家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 doraemonj 於 09-9-28 15:37 發表
有小小資金, 請問應該係恆指回落到幾時入好呢?

Newspaper Teller........will tell u.....

which is which............

but...............gd luck................

大宅

原帖由 GB 於 09-9-28 15:09 發表
我都係呀, 個陣本來賺5千架, 但係一心諗住andy個目標價, 依家

andy...........???

伯爵府

呢隻野好股黎架, 真係做生意, 我$6.5x, $6.8x, $7.2x都有, 佢上番$7可以好快 (我既目標價係$8), 不過波幅比較大

原帖由 ilovematthew 於 09-9-28 20:38 發表
上星期四手多多$6.5入咗隻#669, 不過唔怕既, 對佢有信心

男爵府

原帖由 898998 於 09-9-30 06:22 發表

andy...........???

一個以前曾經响BK推介股票的人.
果時遇著大升市, 咁好彩推介乜都升, 後來個個跟佢買股票, 點知市道回落, 遇著大跌市, 推介乜都跌, 仲要佢推介果D股跌到得人驚, 市升都仲要継續跌果隻, 不過佢有比埋止蝕位比大家參考, 大家可能唔捨得止蝕, 結果BK好多媽咪蝕到血都嘔, 有D蝕5位數字....

之後有D人响度呻下話蝕好多, 點算....等等........其實蝕錢好自然會呻下唔開心, 咁andy見到D內容或POST覺得不是滋味, 之後就潛水消失左..................有D人仲揸住佢介紹果D潛水股未走得切....包括我自己

其實無得冤0既, 因為佢都無迫我地買, 係我地大家做羊仔, 人買我又買心態, 嚟一次真係血的教訓.

補充:
嚟樣野屈左响心裡邊, 不吐不快, 吐左又怕被人圍剿, 因為andy响嚟度曾經好多fans架.
有一樣我好唔開心就係, 佢推介一隻#810比我地, 然後爆升上去之後, 佢自己响高位放左一半貨無同我地講, 到嚟隻#810回落之後, 大家問佢點算, 後期佢先話比我地聽佢响$0.34放左一半貨但趕唔切通知我地(放貨當日趕唔切通知我地, 幾日後都可以話我地知姐, 等我地仲做傻婆期待升返)..........................到有一日隻#810有個似樣D反彈, 佢叫我地快D走晒, 佢自己已經响果日走晒隻股票, 但好多人仲蝕緊根本唔捨得走.

其實我覺得佢有D似揾我地托價自己出貨, 我咁唸可能會有BK媽覺得我衰, 不過就以上嚟個行為, 我真係好唔開心, 蝕無所謂, andy係無叫我地跟, 不過介紹左比我地之後, 等個價升到高一高, 自己靜雞雞出貨又唔講一聲, 等血河成流, 哀怨四起先出嚟同人講..................有種被欺騙的感覺.

怪只怪自己無去思考, 人講乜就信乜, 做左羊囝, 自己抵死

皆さん、こんにちは......我係居住於日本的C9仔.
閒時鐘意炒下股, 上網shopping.
願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

伯爵府

我剩係跟佢買過#3988止賺左, 其他無跟佢買過.

原帖由 mrsdoh 於 09-9-30 10:15 發表

果時遇著大升市, 咁好彩推介乜都升, 後來個個跟佢買股票, 點知市道回落, 遇著大跌市, 推介乜都跌, 仲要佢推介果D股跌到得人驚, 市升都仲要継續跌果隻, 不過佢有比埋止蝕位比大家參 ...

男爵府

原帖由 蘑菇 於 09-9-30 12:00 發表
我剩係跟佢買過#3988止賺左, 其他無跟佢買過.

你好好彩.
可能遇啱佢後期推介果D股遇著大跌市, 反正升市買乜都升, 跌市買乜都跌

我係唔開心佢自己介紹左比BK媽咪, 個價升高左, 自己走左一半又唔講, 等遍地屍骸先講比我地知自己走左一半啦. 不過佢無責任要向我地報告....佢沽唔沽都無需要通知我地.

怪只怪自己笨!!!!

願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

伯爵府

我唔好會盲目地去買(佢推介個d)因我只係覺得#3988穩陣, 其他甚麼#810,都唔識咪攪.

原帖由 mrsdoh 於 09-9-30 13:27 發表

你好好彩.
可能遇啱佢後期推介果D股遇著大跌市, 反正升市買乜都升, 跌市買乜都跌

我係唔開心佢自己介紹左比BK媽咪, 個價升高左, 自己走左一半又唔講, 等遍地屍骸先講比我地知自己走左一半啦. 不過佢無責 ...

男爵府

原帖由 蘑菇 於 09-9-30 13:41 發表
我唔好會盲目地去買(佢推介個d)因我只係覺得#3988穩陣, 其他甚麼#810,都唔識咪攪.

你係一個好明智的人.
我本來都唔會盲目地去買, 但後來見好多BK友都對佢有讚無彈. 仲咁啱果排升市, 佢講邊隻升邊隻, 其實而家唸返, 升市時好多股都會升架啦, 都唔駛佢特別推介.

佢之前推介果D我都無跟架, 因為自己唔熟, 就係衰嚟一次law

大宅

原帖由 mrsdoh 於 09-9-30 10:15 發表

果時遇著大升市, 咁好彩推介乜都升, 後來個個跟佢買股票, 點知市道回落, 遇著大跌市, 推介乜都跌, 仲要佢推介果D股跌到得人驚, 市升都仲要継續跌果隻, 不過佢有比埋止蝕位比大家參 ...

yr words r good...............

大宅

原帖由 mrsdoh 於 09-9-30 13:27 發表

你好好彩.

我係唔開心佢自己介紹左比BK媽咪, 個價升高左, 自己走左一半又唔講, 等遍地屍骸先講比我地知自己走左一半啦. 不過佢無責 ...

May i ask which u still hold....???
if not too happy, u can pm ...................

大宅

你條魚.......走咗來呢度吹都唔同我哋吹.....

星期5 好返來了喎~~~

男爵府

原帖由 898998 於 09-9-30 15:01 發表

May i ask which u still hold....???
if not too happy, u can pm ...................

我淨係隻#810, 其他我無跟買.
我算係不幸中大幸的一位
我會放响床下低扮唔記得左, 等有朝一日可以返家鄉.

大宅

原帖由 pumpkinbe 於 09-9-30 16:47 發表
你條魚.......走咗來呢度吹都唔同我哋吹.....

星期5 好返來了喎~~~

Sorry,..............

i may not...........

Good luck to all

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 898998 於 09-9-30 18:20 發表

點解你唔過
[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

子爵府

好媽媽勳章

why why why????

原帖由 898998 於 09-9-30 18:20 發表

Hello everybody~~!

大宅

原帖由 mrsdoh 於 09-9-30 16:54 發表

我淨係隻#810, 其他我無跟買.
我算係不幸中大幸的一位
我會放响床下低扮唔記得左, 等有朝一日可以返家鄉.

1) previous fried, because of Mr. Luk Tung bot XXX,
2) after that, the price was under Mr. Luk.
3) no one told u if Mr. Luk already sold it..............

being a gd memory, u should not only listen what the web said.......
believe yrself......know more what u bot.....

good Luck N Bye.......

大宅

原帖由 littlelam88 於 09-9-30 18:48 發表

點解你唔過

YrBB r Q...R they Twin.........

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 doraemonj 於 09-9-29 14:40 發表
brought it before.... finally cut loss!

呢隻我之前賺過錢架, 試過$5.7買, 跌到$5.1無放, 最後比我$6.7放咗, 所以對佢有信心

大宅

Tony (next magazine) recommended to buy this stock at a high price (comparatively). finally i cut loss at $7.0.

原帖由 ilovematthew 於 09-10-1 08:42 發表

呢隻我之前賺過錢架, 試過$5.7買, 跌到$5.1無放, 最後比我$6.7放咗, 所以對佢有信心

首頁

尾頁

跳至