影視娛樂

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

引用:云在同詩源KISS個段,云在件衫真係好緊,+我

原帖由 白海豚 於 12-09-07 發表
云在同詩源KISS個段,
云在件衫真係好緊,
我仲唸D衫鈕會唔會爆
我都係咁諗
我睇度個心都卜卜跳

別墅

回覆 白海豚 的帖子

就係呢一段, 睇到我個心卜卜跳, 好驚雲宰又逃避.
我淨係睇住佢地 KISS , 而且仲估唔到仲黎多一次 . 詩源得戚個樣. 真係好搞笑呀 . 其他沒有留意到 , 而家即刻返睇多一次先 .

劇情中, 他們的朋友都好睇 . 俊熙好偉大呀 .
友珍個PAIR , 都好睇. 尤其是在巴士上, 她的男朋友出現時( 而且又在他們第一次開始在巴士上同一位置. 真是好像什麼話都不用說. 只要是愛自己的人在身邊就夠了. 好感動 ..........

大宅

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

一開始買咖啡個段, 詩源問雲宰有冇女朋友,
真係佑唔到詩源會打電話同俊熙確認,
睇到後段先知當時俊熙係話雲宰有女朋友,
結果雲宰先知自己踢爆自己, 佢發瘋個段好好笑
詩源真係好了解雲宰

別墅

回覆 白海豚 的帖子

她真是十分了解雲宰, 雲宰在他面前真是變了透明一樣 , 徹徹底底被看穿 . 雲宰真是逃不過她的眼和心. 逃不去她的五指山.

套劇名是 " 請回答1997 " 喇 . 我估可能都是因為有詩源有不停要雲宰一定要比答案她

大宅

回覆 HING2HING 的帖子

友珍個PAIR真係幾感動....
當一班朋友知道友珍爸爸過身,
無論幾夜, 佢地即刻趕去見又珍,
給予安慰, 友情.....友情, 真的很美好

她男友出現, 真係一切盡中不言中,
直接走到她身邊

別墅

回覆 白海豚 的帖子

我而家鐘意睇韓劇都是覺得的劇情好, 而且一般來說演員的演技真係好得.

可能他們的演員大部份都是受過訓練才出身( 好多都是大學修戲劇 ) ,不像HK 選完美 D , 就做戲. 而且編劇方面都好色. 好多細位都有花心思去令到觀眾睇得心花怒放.

淨係睇友珍講佢爸爸的時候個場戲, 巳令人感動不了 , 睇到眼濕濕.
再想番前 2 日, 睇 TVB - 巴不得媽媽 - 香乃 X 喊住報導新聞個場戲 , 簡直不堪入目.

cary330  友珍做得好好呀! TBB 果D算把啦~  發表於 12-9-7 16:01

大宅

引用:一開始買咖啡個段,+詩源問雲宰有冇女朋友,

原帖由 白海豚 於 12-09-07 發表
一開始買咖啡個段, 詩源問雲宰有冇女朋友,
真係佑唔到詩源會打電話同俊熙確認,
睇到後段先知當時俊熙係話雲 ...
呢段真係笑c我!這幾個偶像歌手來講,雲宰真係算做得好好,詩源d感情戲就差少少!

大宅

我都超like呢套劇呀!
個個都做得好好!
雲宰同詩源kiss 個段我都驚佢爆鈕

個編劇真係好掂! 集集都有野引你去追, 咁快就14集,
又要等喇~不過, 睇到目前, 我覺得100% 肯定詩源老公一定係雲宰

別墅

回覆 cary330 的帖子

好開心. 原來咁人都是追 . 可以大家一齊傾傾講講

我都覺得他們會是一對 , 但是都會繼續追呀.

因為要再追睇劇情細節

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:推介韓劇"請回答1997"

好睇!令我想到我都係H.O.T.
架粉絲,仲有安在旭

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

我岩岩都睇左13,14集...好正呀!!
第14集詩源個爸爸叫比女婿聽電話係比邊呀呀!!真係好攞命....

大宅

回覆 HING2HING 的帖子

我已經幾年冇睇港劇了
因為睇來睇去都是同一班人,
不似韓劇, 有好多唔同的人去演,
佢地演戲的水準真係好好多,
尢其是童星

大宅

回覆 ellakei 的帖子

初初睇完14集結尾詩源同佢爸爸講電話個part,
真係完全不明, 後來上網睇有人話個part翻譯有
誤, 翻譯應該如下, 看過後终於有點明白...

轉自韓劇社區 小苏打

老爸:
死丫头,我是掉钱眼子里的人么
这不是10万块不10万块的问题
哪有女儿给家用就给10万块的啊
刚开始我还以为是100万啊
换尹女婿听电话

诗源:
咯 老爸找你

老爸:
我说 尹女婿 我大儿子是总统候选啊
小儿子是判事啊判事啊
都是随随便便抓个零头就够人家一个月的生活费的人啊
再说我再怎样也是有头有脸的教练啊
不拿女儿那点家用饿得死我啊 你说

女婿:
啊 是的 当然了

老爸:
就是说啊 一年给次家用抠得要死才给个10万块啊
丢不丢人啊10万块啊
再薄情寡义也得有个下限啊
我说 等太雄这次当选总统了
先让电视台给作家们涨工资
允在你也要去立个法啊修订下啥的
让作家们好歹回回家啊 嗯?!
别让他们再休息日工作了 啊
你一个人爬上去了 就不能照顾下诗源啊

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 白海豚 的帖子

咁即係???云在嗎???

大宅

我估詩源的老公係雲在

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

好睇呀, 令人懷念的青春回憶和友情歲月~~~LIKE!
我覺得詩源的老公係雲在, 哥哥就同醫生.

別墅

回覆 白海豚 的帖子

今天才星期一, 等到好悶呀 .

大宅

回覆:推介韓劇"請回答1997"

恭喜!徐仁國,鄭恩地榮登billboard kpop 第一位

大宅

引用:恭喜!徐仁國,鄭恩地榮登billboard+kpop+

原帖由 ethan02 於 12-09-10 發表
恭喜!徐仁國,鄭恩地榮登billboard kpop 第一位
係佢地隻主题曲,"ALL FOR YOU"

別墅

http://www.youtube.com/watch?v=Xqsn9IHCbkE

首頁
12345...7

尾頁

跳至