爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆:NOAH OR STEPWGN?

I like Serena but seems Noah is the best seller

洋房

其實Noah好啲,座位幾舒適,不過比較高身!
英國保誠 用心聆聽,更知你心!為培育子女成才,您已付出了不少心血,英國保誠一直用心聆聽您對子女之期望,助您的子女將來有更多盡展所長的機會。

洋房

daisy17772 發表於 11-10-13 00:21
I recommend Serena Nissan. Have more options at a cheaper price.

agree

別墅

Serena,

複式洋房

NOAH OR STEPWGN?

我本身一家四口,來緊仲有一對,一家六口加一個工人三張baby car seats,Noah或Serena八人車夠嗎?
其實好想買大霸王或Elysion,但怕大霸王食油,始終多左兩個負擔大左,唔敢買咁大食,聽人講要2.5/km. Elysion埋我budget但好多零件都好似要等同揾。四個小朋友情況下可能沒時間再攪。退而求其次選Noah,貪佢豐田車,但又好似要成三十萬。雖然買新車利息好似低少少。Serena見呢度好多師兄師姐都話好。而家都係十五十六,決定唔到

水晶宮

回覆:NOAH OR STEPWGN?

我都諗緊買Noah,昨晚睇過,7人車好闊落,好舒服!8人雖然平3 - 4 萬,但冇天窗,冇大包圍,右邊冇電動門,車後門冇自動開門制,冇皮chair ,冇電視,冇桃木標版,冇16吋合金鈴。

諗緊7,or 8人!又剛過了送7千油卷優惠,冇咁大incentive 去買車!

複式洋房

回覆 回覆:wcandtt的帖子

你是說新車嗎?現在七人大概多少?連options

水晶宮

引用:你是說新車嗎?現在七人大概多少?連options +

原帖由 wanhon 於 11-10-27 發表
你是說新車嗎?現在七人大概多少?連options

係新車,行貨,七人車絲絨位冇電視就HK$286,960.

咁七人車皮座位加電視就HK$299,955(頂級版)

8人車就HK$255,885.00. 百冇

水晶宮

大懶蛇 發表於 11-10-14 17:54
STEPWGN轉左會去NOAH

NOAN7人,感覺比較舒服,慳油小小,其他分別不大

請問係唔係好多停車場都入唔到呀?請指教!同埋你買時有乜送?

複式洋房

咁有無師兄知Serena豪華版幾錢?聽以上所講,好似得NOAH & SERENA值得考慮.

複式洋房

Noah 都唔錯

別墅

Noah已幾年款,隨時轉,8人版唔吸引,似焗人出7人版,但座椅變化無彈性,覺得「比較」濶落係因為中排只放兩張椅,要比較應該比較3個品牌嘅8人版,你會發現查實豐田係空間最細
Serena款最新,不論Green定HWS都可7可8,亦有慳油模式同ISS系統。品牌/2nd hand price在香港略遜於雙田
Stepwgn普遍係操控較好,但後排上落中排必須翻起。我亦唔喜歡佢後排頭枕好矮,可能要遷就能整排收車底。但同時亦等於車底唔好放嘢,否則要收起尾排座椅就煩爆。Spada版貴一截但都只係option嘢,唔似上一代用2.4引擎,有少少搵笨。

洋房

i being 10,000km noach user recommend you noah on the ground its engine powerful and quiet, ample inferior room for kids, even ok for adult walk through from driver seat to 3rd row for taking care the kids when the outside raining, you won't wet.

複式洋房

我個整車師傳話 Noah 同 Stepwan 都係一般(講得保守左),你試下考慮一下其他如 Stream 之類,可能會比較耐用。

別墅

wcandtt 發表於 11-10-27 19:46
請問係唔係好多停車場都入唔到呀?請指教!同埋你買時有乜送?

sorry,遲左覆你...到目前為止未試過有停車場入唔到
我買係full option全包+雨檔,油卷..$293800仲係1.8厘息
而家好似加左小小價,仲做2.75厘不過有現貨

禁止訪問

水晶宮

引用:Quote:wcandtt+發表於+11-10-27+19:46+請問

原帖由 大懶蛇 於 11-11-16 發表
sorry,遲左覆你...到目前為止未試過有停車場入唔到
我買係full option全包+雨檔,油卷..$293800仲係1.8厘息 ...
多謝你覆我!請問你有冇入太古城個停車場?thx

複式洋房

依家新款既 stepwgn 無咁靚仔喇個款

禁止訪問

引用:依家新款既+stepwgn+無咁靚仔喇個款

複式洋房

Toyota and Hoanda can sell higher price at the time you want to sell it out...

首頁

尾頁

跳至