自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

因為有人賣,所以多人放!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一班放火狂徒

香港地方好細, 好易飄到住宅區

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好危險!!

珍珠宮

喺Yahoo新聞見到:

中秋夜放孔明燈 14人被控 翻叮傳統熱潮 隱藏惹火危險

抵死!
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

環保接龍勳章

嗚.....
當年我的天台帳蓬,
就是被這班放孔明燈人燒了一大個洞。

子爵府

醒目開學勳章

我星期三晚去上水, 都見天上面真係有好多孔明燈呀! 真係由細到大(細時我住上水)都未見過咁多呀! 我亞囡見到仲同我講: mami, 有好多星星呀! (佢未見過孔明燈)

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

火燭就......

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大佬啦!放啲燃燒中的物品上天

唔好話我知有人低能成咁

唔知會引起火災啦

小學生都知啦!!!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

醒目開學勳章

我10點幾駕車走由上水去到大埔都至少見到over 100隻呀! 真誇張!

原帖由 dada~0w0~ 於 10-9-24 11:20 發表

我fanling唔多wor~
我見3幾隻咋~ 可能我夜la~ 12:00先出去食野~
我都住北區15年la, 以前唔見ga (可能見到都唔知係la)

子爵府

我都係住村屋~~隔離村又有人放~~我係樓下BBQ中~~突然有個大大個黑影咁飄過來~吹左我老公個身~嚇得我呀!!原來係一個吉左GE孔明燈~如果係有火...就...果一刻我真係想報警有人放火呀~~但又唔知有無立法唔比放???
^0^

男爵府

我覺得最好禁放,or只有某幾個地方可以放!又危險又唔環保,如果飛左去民居發生火警點算!

大宅

星期三晚我同屋企人食完飯..在家露台傾計時...不知見到幾多個...今年真係多得好誇張...我家前面係一塊田...其實我都好驚d燈跌落黎..會燒著塊田架...mouth:

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

香港已經係一個石屎森林,放燈、放煙花炮竹都係一D網顧他人安全既行為,就算新界都已經係一個人煙綢密既地方,無事由自可,有事就一定唔止影響你一個,希望大家唔好以為呢D係你個人既事,有D公德心,唔好害人

伯爵府

仲唔立法? 真係痴晒線呀d人, 無sense架....

禁止訪問

公爵府

我覺得都係d人自私多過無知囉:;pppp:

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

d人只掛住玩, 完全都無諗過危險架.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

d人真係又自私又無知
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

首頁

尾頁

跳至