時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

佢咁做乜有問題, 唔通知會左中央叫中央聯絡菲國總統嗎?!
咁到時你地d香港人又會話佢不知所謂連呢d事都要等中央決定......

大宅

我都覺得特首今次已經做得唔錯!起碼好快決定包機和黑色旅遊警告等!比平時好得多!要讚!

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

洋房

原帖由 jackymum 於 10-8-24 14:39 發表
我覺得特首無衰到喎, 佢都係緊張香港d市民, 先直接搵菲律賓總統傾, 係咁緊張既環境下, 有咩問題?

認同!係特殊情況下還要管什麼COMMUNICATION 協議?

根本我地HK唔搵菲律賓政府, 佢地都要搵我地先LA.....
菲律賓政府唔做嘢又賴乜Q曾特首做錯嘢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁做都話唔o岩,佢緊張我地香港市民唶

伯爵府

等得阿爺去搵個垃圾總統都蚊訓啦,特首今次冇衰到, 係港人心目中重加左分添...

特首今次我撐你呀!!!

大宅

原帖由 jackymum 於 10-8-24 14:39 發表
我覺得特首無衰到喎, 佢都係緊張香港d市民, 先直接搵菲律賓總統傾, 係咁緊張既環境下, 有咩問題?

我都同意樓主講法, 佢同市民都係一樣, 希望市民可以平安無事, 或者佢想做得既就做, 試得既就盡量去試, 盡佢既能力, 所以我又唔覺得佢又衰咗, 我諗所有香港人對哩件事都好難過

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

曾特首話晒都係一個特首~
覆下人都好應該~佢根本就係龜縮~!!
如果佢係一個負責任的總統~
佢應該主動聯絡~中國又好香港又好~
人命關天~事又緊急~我覺得特首冇錯~!!

珍珠宮

特首都係緊張香港人, 先直接打去搵人, 點知所謂的總統...., 辦事不力, 仲懶傳媒.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今次受傷不止車上的團友 還有我們幾百萬的香港人
我真正感受到血濃於水.
我今次真的好痛呀!!!!
原帖由 yunman 於 10-8-24 14:44 發表
佢可能兩樣嘢同步做呢, 一方面搵中央出面, 另一方面, 自已出面.......我覺得佢今次做得好好, 充份覺得佢身同感受, 如同自己受了傷痛.......

子爵府

好媽媽勳章

我覺得.. 吾直接覆都要搵人覆.!!

曾特手無錯!!

大宅

同意﹗我諗樓主應該要改返個subject!

原帖由 circleda 於 10-8-24 14:43 發表
我諗係你衰咗

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 小華子 於 10-8-24 14:45 發表
佢咁做乜有問題, 唔通知會左中央叫中央聯絡菲國總統嗎?!
咁到時你地d香港人又會話佢不知所謂連呢d事都要等中央決定......

super agreeeeeeeeeeeeee~~~~~~~~

大宅

果D係人命黎..我諗佢唔會考慮到咁多野.

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 natzuki 於 10-8-24 14:35 發表
佢話搵唔到菲律賓總統, 又話留言又話乜, 無人覆佢, 個樣好氣憤, 點知今日范太話佢:外交protocol(協訂)雙方的communication應該係由主權國家出面(即中央), 而唔係特區政府.

這是國家與國家之間的communication, 而 ...

其實特首今次都已經盡咗力, 佢已經即時包機到菲律賓, 所以唔好話佢啦!!!!!

不嬲都唔係好鐘意佢, 但今次又唔覺佢有乜錯

大宅

好媽媽勳章

如果佢冇打相信比人鬧得仲犀利, 唔好做又鬧唔做又鬧喇....香港人....

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

係囉, 唔好郁d就話心特首呢樣唔岩果樣做錯啦
做又比人話, 唔做又比人鬧, 真係.......

~~~

原帖由 RT 於 10-8-24 14:46 發表
等得阿爺去搵個垃圾總統都蚊訓啦,特首今次冇衰到, 係港人心目中重加左分添...

特首今次我撐你呀!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

特首今次有咩問題?我覺得佢無做錯!
如果你係特首會等中央出左面先做野?
可能到時就係比全香港人鬧果個law!

男爵府

我唔覺特首今次有咩衰左喎...有咁多人命, 第一反應緊係即刻打電話俾個費柴菲總統啦! 呢個係人性正常做法喎!

首頁
12345...8

尾頁

跳至