論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:急:請比意見:菲菲56歲可以請嗎?

唔敢請,太老毛病多要僱主負責,斷約一定唔請

珍珠宮

其實我呢啲老手媽媽一定唔會請斷約!就算完約都唔會請45歲樓上,唔怕佢周身病痛都怕佢玩嘢,易請難送?除非樓主想做善事又當別論!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

年紀大已經算,仲斷約...三思呀!~

水晶宮

56歲外傭.... 你話我歧視我都係果句: NO WAY!

公爵府

Too old & 斷約, no way!

男爵府

回覆:jellomama 的帖子

同呀媽差不多年紀都請?一齊出街因住俾人話你蝦呀婆

magicat  心水清 !!!!!  你真係講得好O岩  發表於 12-9-27 10:31

大宅

回覆:急:請比意見:菲菲56歲可以請嗎

緊係唔請啦,凈係老花洗野都唔乾淨啦

子爵府

陪月勳章

引用:佢地好短命架~+56+歲都嗰頭近啦~+請佢真係

原帖由 傻BB 於 12-09-24 發表
佢地好短命架~ 56 歲都嗰頭近啦~ 請佢真係要準備埋佢身後事, 仲要係斷約, 請嚟做乜?

你做善事都唔係咁做 ...
我個工人話佢地大約60歲bye bye 了

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

really too old

禁止訪問

民房

回覆:CD_BB 的帖子

Of course no

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係咪叫sophie? 因親戚舊年請咗個55歲, 無乜野做, 陪吓2個老人家, 家務有local做. 點知呢位亞姐血壓180/110. 周時暈, B/P仲高過老人家, 驚佢中風炒咗.

男爵府

引用:今天面見一斷約菲菲,+一切OK但已56歲,請得

原帖由 laubbbb 於 12-09-24 發表
今天面見一斷約菲菲, 一切OK但已56歲,請得過嗎?買保險有無問題?
我是新手, 請大家比比意見! THANKS.
...
咁諗56會多經驗同朋友!你一家所有問題都會好多八掛工人插咀,你接受??佢吾聽你講自把自為,你接受??黑臉,你接受??

大宅

我亦係位新手僱主, 請了46歲菲菲!

佢未入屋就問定我係米新手僱主, 我問"係", 菲菲就食硬我~

又要日用品, 又要衫! 做野識表面功夫!
最重要係如果你唔係TOUGH 既人就, 因為佢會睇住來食,

加上, 佢地無咁CHEERFUL 同小朋友玩

祝君好運!

首頁

尾頁

跳至