心聲留言

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人)...........

哈哈, 如果有本地人肯做, 我俾夠三千請佢跳槽來我度做

公爵府

Re: 各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人)...........

09091970 寫道:
月薪 : $2750 ( $2500底薪; $ 250勤工獎 )

[size=large]$250勤工獎
恭賀新禧,迎春接福!

侯爵府

好媽媽勳章

好豪..$250勤工獎 .....

YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

w_y 寫道:
哈哈, 如果有本地人肯做, 我俾夠三千請佢跳槽來我度做

如果有, 我都要呀﹗

男爵府

好媽媽勳章

me too [size=x-large]我都要I give$3001請佢跳槽

大宅

睡覺,
可唔可以比妳以前陪月d資料過我, tks!

大宅

睡覺,
可唔可以比妳以前陪月d資料過我, tks!
睡覺 寫道:
我以前請陪產,一個月三千元,每天四小時,返一至五﹗....咁,算唔算刻薄呀?

大宅

長者 ? 你真唔曉定假唔曉呀 ? 請工人要買保險添架, 長者呀茂授你玩呀 ?

我呀媽都係長者, 成 5-60 , 幫人睇下個使路, 四個中, 五日都多你多多聲啦, 兩千幾 ?你找70歲行都行唔郁D 呀婆幫你做丫 ?

請唔起 ? 仔女未放去托兒所嘮 ! 有津貼申請 添, 個六歲未返全日學嘮!

飯未自己煮嘮, 衫自己洗嘮, 地未自己抹嘮 !

馬死落地行嘮, 冇錢未捱嘮, 仲請工人 ? 你好有問題 !
Msma

子爵府

睇到你眼火爆

有冇搞錯, 你哋使唔使咁"潤"人呀, 又唔係叫你做, 肯做的人都好過攞綜援.

你都識得講你阿媽係長者, 你做人子女養佢呀, 笨. 要阿媽咁老仲出來做

我那處得罪你呀, 有冇睇電視,報紙, 好多長者想再就業, 不是錢的問題, 係要有D嘢做吓, 打發吓時間.

不如你打去間幫長者的揾工的機構閙吓啦. 你先有問題.

Msma 寫道:
長者 ? 你真唔曉定假唔曉呀 ? 請工人要買保險添架, 長者呀茂授你玩呀 ?

我呀媽都係長者, 成 5-60 , 幫人睇下個使路, 四個中, 五日都多你多多聲啦, 兩千幾 ?你找70歲行都行唔郁D 呀婆幫你做丫 ?

請唔起 ? 仔女未放去托兒所嘮 ! 有津貼申請 添, 個六歲未返全日學嘮!

飯未自己煮嘮, 衫自己洗嘮, 地未自己抹嘮 !

馬死落地行嘮, 冇錢未捱嘮, 仲請工人 ? 你好有問題 !

大宅

我老媽係為開心來做工 , 但呢點唔使你操心 ! 但個顧主都無刻薄得咁衰啦! 如咁少錢,連車錢都無,點做亞 ?

出雞稅咁多錢仲大條道理唔係"笨",係"縮骨",唔好大條道理美其名啦 !

比錢請人都要合理,當人真係要係人先得 !比得咁刻薄不如唔好請啦 !

打發時間都要合理啦,你去請啦,請到架 ,但唔知請到d乜人詐 !

:mrgreen:
Msma

子爵府

咁你話俾幾錢合理呀, 長者同後生一樣價呀 ? 咁我點解唔請家務助理 ? 我諗住長者只是接放學, 睇住小朋友到我放工, 抬咁高身價的人, 吃西北風啦.

你阿媽就為開心, 咁其它老人家就唔可以. 長者人工低, 當然要做返同區, 唔好話長者, 冇錢賺, 都無人做啦.

大宅

人工應由市場來定的 ! 但見真係有d無良清潔公司 用七蚊一個鐘請個老人家來看公廁,唉,真陰公 (但唔係話你亞下 )。

老實呀 請人睇小朋友都會係 5-60 d仔大女大的中年婦人啦,個d係會同家務助理差唔多價錢架 ! 再老d個d,你真要小心佢隱門佢d病痛,touchwood 有問題就閉架 ! 你心不安,要追究責任時,你話點賠呢 ?唔好諗啦,直到正苦有解決方案先好試呀 !

老人福利+退休後支緩計劃 應增加 ,我就覺應該 !

sorry 當左你係出大 2750 果個先會咁重語氣,講聲對唔住先 !
Msma

侯爵府

msma, minnie

你們吾好甘啦

msma我諗你誤會左minnie啦, 佢吾係出2750果個member, 係佢答咀, 佢想搵一個長者幫佢接放學看住個小朋友者................

我諗你們大家誤會啦

其實真係有好多60零歲的老人家, 好似我daddy甘, 還好健康, 佢又吾想搵野做, but又好得閒, 我估如果我同佢住得近, 佢都肯幫我接個女放學架, 我都見我個女d同學都係由爺爺接送返學放學既...............

至於價錢, 甘我諗吾係親戚既, 就真係吾知啦, 但好多都係諗住打發時間, 又有d收入, 好過坐係度'岸居居', 係咪.........................

而出2,750果個, 一星期做足六日, 計起15元一個鐘, 講真, 我真係去拿綜緩好過啦, 車錢都sit埋比佢呀.

子爵府

OK, 停戰

上BK來都係開心, every body 都係朋友

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

[quote]
Minnieluo 寫道:
各位, 有冇睇報紙同電視報導的長者重投就業市場呀 ? 我今日打

伯爵府

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=415800&forum=16&0

如有好介紹,請PM我 or email
由 09091970 於 2005-09-23 09:37:54

各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人),因為地方小,唔想有人係度住~ 如有好介紹,請PM我 or email , thx ~

年44以下、買送煲湯、煮二人家庭兩餐、清潔、料理白兔等家務。盡責誠實、喜愛煮送或持家務助理訓練証書優先,有意請email : [email protected] 陳小姐

一星期六天工作、週日休息。

一、三、五 : 8:30am – 3:30 pm

二、四 、六 : 12:00 – 7:00 pm

月薪 : $6800 ( $6000底薪; $ 800勤工獎 )

...............[size=medium]Your Post is difference in other topic

男爵府

傻ga 定思覺失調

wensi 寫道:
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=415800&forum=16&0

如有好介紹,請PM我 or email
由 09091970 於 2005-09-23 09:37:54

各位您好,我們屋企想有家務助理(香港人),因為地方小,唔想有人係度住~ 如有好介紹,請PM我 or email , thx ~

年44以下、買送煲湯、煮二人家庭兩餐、清潔、料理白兔等家務。盡責誠實、喜愛煮送或持家務助理訓練証書優先,有意請email : [email protected] 陳小姐

一星期六天工作、週日休息。

一、三、五 : 8:30am – 3:30 pm

二、四 、六 : 12:00 – 7:00 pm

月薪 : $6800 ( $6000底薪; $ 800勤工獎 )

...............[size=medium]Your Post is difference in other topic
[size=x-small]囡囡 出世~重

侯爵府

點解今朝見個POST係6000+500既 ?-( ?-(

大宅

你地咪當笑話睇囉. 你地記唔記得若干日子前, 有人話義務幫人補習, 不過要補習以外既時間都要聚會? 有網友提出問題質疑佢, 佢又話要告人地呢? 都唔知做咩係都要人上佢屋企既呢?-( 搞咁多野, 不同名目 ?-( 你地留意一下d字眼咁, 有冇似曾相識既感覺

大宅

車莉﹕
你唔要都罷.....
平宜嗎?

可惡﹗果位女士,穿著用黎洗馬桶ge手套同我洗我用黎同初生阿b抹口仔的小毛巾﹗係我偷偷的睇到,唔止一次,我忍唔住出聲佢先至道歉話唔再用,會買過新的手套。

仲有,我中午佢未黎我煮野食,只係夠我一人份量,那天佢有事提早中午十二點多黎,見到我煮食,佢話佢好肚餓,結果我好不情願咁分咁d俾佢,搞到我這個餵人奶的母親唔夠飽。

仲有,佢有次突然同我講,「我見到你雪櫃頂的好立克,真的好想喝,可以沖一杯飲嗎?」

我可以say no嗎???

你仲要唔要??

佢黎左十天,因為我仍有胎盤係肚裡要入醫院做手術,咁..可以借口辭掉她了。....
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

首頁

尾頁

跳至