跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 今年報K1的家長-請問你

DELETE

複式洋房

你住上水都唔算好遠,我仲遠過你呀。
其實升小學校既出路你都無須過分擔心,我覺得都係講機會率
祝你都搵到自己心儀的幼稚園。
joemayhin 寫道:
HI, 你地好

我都係報左呢兩間, 呂明才IN 9:00AM, 神召會就IN 11:40AM, 不過我都覺得呂明才會好難入, 因為我囝囝見果時太早, 佢個人好似未訓醒, 老師問佢的野佢都問非所答, 而我眼見IN佢果個老師好似鐘意女仔多過男仔, 佢問我個仔就兩三句, 全程就只係走左去問另一個女仔(須然我見到果個女仔都唔多答佢野), 所以我都打家輸數, 相反去到神召會就好好多, 可能因為已經耐左, 同埋佢係間學校玩左大半句鐘先IN佢, 佢全程都對答如流, 完全都唔使我地提佢, 同埋我都覺得神召會的老師問D小朋友有愛心過呂明才的先生, 可能係因為一對一, 唔同呂明才一對二, 不過宜家都未知結果, 唔知各位媽咪對神召會呢間學校有咩野議見, 知唔知佢地上年升小學的資料呢? 因為我宜家都好心煩, 怕萬一呂明才唔收佢, 而神召會肯收佢, 我應唔應該俾佢咁辛苦由上水返粉嶺上學, 因為我心儀既學校只有呂明才, 如果考到就唔使諗, 辛苦D都要佢坐車返學, 相反神召會呢間學校我對佢D資料唔太清楚, 但見佢所學校好似好舊咁. 唔知呢度讀完升小學既出路多唔多, 如果各位媽咪知道希望俾D議見我啦, 因為我剛搬來上水區唔太耐, 好多野都唔清楚, 所以都係成日上來BABY KINGDOM度睇下各位媽咪既議見....希望各位可幫幫忙啦! THANKS :-P
呢度都預祝各位媽咪搵到自己心儀的幼稚園

大宅

畀面勳章

emmypun
我成日響呢度見到你. 但係我果日響呂明才認得你仔仔.

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

kongkong

係呀. 我成日都開住電腦又冇logout, 咁咪成日都會見到我law.
你又會咁叻認到佢0既?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

畀面勳章

emmypun
我認得你囝囝張大頭相麻. 果時我響出面排緊隊.
唔知佢地有冇機會做同學仔呢.

複式洋房

哈哈好開心, 收到呂明才收佢既入學信了, 估唔到竟然收左佢, 須然只係收左佢入下午班, 但都好開心, 希望你地都考入啦....

大宅

畀面勳章

joemayhin
恭喜晒!!!!

複式洋房

哈哈好開心, 收到呂明才收佢既入學信了, 估唔到竟然收左佢, 須然只係收左佢入下午班, 但都好開心, 希望你地都考入啦....

恭喜你呀,唔駛咁煩惱啦,我都收到呂明才封入學信,同你一樣都係下午班,可以做同學仔,我都真係估唔到,請問你個仔幾多月出世呀?
希望各位都入到

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

joemayhin, myson2003

Congratulation! 我個仔肥左!!! 意料中事!!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

別墅

我都有幫個女報呂明才,都好幸運收咗佢讀下午班, 請多多指教. 因 我個女係一月份, 可能有少少幫肋.

複式洋房

Dear Emmypun,

Thank you!! :-P :-P

Dear Giann_mom,

大家咁話,多多指教,睇黎呢度好多下午班

複式洋房

恭喜晒各位媽咪

我個囝囝係一月份出世, 又係大仔, 唔知係咪咁所以收左佢, 總之我都好意外同好開心, 9號註冊果日睇下見唔見到面啦, 不過我其實希望佢讀上午班, 希望可以standby到.

複式洋房

恭喜晒各位媽咪

我個囝囝係一月份出世, 又係大仔, 唔知係咪咁所以收左佢, 總之我都好意外同好開心, 9號註冊果日睇下見唔見到面啦, 不過我其實希望佢讀上午班, 希望可以standby到.

Giann_mom 寫道:

我都有幫個女報呂明才,都好幸運收咗佢讀下午班, 請多多指教. 因 我個女係一月份, 可能有少少幫肋.

ic,我個仔是細仔,我都會輪上午班,始終時間好用d囉,請問你們是否全職媽媽呢?

別墅

我係working mom, 所以9 號都唔可以親身去註冊, 但我都會standy 上午班

複式洋房

Giann_mom 寫道:
我係working mom, 所以9 號都唔可以親身去註冊, 但我都會standy 上午班

真係好呀,返工都可以上到網,我仲以為你係全職媽媽添,咁你上次面試咪要請假?

別墅

myson2003:
係呀上次面試係請假架, 仲係要扣人工TIM :-(
我想問呀你STANDY上午班係咪要寫信, 駛唔駛寫轉讀上午班的原因呀?

複式洋房

Dear Giann_mom,

係呀,封註冊信話如要輪候上午班,要盡快來函麻,當然要寫轉讀原因啦,我諗佢會考慮各家庭既需要程度。我今日已經交咗封信啦,佢會俾返張紙你,話處理中,有消息,會另行通知。
其實有d人考到都未必全部會去註冊,咁我諗其實上午班都應該有少量學位既,希望大家都轉到啦。

Good Luck!

男爵府

牛年勳章

請問粉嶺神召會interview D 咩 ?
會問咩問題 和 會叫小朋友做 d 咩野 ? 流程怎樣 ?

複式洋房

好簡單,家長同小朋友一齊,俾d玩具小朋友,然後問小朋友問題,例如,問媽咪係邊度,叫咩名...等,10分鐘都唔駛,好快可以走得。
唔係已經in晒咩,你咁遲既?

別墅

myson2003,

Oh IC. Thank you!. 神召會都收咗阿女啦!

首頁

尾頁

跳至