自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一定唔俾

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

學校辦4日3夜武漢旅行,小四男生,俾唔俾佢去好呢

學校又揀錯左地方既,小四應該係去北京、上海、台灣D大城市。關愛搞埋D咁既野真係晒氣!個個團夾硬要切到三千蚊,一定會有錯配囉!不如近近地廣東省都得遮。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小學階段, 唔比跟學校去大陸, 因為安全問題, 唔放心!!

珍珠宮

去大陸,no way啦!就算個仔嬲都係咁話!仲要男仔添,你知上面d人發仔寒,一陣比人販捉黎賣就死啦,學校都係咁話,有事邊個賠返個仔比你?!而且高鐵你都知咩料、咩賣器官、咩切斷手腳……

一定no way!

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

珍珠宮

alfreday 發表於 11-11-3 19:45
學校又揀錯左地方既,小四應該係去北京、上海、台灣D大城市。關愛搞埋D咁既野真係晒氣!個個團夾硬要切到三 ...

去大城市,消費高,團費又唔可以點再加,咁接團既對口單位冇咩肉食,真係揾亞水嚟攪囉
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大6,no la......自己帶就ok

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

小四仲好細,要去大陸,仲要坐高地鐵,又無家長同行,恕我偏見,如果唔係去大陸都會考慮,但去大陸就唔好了。

男爵府

回覆:學校辦4日3夜武漢旅行,小四男生,俾唔俾佢去好呢

唔得,唔放心,除非家長一齊走,但就算係大陸都唔太想。

水晶宮

我仔學校p5去星加坡,師生比例1:6,你地1:9師生比例好似唔多夠,又大陸,反正p4-6都可以參加,如我係你我會過一、兩年先比佢參加都未遲。

伯爵府

學校辦4日3夜武漢旅行,小四男生,俾唔俾佢去好呢

請問係幾時去呢?

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

我一定唔會比亞仔一個人去大陸,老師邊睇到咁多小朋友,唔見咗/有咩事邊個可以賠返個仔比你。我個仔小五,下個月都有一日返大陸交流,我都會去(要比錢架),如果唔比我去就一定唔會比亞仔去。

大宅

no, 唔好話p4, 我見現在的學生, f4都好似一舊雲. (識追女仔那堆除外)

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

吾會比!!

子爵府

醒目開學勳章

NO WAY..大陸就一定唔比..你話如果小4去新加坡呢D安全既地方又唔同WOR..我會比佢去哦..但..大陸..仲要唔咪咩大城市..好唔安全LOR..尤其一諗起佢要單獨去呢D地方既洗手間..萬一比人捉走左..咁就無左個仔LOR WOR...

男爵府

小四唔會俾,小五、小六如果去北京、上海大城市,會考慮。

象牙宮

no way

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:有d耽心,話晒小四都唔係好大個,仲要搭高鐵

原帖由 jojohuen 於 11-11-03 發表
有d耽心,話晒小四都唔係好大個,仲要搭高鐵去,個團係for 四至六年班學生的,唔俾佢去好似又太過保護,俾佢去又 ...
我個女今年小五,學校舊年都搞2日1夜去梅洲,仲有10日澳洲遊學團,依加小學都著重讀萬卷書不如行萬里路

翡翠宮

我都唔會比佢去, 小四男仔..都仲係好細個架咋...況且, 大陸連我自己都唔會去,仲點放心比佢自己去...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我自己都唔會返大6, 仲話比個仔去, no way

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

No la

首頁
12345...6

尾頁

跳至