跳至

首頁

尾頁

男爵府

oilamyoyo  頭痛........  發表於 11-7-6 10:40
charmaine_1  唔話你知等你心cc  發表於 11-7-6 08:48
drizzle  何解?????(我知有玄機)  發表於 11-7-5 23:52

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

培靈本身約左我女今朝見校長...
聽完你地既意見...同亞女講鐘意邊間多d...
今朝返左學就冇請假去到見...
點知啱啱又打黎...話校長等緊我..
我話亞女返左學...佢問我點...唔黎就冇左個位...
我就話咁算啦...佢就直接又再約左一陣兩點帶埋証件嗰d...
睇黎應該都收硬...
咁點好...我真係唔識簡...
本身一心係想入培靈...地點比較方便d接送...
之前又搵人寫信又去左學校幾次...個嬸嬸重好好...
叫我唔好急唔好咁緊張...因第一次去咁啱校長出左去...
我直頭眼淚標
但d書記定miss都話暫時一個位都冇...有就會即刻收...
好啦...由5月等到6月廿幾...自己又打去教育局問...
叫我唔好等培靈...勁失眠...
每日一到9點就打去d學校續間問...
重miss左大部分既x班考試...
最後好灰心時就搵到李志達重有一班x班生未考...
重要打電話之後嗰日就考...第二日即請假去考...
兩日後就收左我女...
其實除左校服未買...我都已經交埋書簿...
做人媽媽真係...又驚簡錯比亞女...
定直接打去話唔要個位呀...
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

oilamyoyo 發表於 11-7-6 10:39
培靈本身約左我女今朝見校長...
聽完你地既意見...同亞女講鐘意邊間多d...
今朝返左學就冇請假去到見...
好明白!!
有時選擇困難症發作係ma煩d

有好多人都擔心自己仔女搵唔到好學校..
我兒生女派左一間唔理想既學校
前幾星期我地都擔心到冇覺好瞓,不停寫面試信..搵學校.
佢mami日日都擔心到喊
你都唔好煩咁多.最後個天會教你點行..
你宜家係搵到2間你都想入既學校,已經好幸運...
快d考慮清楚自己同個女鐘意邊間..讓個位比有需要既小朋友

男爵府

睇樓主你咁講, 巳知本身你哋係好鐘意培靈, 既然入到, 為何又三心兩意呢?!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

clumsy 發表於 11-7-6 15:30
難得有空,講多小小呢斗有好幾個人問過我幾次的問題,之前係沒時間,今天開估啦!
我小朋友曾經也 ...

charmaine_1  我同你反應一樣  發表於 11-7-6 16:49

複式洋房

回覆:oilamyoyo 的帖子

李志達

子爵府

醒目開學勳章

我仔仔係讀李志達, 佢係我首選既小學, 出年我小朋友升小二, 功課唔多, (親子功課亦好小...呢樣真開心), 英文程度好 (尤其佢用phonics), 唯一唔好係佢好計平常分..雖然默書唔多, 但所有默書都要計入成績表, test比較多.. 整體對呢間小學都感覺良好 ! 希望幫到你啦...

侯爵府

hinhei 發表於 11-7-6 13:00
睇樓主你咁講, 巳知本身你哋係好鐘意培靈, 既然入到, 為何又三心兩意呢?!

侯爵府

就係以為一定冇位,考完李志達就收左亞女,交埋書簿費,而家又打黎

子爵府

引用:就係以為一定冇位,考完李志達就收左亞女,交

原帖由 oilamyoyo 於 11-07-06 發表
就係以為一定冇位,考完李志達就收左亞女,交埋書簿費,而家又打黎
我會選李志達呀

子爵府

好媽媽勳章

個人會揀李志達...
我想要9999呀...

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

clumsy 發表於 11-7-6 19:11
回覆 oilamyoyo 的帖子

你應該立即打電話給培,話你不要位了,因為還有其它家長急切的等候中,因為一般家 ...

睇左咁耐,最正路係呢一段!

樓主:我的大外甥女畢業於李志達,個人認為李是一所不錯的學校。

禁止訪問

回覆:oilamyoyo 的帖子

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至