心聲留言

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

原帖由 ringoivy 於 09-9-11 02:18 PM 發表
禾矛灰心到亦無放次過架 只械當天到禾主己個吉水包告5吻合佢時珍械不自主地 左巧計日啦 軒解有D人拱巧彩一CLICK即中, 而禾地就仲要聽個天雷安排呀 禾平薯刀做5少善事架啦 ...

牛,
好心有好報架!唔好比自己唔開心得太耐啦~你都仲要生活架嗎?係咪?開唔開心都要過,咁不如比自己開心D咁過~

翡翠宮

雲妮睇黎5係我5解你, 係你5解我多D喎 由始至中我都係呼籲D人去做並無要求過任何人去做 再者做善事既嘢真係出心的, 無得迫 而你問我點解當其時收到有小朋友須要但都5去捐骨髓, 係因為當時我對捐骨髓都同樣有5解:-x 旦家陣E學倡明, 有幹細胞呢會事, 所以我先出告示話比D人G, 捐幹細胞就有如捐血咁對你平日日常生活無咩大影響的, 阻你個區區少少時間但就可以救活到一條命, 好偉大啊 而我並沒有指定人一定要去做, 我亦好遺憾小妹今年既2月14先係我第一次去捐血, 查實當時個女人都有問我捐5捐骨髓的, 但我話好驚要響尾龍骨到吉針mouth: 而當時個女人都無同我解釋可以捐幹細胞呢會事 所以我推左佢不過與此同時我簽妥左同意捐贈器官咭, 但我想同你分享既係, 當我捐完血後我好開心我覺得好似幫到人咁 所以我會KEEP住定期去捐, 只可惜六月時當我G道家姐患有血癌紅十字會人員亦叫我保留住個QUOTA比家姐, 直至到本個星期一收到個壞消息話我既骨髓5合適為止 SORRY可能當時我心情太差言語上令你有誤解 但我真係無心去迫任何一個人去捐軀, 就算我親戚我都只係用同一番說話去同佢地講, 你地身體好既都不妨去做, 可以幫到有須要既人, 故勿論你地捐比既人是否我家姐你地既親戚都好, 在瑪麗k20北裡頭有好多年青人為既人等緊你地既骨髓 老實講係我家姐出左事隔離床個院友講佢細佬捐幹細胞比佢, 我先g有d咁既嘢, 5係因為家姐出左事我先叫人捐:;pppp: 倘若當初個紅十字會女人同我講係可以捐幹細胞的話我都一早應承左啦不過今次呢件事真係令我感到最開心同最恩惠既係牛老既頂力支持 佢一聽到我講個壞消息時佢即時反應係佢去紅十字會登記 所以今個星期六我決定同佢一齊去, 就算我既骨髓5啱家姐都真係希望有人合用 你要記住施比受, 更有福呢個道理 我真係有頭到尾都無怪過任何人 呢d嘢真係出心的, 你有你既難處, 人地亦有人地既用心 5好因為一d小問題而引起不必要既誤會啦:-(
原帖由 WINNIEYIP 於 09-9-9 00:17 發表
亞牛:

我今天與你msn時,同你傾左好耐好耐,我完全明白你的心情,到你問我有茅捐血等問題時,我亦講左你知,我冇捐血既原因,可能你會覺得我既理由好方戊
但我強調我已經同老公相討緊,簽死後器官捐贈卡
...

翡翠宮

好多嘢煩你5g啫 多謝奸心
原帖由 bella_law 於 09-9-11 14:26 發表

牛,
好心有好報架!唔好比自己唔開心得太耐啦~你都仲要生活架嗎?係咪?開唔開心都要過,咁不如比自己開心D咁過~

翡翠宮

巧似化雙港有x胡萬計人登志左啦
原帖由 mclam 於 09-9-8 16:17 發表

阿牛,

5 巧放氣呀, 禾雙呻一電灰粉到息合既骨水既!!

男爵府

原帖由 ringoivy 於 09-9-11 04:02 PM 發表
好多嘢煩你5g啫 多謝奸心

Anyway,我相信無野解決唔到既~
我都希望你唔好太過傷心~總之,我地BK之友都會支持你既~ 睇你咁多fan屎就知啦~

翡翠宮

禾可耐毛雷d賢刀開始淡亡禾啦
原帖由 bella_law 於 09-9-11 16:35 發表

Anyway,我相信無野解決唔到既~
我都希望你唔好太過傷心~總之,我地BK之友都會支持你既~ 睇你咁多fan屎就知啦~

男爵府

原帖由 ringoivy 於 09-9-11 04:39 PM 發表
禾可耐毛雷d賢刀開始淡亡禾啦

至少仲友禾呀媽~

公爵府

原帖由 ringoivy 於 09-9-11 14:20 發表
禾地巧豬持佢架 亦巧巧娶佢主己刀看似吃得開 5G是咪巧似禾表面強啫 禾爽問李姑9個齋計大個呀 耳果械小朋友軒解佢5叩瀘生多個比遲帶雪佢呀 ...

姑9個仔無事啦.......之前停學1年,有半年响醫院做化了,張d白血球打到無哂.由頭等d紅血球再製造過d.......不停咁做..........

你諗下我老公都47醉啦........我姑9仲大過我老公....周算佢無做絕肉都唔係話有周有架ma

公爵府

阿牛

只要有信心自然有奇蹟出現架

可以既話叫你姐姐食多嘢.煲多d湯水(最好係魚)不知機有益呀.......

翡翠宮

旦尋日禾哥哥械包紙化5可舌拱多耳既 煙為太多養魚5G軒D先械海魚, 怕有激素呀
原帖由 loloma 於 09-9-11 17:20 發表
阿牛

只要有信心自然有奇蹟出現架

可以既話叫你姐姐食多嘢.煲多d湯水(最好係魚)不知機有益呀.......

翡翠宮

拱又械 旦李姑長5XX雞雞化粉第二個生為左救個齋一命
原帖由 loloma 於 09-9-11 17:13 發表

姑9個仔無事啦.......之前停學1年,有半年响醫院做化了,張d白血球打到無哂.由頭等d紅血球再製造過d.......不停咁做..........

你諗下我老公都47醉啦........我姑9仲大過我老公....周算佢無做絕肉都唔係話有周有架m ...

翡翠宮

原帖由 bella_law 於 09-9-11 16:58 發表

至少仲友禾呀媽~

翡翠宮

旦小心D囉天個到D人港化可多刀是鴨力得返雷架 依家D田壓式教學方法李刀械叫李姑9睇開D5巧BIG得個小朋友拱緊啦
原帖由 loloma 於 09-9-11 17:13 發表

你諗下我老公都47醉啦........我姑9仲大過我老公....周算佢無做絕肉都唔係話有周有架m ...

男爵府

牛拱李械械返緊巾呀?

翡翠宮

禾冒死刀要爽雷呼籲mouth:
原帖由 bella_law 於 09-9-11 17:39 發表
牛拱李械械返緊巾呀?

翡翠宮

禾老闆七左差呀
原帖由 bella_law 於 09-9-11 17:39 發表
牛拱李械械返緊巾呀?

男爵府

原帖由 ringoivy 於 09-9-11 05:42 PM 發表
禾老闆七左差呀

icic~

公爵府

原帖由 ringoivy 於 09-9-11 17:35 發表
旦小心D囉天個到D人港化可多刀是鴨力得返雷架 依家D田壓式教學方法李刀械叫李姑9睇開D5巧BIG得個小朋友拱緊啦

茅鴨力都灰有架......禾阿爸咪又一個例子囉

公爵府

原帖由 ringoivy 於 09-9-11 17:32 發表
旦尋日禾哥哥械包紙化5可舌拱多耳既 煙為太多養魚5G軒D先械海魚, 怕有激素呀

梳囉/大眼雞/石刹/果d咪慳死如囉

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

牛牛,你姐姐一定吉人天相,放心!可惜亞婆係乙肝帶菌,連捐器官都唔得!不過我會試叫身邊既人都考慮試下!

首頁
12345...8

尾頁

跳至