跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2002年11月BB會 (PART 80)

morning~

心:
re: id ~ 彤彤個張都好似已係智能…..重要換嗎?
煎種 ..好味嗎?

saramama:
妳就好老公比壓力妳, 妳可送月結單佢攪掂. 我比人激完簽完, 都係要自己攪掂. :-( :-(

mei:
長老….考lee 海.

禁止訪問

珍珠宮

第一次聽你講工人唔好,我諗再好既工人都要同佢地講清楚我地既指令先得.

sara-mama
唔係心既工人既前老細係嘜鄉下,應該都係中國人,但就信奉回教.

子爵府

tatacat 寫道:
re: id ~ 彤彤個張都好似已係智能…..重要換嗎?

97至03年出生的兒童,除帶備現有身份證外,並要帶備其他身份證明文件,如旅行證件或學生手冊等;若兒童身高不逾90厘米,更加需要一張50×40毫米的近照。此外,97至03年出生的兒童,若現時沒有身份證,則毋須換領智能身份證。
.
.
.
胡太強調,九八至○三年出生的兒童,如從未申領身份證,則毋須換證,但若曾申請特區護照或英國國民(海外)護照(BNO),因曾申請身份證,因此有需要「一證換一證」,而所有兒童智能身份證上均沒有顯示相片,但晶片會貯存其容貌,他們亦可使用新證向公共圖書館借書;至於九○至九二年出生的換證人士,更可使用e—道過關。

等我打去調查下先.

大宅

我老公1向對錢呢家野唔係太在意, 但有好有唔好, 做佢個老婆, 小D心血都唔得, 成日都要1眼關7.
佢D朋友同relative最lik 問佢借錢.....你地明ge la
佢最鍾意"調"野, 呢次我搬屋, 真係好慘, "調"左好多有價值ge 物品.
有時鐘意起上黎, 用好貴ge 價錢買1樣跟本1D都唔值ge 物品.
但有時為左save 幾妏雞, 另原行好鬼遠, 泊ga 車去到無雷公甘遠.

好采, 佢有呀甲ge 呢D日本人ge 性格, 將D 錢比晒個老婆keep 住. 都算佢醒小小.

mei
做左長老, 有嘜感想 :lol:

子爵府

SARA媽
一夜白髮

RE: 智能身份證
問左Immigration, confirm如果已經手持兒童智能身份證的就無需換證.

禁止訪問

男爵府

calling calling ~~
我個pm冇法開, 唔知咩事!!! 有冇幫我呀 !! 系咪要話比大臣知 ????

侯爵府

我無食煎種, 晨早流流唔想食煎野

toma
你呢句話令我好心up, 甲真係好不幸, 比d$我keep, 我理財好差, 結果我地一家而家好窮, 佢理財又係唔多得, 所以一個家庭最緊要真係睇邊個強於呢方面, 就由邊個負責, toba都好鬼醒知道$過你手=搵幾多都無用 :-(

珍珠宮

心:

咁不如你比d$我幫你keep丫!但每個月出番份糧比我喎.

子爵府

mei, 你已經係長老啦...

禁止訪問

大宅

che
嘜唔係應該比老婆keep 住ge 咪, 係我心目中錢係應該比老婆keep ge ma, 甘男人先可以無後顧之憂出去揾多D番黎, 快d 將我呢句話同你老公講, 過晒d 錢比你拉.:mrgreen:

子爵府

che, 睇黎一定係你hubby keep 錢好d wow. 因你真係shopping machine

禁止訪問

子爵府

Good morning all:

Che: welcome back

老歌: 返工末?? 樂樂enjoy冇

Mei: 甘佢地可否同媽咪一齊行E道 你好d未??

Mei721 寫道:
RE: 智能身份證
問左Immigration, confirm如果已經手持兒童智能身份證的就無需換證.

子爵府

popo
我冇問.

男爵府

早呀)))

我返黎啦!

布吉好好玩, 好岩我地既小朋友去, 日日都係陽光與海灘, 無曼谷咁多人, d酒店又好正, 行出去就係沙灘, 又有kids club, 小朋友好開心, 出島餵魚時, 我地好似企係個魚缸一樣, d魚唔怕人, 樂樂就比d魚嚇怕, 要我們抱住餵魚, 我們和另一family去, 兩個小朋友可以追追逐逐, 有時爭有時玩, 睇見佢地好好笑。

老婆婆
估不到兩個了小朋友會咁開心, 兩個有時為小小事爭一輪, 轉頭又追又笑, 有伴玩真係好唔同

禁止訪問

子爵府

glory
齋聽個心都已經飛左去...
住咩hotel? 有冇陰影?

首頁

尾頁

跳至