自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+54heima+於+13-01-21+發表一

原帖由 我想生三個 於 13-01-21 發表
伊加好多醫生超無醫德,眼入面只有
Agree x 3

子爵府

回覆:yuenwa 的帖子

我唔係靠炒炒賣賣但都住到豪宅。。。凡事都唔係得一個可能性嘅

yiu_mimi  叻叻  發表於 13-1-22 15:12
Cutemom0808  agree  發表於 13-1-22 11:13

珍珠宮

我今晚睇完段新聞話而家好多工都無人肯做, 連酒店都係, 跟住我就同我老豆講你同一番話, 因為而家個個都要賺快錢, 所以個個都靠炒炒炒.....可悲的香港.....

yiu_mimi  agree 辛苦的, 工時長的, 無人肯做 !mouth:  發表於 13-1-22 15:13

男爵府

引用:死火,我仲同個囡講叫佢大個讀醫!

原帖由 pandafong 於 13-01-21 發表
死火,我仲同個囡講叫佢大個讀醫!
同你掉返轉,依加我女話第時大個一定要做醫生

“有些傷口,時間久了就會慢慢長好;有些委屈,受過了想通了也就釋然了;有些傷痛,忍過了疼久了也成習慣了,然而卻在很多孤獨的瞬間,又重新湧上心頭。其實,有些藏在心底的話,並不是故意要去隱瞞,只是, 並不是所有的疼痛,都可以吶喊。”

琥珀宮

畀面勳章

樹大都有枯枝, 但絕不能將好人都當賊扮, 要分清楚明是非才是, 但現在實在太多自私的人, 他們眼中只有自己最大, 已將是非黑白癲倒

男爵府

引用:我唔係靠炒炒賣賣但都住到豪宅。。。凡事都

原帖由 oguh 於 13-01-22 發表
我唔係靠炒炒賣賣但都住到豪宅。。。凡事都唔係得一個可能性嘅

...
同大家分享下心得

子爵府

回覆:將來下一代,都冇乜人肯花心機時讀醫學院,做醫生了。

住得豪宅唔係個個都靠炒賣既。

禁止訪問

男爵府

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老實講,我都讚成美加咁,要完成左一個學士,至可以再揀醫科讀﹗

咁樣,至少d人會成熟d﹗知道自己真係想做咩野﹗

上年尾,去醫院探人,見倒兩個男女年青醫生,响大堂d櫈度玩電話,玩到大動作哈哈笑攬埋一舊嘻嘻哈哈,連路過d醫院阿嬸都搖搖頭﹗﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

其實十幾廿年後o既香港係點, 真係無人知.

係唔係金融業/地產依然咁好境, 相當有疑問.

與其估估下, 不如等小朋友讀有興趣o既科目, 可能有更大o既成就.

子爵府

Agree好惨

子爵府

咁就死啦…

禁止訪問

大宅

畀面勳章

昨日我女上品訓堂, 老師問佢地將來想做咩, 究然有人答想做....................................................................................................................................................................................................................

水貨客

教命呀, 佢地係有家底的人, 都話做水貨客, 真係不敢想像.

Cutemom0808    發表於 13-1-22 11:14

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我諗佢係要個神醫+24小時私家看護,

作為家長我都會體諒佢嘅焦慮心情

但佢又唔識諗下而家呢個有沉重壓力嘅醫療系統, 點可能俾到佢幻想中嘅"服務"佢
祂對我說:「我的恩典夠你用的,因為我的能力是在人的軟弱上顯得完全。」

伯爵府

現在做金融已經唔係以前 , 好多都比人吵 , 壓力又大, 又長時間 . 有鑊又耍你揹 . 做醫生起碼有一技之長.

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+yuenwa+於+13-01-21+發表昨日

首頁

尾頁

跳至