

禾劍日未反過掟老,巧消痕,咪上雷high下law,其實禾刀學過2年干琴架。

男爵府

咁就得喇!!!聽日你爽雷我屋企,你可以獻醜喇!!!! J仔有部鋼琴响屋企!!!有D封塵添!!! 你能番兩首咁我部鋼琴吾灰咁寂寞喇!!!J仔好少彈佢!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KEOROR 寫道:
禾劍日未反過掟老,巧消痕,咪上雷high下law,其實禾刀學過2年干琴架。

大宅

咁nei2齋拿腰

男爵府

吾怕!李刀吾械創哥比鵝聽!!!!鵝對耳吾灰冷親架!!!鵝屋企好猛太陽,好溫暖架!!!! [quote]
KEOROR 寫道:
咁nei2齋拿腰

首頁
12345...81

尾頁

跳至