烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 我的製成品 [Part 12]

TobsterBB,
你囡囡咁叻, 拿你個chiffon cake玩呀? 咁咪整到成張床cake羅 :mrgreen:

子爵府

Monogram,
好正呀∼
你地個個都同曲奇模開齋啦,我仲未拆袋呀
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

子爵府

tobsterbb,

我有比我隻b食少少呀~~

男爵府

Monogram
嘩~~~你的曲奇好正呀

呢幾日整呢隻曲奇指數好高呀, 簡直係流行指數第一位 :mrgreen:

昨晚我都巳叫老細今日放工幫我去買全麥粉, 等我星期六又整下先 :mrgreen:

男爵府

黎~黎~黎~報左到先

tobsterbb
咁攪笑,我睇相以為係bb玩個d海綿圈圈黎咋

各位
呢個honney消化餅食譜真係好受歡迎呀,重有邊個未整好快d整啦

monogram
個雪糕都ok架,你快d整啦,不過係同用蛋做個d質感掙小小,但老細話呢個好食晚晚都幫襯,所以又要整過囉

大宅

mango

我都有用不沾布, 係啡色的. 我用左多次, 洗左好多次都仲用緊.

子爵府

tobsterbb,
你快啲整啦~~好好味嫁~~

子爵府

Honney 寫道:
Monogram,
好正呀∼
你地個個都同曲奇模開齋啦,我仲未拆袋呀

多謝你~~係你食譜勁啫~~

咁你快啲開啦~~

子爵府

Mayuki 寫道:
Monogram
嘩~~~你的曲奇好正呀

呢幾日整呢隻曲奇指數好高呀, 簡直係流行指數第一位 :mrgreen:

昨晚我都巳叫老細今日放工幫我去買全麥粉, 等我星期六又整下先 :mrgreen:

多謝你,真係好好味嫁~~

子爵府

kae,
咁整我都要整下先,你個blog有食譜?我未入去睇呀~~

子爵府

kae,
我睇左啦,好似好易喎,我又試下先~~

男爵府

kae,
你個雪糕我之前巳睇過, 你真的整得好好味, 原本我都打算整的, 但由於家中有2盒雪糕未食完, 同有7x支雪條未食(因我儲緊7-11的大口仔, 所以成日都走去買雪條呀, 但開左咁多大口仔都無特別版, 開完個陣簡直火到來 ), 所以短期內都唔整得 :-( :-(

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Actually I only let her to touch it for 2 second just for letting me to take the photo. Otherwise, we can't eat the cake.

Mayuki 寫道:
TobsterBB,
你囡囡咁叻, 拿你個chiffon cake玩呀? 咁咪整到成張床cake羅 :mrgreen:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

kae 寫道:
tobsterbb
咁攪笑,我睇相以為係bb玩個d海綿圈圈黎咋

yes kae, the cake does feel like 海綿, so soft.

珍珠宮

Monogram 寫道:
tobsterbb,
你快啲整啦~~好好味嫁~~

If I don't have 全麥粉 at home, can I use normal bread flour instead?

男爵府

TobsterBB 寫道:
Actually I only let her to touch it for 2 second just for letting me to take the photo. Otherwise, we can't eat the cake.

Tobster,
原來係咁, 不過我第一眼睇到你囡囡張相, 都同kae一個反應, 後尾知道真的是在玩蛋糕, 跟住我就笑左出來, 你囡囡真的好可愛

男爵府

Honney 寫道:
mango,

你切牛油時一路減?係咪溶?

我有用不沾布架,你個隻係咪白色既不沾布呀?不沾布有平有貴架,平個d用幾次已經唔掂架啦∼

aiya..! 打錯字 ah! 係 一路切牛油 一路溶..!
我個塊不沾布係 啡色, 係二記買 ka..! 我諗係平個 d, 好似 十幾廿蚊 ka jar ...!

大宅

Morning, all!

咁快就part 12啦!

Monogram, 你d消化餅好靚呀!

大宅

tobster,
你囡囡好可愛呀,哈哈,佢見到你地食個蛋糕有無流晒口水呀??

monogram,
你又加入埋整消化餅行列呀 ,見到都已經想食喇

mayuki,
你唔試下上網bid d大口仔??我以前好似你咁,成日走去7-11/OK度買野,為在d公仔,但儲極都唔齊,之後就上網bid或者以前住舊居時上屋苑網址度同人交換,好似而家OK換麥o麥,我都係上網同人買就算lu

大宅

Hi all,
Let me 加入埋整消化餅行列 sin !
xx aggie xx

首頁

尾頁

跳至