自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 chloemami618 於 10-6-7 14:12 發表

同意,所以就算我覺得有小小煩~都認為唔須要開個專區

好多熱門話題都係有周期性,
六、七月當然係六四、七一,
九月、六月、、十二月、公開考試月份, 一般係學生自殺(報紙新聞亦如是),
仲有一d突發性事件, 例如上年停課, 捱一排就冇事

子爵府

原帖由 goat 於 10-6-7 14:16 發表

捱一排就冇事

I have similar hope each time. Yet, the arguments are never end.

別墅

原帖由 boobecky 於 10-6-7 13:54 發表
其實平時都係1版裏面1-2條thread啫
個人認為無需要專登開一個專區

其実就算一兩條thread,裏面係好多人discuss 緊...
時事或政治既topic....一個topic係可以discuss好耐的...
係"自由廣場",太多其他topic...我次次都揾好耐先揾得番discuss 開既"政治/時事"議題呀.
如果有個專區就方便得多.
我本來都想開多幾個"政治/時事"topic架...但真係太難揾蕃條thread, 所以先冇開.
如果有個專區,就一定會開受d topic...

子爵府

係熱鬧過頭喎
原帖由 edelwise 於 10-6-7 14:07 發表
自由講場比較free d..百花齊放先夠熱鬧

王國長老

王國長老

好似影視版咁, 我地超版好努力keep住每次無記換新劇就開topic置頂俾大家集中入去討論...但, 都係食西北風多:lol 大家都鍾意自由講場討論.

所以開一個區, 只係我同阿召會將一d沉底既政治topic搬過去, 但active既topics, 我地唔敢郁, 驚俾人鬧啊.:lol

如果咁做, 又唔係大家既原意吧.....
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

好媽媽勳章

過了五區公投後,其實政治議題只佔自由頭版的一、兩個topic,如果大家覺得煩到爆,大可skip左佢唔睇
老實講,BK其實有太多專區,成日分拆得太多,只會減少會員發言的意慾

別墅

原帖由 zozozo 於 10-6-7 14:23 發表
係熱鬧過頭喎

係呀!!!真係去得太快...好容易miss左...

別墅

醒目開學勳章

贊成開專區

別墅

原帖由 DoReMiMama 於 10-6-7 16:02 發表
過了五區公投後,其實政治議題只佔自由頭版的一、兩個topic,如果大家覺得煩到爆,大可skip左佢唔睇
老實講,BK其實有太多專區,成日分拆得太多,只會減少會員發言的意慾 ...

都唔係嘅.政治議題係continuous 嘅...長講長有...
有人唔想睇,有人追唔切...最好開個專區...

珍珠宮

唔需要啦!

覺得煩嘅,根本唔會入去睇,入得去睇,更加會熱烈地留言嘅,點解會攪得煩?-( ,唔會人格分裂架嗎?
所以學有媽媽話齋,過咗呢個月就會靜啲!!!!
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

原帖由 lkv945 於 10-6-7 16:07 發表
贊成開專區

同意,日嘈夜嘈好煩

琥珀宮

將所有話題都分拆上市,自由呢一邊變成空地架路喎,版主們可以散"band"。

原帖由 DoReMiMama 於 10-6-7 16:02 發表
老實講,BK其實有太多專區,成日分拆得太多,只會減少會員發言的意慾 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 7/6/2010 14:00 發表
其實有個專區, 我就未必會入去睇, 好多時都係喺自由哩邊見到有唔同意見先會搭兩咀, 特登入去講我又未必會.

一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至