美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 用咩方便脫腳毛最好?

脫毛臘!!! 好痛呀!!! 我曾經你body shop 買脫毛臘, 一心想靚靚. 點知痛到飛起!!! 最後成樽放棄.

ky-aggie 寫道:
I prefer 脫毛臘, and got it from body shop
aggie

大宅

我尋日岩岩買左脫毛臘呀, 諗住今晚試, 你唔好嚇我啦~~

水晶宮

好媽媽勳章

CF 寫道:
咁對腳有黑點, 有咩辦法可以整好佢呀???
我成腳都係呀, 幫幫忙~~~~~~~

我都係咁呀!黑點&紅點! 十幾年囉! 之前睇過醫生,
係毛囊炎.....又話要乾淨啲喎!
返來都洗腳家啦! 之後佢哋話無痛就ok!激死!
我之前用過好多方法都唔得, cream...mask....
不過近排生番好多腳毛, 可能用浮石磨沙+洗面膏掛?
該用戶已被刪除

大宅

我尋晚返用左bosy shop既脫毛臘la, 咁又唔係好痛乍, 不過都唔work既, 唔知係米用法錯誤, 還事我d毛短得滯, 脫唔到呢?
有無人可以教我?

男爵府

VEET 出0左隻方便0既脫毛臘紙 , 話2MM0既毛都脫到.
仲話四星期唔出毛.

有無人試過?

該用戶已被刪除

民房

之前聽人講做激光脫毛可以令d印印無mai,但因為太貴's關係,仲未親自證實呀,可以問一問做過激光脫毛's朋友呀!

禁止訪問

大宅

唉...我都係一之美容院, 睇下人地點用臘脫毛, 自己學下先..
D黑印就真係好難攪, 出面買個D去印藥膏得唔得?

子爵府

The Body Shop 隻 wax 係我用過好多隻產品中最好用的.
用完用清水一洗就乾淨, 唔會痴立立.

趕時間時就會剃, 但唔襟囉.

而家有左, 就剃住先咋, 唔想嚇親 bb.

洋房

yau_grace:

你所講果隻 The Body Shop 隻 wax, 可否介紹下點用?
幾多錢? 大概幾多 ml ? 是否針對腳毛? 可以維持幾耐?

大宅

我就想知呀, 我都唔識用呀, 買左係到用過一次, 都唔識...
$110蚊一PACK呀, 我上星期買左

水晶宮

好媽媽勳章

CF 寫道:
唉...我都係一之美容院, 睇下人地點用臘脫毛, 自己學下先..
D黑印就真係好難攪, 出面買個D去印藥膏得唔得?

你係咪話啲黑點呀? 去印藥膏我我試過用過好多牌子係唔
work家.
我反而用浮石磨沙(唔係灰色個種...無用, 用$10shop既ok
我唔曉形容)
+
用多啲厚啲既cheap洗面膏(厚啲防磨損)
之前浸吓腳先, 慢慢細細力磨就ok...
等啲毛毛出反來, 啲印自然會退....
1week1-2次

我十幾廿年都係咁, 唔敢著裙用,試過貴既mask,
磨沙膏都唔work,我家吓都好番好多, 只係剩番小
小印, 但都可以著裙.你試吓啦! 但真係要細細力磨,
好易磨損(好疼),但真係work囉!
講真無腳毛但有黑點, 我寧願有腳毛囉....

重有..醫生話脫毛一定要同一方向脫, 唔係又毛髮倒生
(網上睇到, 最初似為皮膚病tim)

別墅

丙丙,

你剛剛有話用浮石磨砂, 可以去黑點呀 ? 因為我對腳又好似
你地甘又有黑點, 又有紅印, 每逢夏天就係我最痛苦既時候又唔可以著短裙,短褲....

究竟有咩方法可以去除黑點同紅印呢?請各位賜教 !

當然去到腳毛係當務之急 !用剃毛刀好快生番 !
:-( :-( :-(

大宅

丙丙 :

咁樣磨既方向要唔要順方定係反方呀?
我驚我唔識用方向攪到唔得, 我今晚去買浮石先, 謝謝你意見, 我會試下, 希望得啦...

大宅

Veet mousse is good, 好方便又唔痛 :-P

水晶宮

好媽媽勳章

CF 寫道:
丙丙 :

咁樣磨既方向要唔要順方定係反方呀?
我驚我唔識用方向攪到唔得, 我今晚去買浮石先, 謝謝你意見, 我會試下, 希望得啦...

細細力打圈磨, 最好用厚啲多既洗面膏, 我用既浮石
會甩啲粒粒, 好客易磨損.....小心!
注意近腳眼位置 - 皮膚較薄
如果真係損咗, 我自己會用維他命e油擦(因我好容易有疤)

水晶宮

好媽媽勳章

虎虎:
你留意吓啲黑點紅印係咪無毛毛既....可能係毛髮倒生,
啲毛毛生唔到出來就會有黑點紅印(有啲會"突"起, 好似
生o向手臂o個啲)即毛囊炎, 我睇過醫生話無得醫. 又有
可能係遺傳.

以前我會用黑頭針"了"番啲毛毛出來, 雖然啲毛毛出反來,
啲印自然會退, 但"了"完第日會紅晒, 何況成腳都係, 點了
得晒.....

用過好多方法唔work, 有啲心灰....

之後我用咗呢個方法2個月到(因為我比較新陳代謝慢), 而我平時就唔會著焗身既褲焗住對腳, 等啲毛毛出反來, 啲印自然
會退....

而家我未完全好番晒, 近腳眼位置因皮膚較薄, 要慢慢來,唔
可以心急.

別墅

thanks !

丙丙 寫道:
虎虎:
你留意吓啲黑點紅印係咪無毛毛既....可能係毛髮倒生,
啲毛毛生唔到出來就會有黑點紅印(有啲會"突"起, 好似
生o向手臂o個啲)即毛囊炎, 我睇過醫生話無得醫. 又有
可能係遺傳.

以前我會用黑頭針"了"番啲毛毛出來, 雖然啲毛毛出反來,
啲印自然會退, 但"了"完第日會紅晒, 何況成腳都係, 點了
得晒.....

用過好多方法唔work, 有啲心灰....

之後我用咗呢個方法2個月到(因為我比較新陳代謝慢), 而我平時就唔會著焗身既褲焗住對腳, 等啲毛毛出反來, 啲印自然
會退....

而家我未完全好番晒, 近腳眼位置因皮膚較薄, 要慢慢來,唔
可以心急.

首頁

尾頁

跳至