影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:揚莉煒媽咪 的帖子

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

點評pipi331 就系呢個位太敏感, 做MUD, 放MUD料都一定要諗清楚.... PG 真系蝕章...

係...我諗pg都好大壓力,好驚無左2個仔,
所以先會做多左!

翡翠宮

兩個都5抵幫!

一個打機王,一個掛住同仔出街搞到有學5返。

但好明顯ge係女家d人讀書做事都5掂,靠人接濟,如果小朋友大個有樣學樣咁點?

WChan  兩家d人都有問題!!  發表於 11-6-27 18:14
ning..  拉姑係柏芝未出世就拍三級片,四哥咁風流, 男家仲大鑊!  發表於 11-6-27 01:44
駿熙媽媽  你係佢地床下底?點解你知咁多野既?  發表於 11-6-27 01:43
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

carng.ng 發表於 11-6-27 01:24
但好明顯ge係女家d人讀書做事都5掂,靠人接濟,如果小朋友大個有樣學樣咁點?

學 pg 擔起頭家?
對家人不離不棄,唔好咩?

小bie豬  唔通學爺爺,嫲嫲咁爭人一大筆錢,跟住賣仔還債,跟住自己瘋流怏活咁就好好?  發表於 11-6-27 02:03
carng.ng  怕5學擔頭家嗰個,學淨係識問人攞$嗰班jel!  發表於 11-6-27 01:38

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

tomatoMM 發表於 11-6-27 01:15
比男家又會好好咩, 個爸爸又咪一樣係日日唔係香港
拉姑一樣有自己個家, 佢老公係第二個啦, 一定可以24小時 ...

我無話過要比男家湊呀! 但佢而家搞到要搵朋友托兒,個官見到都對佢印象唔好啦! 我係覺得佢應該安排得好啲,真係搵到人幫手先要接job,細仔都係得一歲,有咩事工人又渣唔到主意朋友又未必咁經驗/咁上心幫你,出咗事就真係喊唔返! 佢唔同一般打工仔,錢對佢嚟講應該比其他寬鬆,真係無必要放低對咁細既仔去做野,既然佢唔放手比男家既人照顧佢就應該安排得更好,而家比人請題發揮又好咩都好,蝕章果個都係佢,又何必呢!

WChan  咁佢一直都係咁蠢既, 一直都蝕章, 亦證明佢真係無咩心計, 咩都上哂面.  發表於 11-6-27 18:16

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

樓主我撐您
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

男爵府

畀面勳章

唔明點解pg唔搵佢自己阿媽幫手呢,又唔駛佢阿媽落手落腳揍,只係幫手睇頭睇尾睇住d工人,就算佢阿媽幾唔掂,總好過搵個friend幫手掛。

penpenvivi  佢阿媽好似去左加拿大.  發表於 11-6-27 11:07

珍珠宮

畀面勳章

alicemic 發表於 11-6-27 01:29
我無話過要比男家湊呀! 但佢而家搞到要搵朋友托兒,個官見到都對佢印象唔好啦! 我係覺得佢應該安排得好 ...

或者如你所講
但依家係比工人湊, 官主要係會睇經濟能力, 朋友陪玩唔係主因, 唔通無親無故但又有經濟能力既媽媽就唔能夠爭撫養權?
以栢芝既家庭問題可能比佢地湊會出更大問題
再講藝人推JOB可以賠好多錢. 亦唔一定可以賠錢了事

男爵府

2018復活節勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

tomatoMM 發表於 11-6-27 01:37
或者如你所講
但依家係比工人湊, 官主要係會睇經濟能力, 朋友陪玩唔係主因, 唔通無親無故但又有經濟能力既 ...

講經濟能力,佢2個都有,但相信個官係睇小朋友既成長環境。 佢無親無故無問題,但佢而家連時間都無,下下搵朋友睇住,而謝家就算檸檬唔得閑都有爺爺麻麻頂身而出,就算佢2老唔係最好人選,但點都好過工人同朋友啩! 所以PG真係蝕章!

WChan  爺爺嫲嫲?一個掛住追女仔,一個又要打牌又要同朋友high tea,真係靠得住?  發表於 11-6-27 18:37
faye525  我係個官淨係睇LUCAS成日冇得返學, 已經質礙張小姐點照顧小朋友  發表於 11-6-27 17:24
alphabetagamma  個阿爺就不停換畫, 所以霆鋒才是蝕章  發表於 11-6-27 11:51
alphabetagamma  咁你又唔好咁講, 到真係要打官司, 佢阿媽都可以話幫佢湊, 人地相對穩定d添  發表於 11-6-27 11:51
bobosweet  兩老可以睇得幾耐? (我唔係黑心, 係講事實)  發表於 11-6-27 11:27
tomatoMM  以之前栢芝家既新聞, 絕對比依家工人湊既新聞會傳得更難聽  發表於 11-6-27 01:53

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

alicemic 發表於 11-6-27 01:29
我無話過要比男家湊呀! 但佢而家搞到要搵朋友托兒,個官見到都對佢印象唔好啦! 我係覺得佢應該安排得好 ...

就算佢比99湊,到時人地咪一樣有話題...
藝人推job唔只係賠錢咁簡單,分分鐘會比人告同埋追討幾倍嘅錢,pg之前以經賠錢推左個job,
如果打後嘅job都全部推晒,我諗霆鋒成副身家都唔夠賠...

伯爵府

禁止訪問

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果話因為驚攞唔番兩個小朋友而唔比99湊,我覺得呢個係當兩個小朋友係籌碼,呢個想法真係唔岩。就算兩個人離婚,咁都唔可以話唔比6299睇架嘛!鬧離婚開始無耐,柏芝已經霸住兩個仔,其實都唔緊要,自問自己都可能係咁,不過PG想攞對小朋友既撫養權應該要好好安排下點樣照顧兩個小朋友,因為佢今次咁做真係蝕章。第時LEMON好可能用呢次黎攻擊佢。

放係婆媳版問比99湊好定工人湊好個D係"長期"性!主要原因係因為驚大家係照顧小朋友有意見而衝突,唔一定係代表99湊係唔好。

WChan  係lor, 拉姑唔係善男信女, 仲有英記係背後, pg驚既野唔係我地普通c9咁簡單.  發表於 11-6-27 18:41
alphabetagamma  大家唔知拉奶係一個咩人, 所以才會咁判斷, 一家唔知一家事.  發表於 11-6-27 11:54
bobosweet  工人始終都揍得全面好多, 又唔可以話好多人唔比99揍就同99有仇囉!  發表於 11-6-27 11:33
alicemic  原來呢度都有好多人同99有仇,唔理咩事一見99呢2個字就扯火!  發表於 11-6-27 02:16

珍珠宮

畀面勳章

stkyo 發表於 11-6-27 02:00
如果話因為驚攞唔番兩個小朋友而唔比99湊,我覺得呢個係當兩個小朋友係籌碼,呢個想法真係唔岩。就算兩個人 ...

或者因為我有親人爭過撫養權,知道輸左, 個所謂探視權真係可以等於無, 送個BB去外國話讀書, 咁就一世見唔到.
做媽媽既有邊個想一世見唔到子女

若果事件既主角唔係藝人, 或者好多人會幫媽媽講野架

WChan  agree  發表於 11-6-27 18:42

禁止訪問

回覆:都係栢芝唔啱?

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 leanna~ 的帖子

極之同意. 栢芝唔係普通打工仔. 唔係話推job就可以推. 賠錢, 比人告之餘又影響到好多人.

禁止訪問

引用:Quote:木土土+發表於+11-6-27+00:53+回覆+b

禁止訪問

翡翠宮

tomatoMM 發表於 11-6-27 02:11
或者因為我有親人爭過撫養權,知道輸左, 個所謂探視權真係可以等於無, 送個BB去外國話讀書, 咁就一世見唔到 ...

正常都係判比媽咪既,除非個媽咪既生活情況好唔穩定啦! 但PG就正正暴露咗呢個弱點,仲要自暴其短,自己無時間照顧對仔之餘仲要連屋企人back up都無個。 我一直都覺得PG既價值觀有問題,但身為女性我都想對仔跟媽媽,不過係呢一刻佢真係爭唔落!

首頁

尾頁

跳至