跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

Re: 06年12月份好似好多人生囝

呢度好似好多媽咪包括我自己都係想生個女, 但肚入面果個係仔!!真係唔諗得咁多,好多野係整定!!

有几多人恨仔恨到發燒!可能佢地見到我地生仔重係度呻,真係會睇到眼火爆!!

我老公D朋友10個9個都係得女(一個/兩個),每次見到我地個仔就流哂口水,恨仔恨到出哂面!!不過佢地D女都10几歲,唔會再追啦!

至於我地將會有兩個仔,梗係唔會再追個女啦!!唔駛養,唔駛教咩!!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

bongbongmum,

係呀..原本好多媽咪都係禁
想要仔仔就生個女

不過暫時我都係要一個先
真係養多個都辛苦

民房

no ar , mine is baby girl and I am very happy . I confirm with the strutural ultrasound , so it should be 99.999 % correct . I am 21weeks now

Sarah

別墅

my bb is also a boy and the 1st one. i have no expectation on sex. before i was pregnant, my mom already told me that i will have 2 boys
& fine, it turns out the bb is really a boy loh!!!

agreed with bongbongmum, my husby also has a lot of friends who only got girls. so my husby now is very happy!!!

to me, boy or girl is also good. coz we can buy a lot of beauty stuffs to dress her up but for boys, we save $$ ar...

大宅

我個bb是boy, 但奶奶這邊喜歡girl. 我自己鍾意boy 多dd, 但又少少怕難教. 幾矛盾.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

629,

我都係怕難教,不過多0數奶奶都like boy :-(

大宅

奶奶邊家族9成都是生男的, 而她自己亦是3個都是仔, 她後生時想追女的. 但未能如願, 所以當我說bb是boy, 她的眼神中好似有d失望.

珍珠宮

629,

哦,,原來係禁
我0個邊係第一個孫呀...
你幾時預產期呀?
係where 生呀

別墅

醫生話我個小寶寶係囝,我老公就好開心,佢話可以同佢去踢波。我就囝囡都無所謂,係我個細路我就鍾意架啦!何況係第一胎,所以無咩壓力。

珍珠宮

sunba_mama,

今年聽好多媽咪講都話係囝黎

別墅

mimibooo,

係呀!我見好多人都照到係仔,咁咪好囉,男女比率希望可以平衡返d。

珍珠宮

sunba_mama,

我身邊朋友好多都係囝囝呀
真係奇怪,,一輪輪囝多,,or 一輪輪囡多

大宅

我個個係囡囡........
不過照個時bb對腳曲左......
諗住10月去照4d......confirm下....

大宅

我果個係女女~~
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

別墅

我都係囡呀

複式洋房

我個都係囡呀。

洋房

唉.......你地個個就開心因為知道係仔定女,我阿嫂個BB仲未知係仔定女呀,我地仲要擔心BB係咪畸形,所以我阿媽阿爸Lee排成日鬧交,因為我阿嫂當時唔知自己有左,然後佢去睇醫生,醫生話冇,佢先去醫院打左三支通經針,打完針之後D M仲未黎,佢好擔心所以再去醫院check,醫生就話佢有左啦,本身佢地都諗住唔要既,但佢地又唔捨得,問過醫生佢又話冇乜問題,所以先諗住要,其實我地依家仲未知BB係咪健康,仔定女更加唔駛講啦,我阿媽就仔女都冇問題,健康就得啦,我阿哥就鍾意女,我阿嫂就鍾意仔,不過我阿爸就最麻煩,佢直情鍾意仔鍾意到痴線呀,直接同我阿嫂講話鍾意仔,搞到我阿嫂好大壓力,我阿爸話因為我地屋企男丁單簿喎,佢話本身同我阿叔諗住每人生半打丁既,黎完成我阿爺既心願,點知我阿叔就得兩個仔,我阿哥係大仔仲要係獨子,所以就算計埋我阿叔同爸爸,都係得五個,何來每人半打呀(我阿爸講既),所以我阿爸希望Lee個B係男丁,不過我直覺同發夢再加上我阿媽既第六靈感都覺得佢係仔,希望係啦,如果唔係就爆冷啦,鬧交完後我阿媽同我講返Lee件事,原來佢話我阿爸好羨慕我大姑媽,好想好似我姑媽咁咁多仔,因為我姑媽果邊有四個仔一個女,大仔有一個仔,二仔又有一個仔,四仔又有一個仔,佢仲有幾個阿叔唔知有幾個仔,再加埋佢叔公果邊有成十個仔,加加埋埋都十幾個啦,我姑媽仲有個女,諗住係獨女會生多D女啦,因為佢地太多仔所以恨女,點知前一排都生左一對孖仔補返數,我阿爸話佢地好識生呀,生D全部都係仔,相反我地......
唔好意思要大家聽我講咁多無聊野,不過我真係好擔心我阿嫂會產後抑鬱,又擔心BB唔係仔同埋畸型 :-( :-( :-( :-(

伯爵府

捉棋姐姐,

你阿嫂e+幾多週呀 ? 有冇做 oscar呀 ?
我就做左oscar, 知道bb一切okey, 但只係未照到仔定女jar ! 你同你阿嫂唔她太擔心啦 ~~~

洋房

To YML
首先好多謝你覆我先,多謝晒,我阿嫂依家剛剛27週呀,請問乜野叫做oscar?我聽我阿嫂講佢剩係話做普通既婦科檢查,乜都冇做.
恭喜你呀,BB一切正常我都好登你地開心呀,仲未照到仔定女呀?咁你同你老公鍾意囝囝定囡囡呀?
多謝你呀,我會盡力去安慰我阿嫂嫁啦,thank you

複式洋房

我都照左,多數都係女。 :-P
芷僑 12月27日出世  重3.25kg

首頁
12345...16

尾頁

跳至