婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果仲有人話你老公娶左你咁慘,

你可以話大伯仲慘,個老婆仲廢
生仔大伯冇錢出院,要問個冇錢既細佬攞,仲要同個細佬番面,
唉.... 宜家仲要請工人,佢仲慘,
不過我地一家仲慘,有個咁廢既親戚,我都冇本 事理佢地

唔駛嬲,理佢地,你笑住,佢地仲嬲過你ga

大宅

回覆 1# carly.c 的文章

唉....你真係好鬼慘,次次都有睇你既 post,你都係唔好理99呢個人喇,左耳入,右耳出,唔好激氣喇!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉....你99周圍唱你唔多唔少對你都有D影響,你叫你C6叫佢阿媽收聲啦,仲有叫你C6返去問大伯還錢

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

我以前都好介意人地講我…
宜加,我真係話知你,你有你講,我有我既生活。把口係你既,你鐘意講到口生瘡爛晒 ~ None of my biz

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

把口喺人度, 總之過到自己就唔好理囉 ~ 總不能令所有人滿意, 但求無愧於心便可 ~~ 共勉之
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

民房

樓主,火星人係唔會明我地呢D地球人做緊乜架。依家你地一D利用價值都無(唔肯比$),梗係唱衰你LA。你有冇同話呢件事比你知果個人解釋﹖你C6知唔知﹖

伯爵府

原帖由 debbieip 於 09-8-21 12:43 發表
算啦~ 唔好動氣, 清者自清, 唔需要理人點諗!
再者, 佢就算唔話你呢樣, 都會話你第樣~

再唔係你咪同D FRIEND 講:
"我99生左個食野唔做野的大仔, 明明有手有腳都唔做野, 坐係屋企等養, 我99幾十歲人仲要幫佢一家打點 ...
哈哈~比我都會玩野,佢地唱我時有無諗過佢地d家事係幾咁唔見得人!!!!想全條村都知就繼續玩囉~又唔係玩唔起!!
大b駿逸細b駿晞

別墅

carly.c ,

唔好勞氣, 唔係你自己聽到, 先唔好當真. 因你話住村屋, 應該條村有好多人同你99一齊住咗好耐, 又有可能以上說話有人+咗野. 吵起嚟, 你99打c 話無講就自己唔著. 下次你同個fd 回敬, 佢哋當我哋係外人, = 同你(fd) 一樣, 我哋(你同c6) 廢唔廢關佢咩事, 我c6 佢願意養我呀.

佢哋鐘意請工人就請, 我e d 外人無意見.

珍珠宮

樓主~

以後c6嗰边d人打黎, 你全部唔好聽, 佢地又唔敢打比你c6, 總之以後唔接觸!!

伯爵府

畀面勳章

唔駛理呢d賤人 (你99嗰邊d人 )
佢有佢講,佢唱你都係想你知道+嬲爆啫
咁我覺得你唔需要上心
最緊要你1家3口開開心心

大宅

請佢把這些說話同你C6講一次.
原帖由 carly.c 於 09-8-21 12:23 發表
C6 FD個老婆 (同村)我地都傾得下
佢99同佢講, 我99同佢99呻!!
話佢細仔(我C6)娶左個食野唔做野既女人(我), 明明有手有腳有工, 都唔做野, 坐係屋企等人養, 佢個仔真係命苦!!!!又問人地有冇工人介紹, 話要幫個大仔搵工 ...

別墅

agree

別墅

原帖由 玉桂貓 於 09-8-21 13:19 發表
同埋,
你叫佢地請工人前唔該還錢。
奶奶你話大家係親人麻!
有錢比外人,點會無錢比親人。

我buy你, 好鬼感同身受. 有錢請工人, 無錢還比人.....crazy, 咩世界

大宅

D大6人真係好鬼勁架, 我屋企都有件, 99當佢係寶咁, 佢做咩都好, 我哩d hk人就做咩都唔好, 頂 , 人地唔駛做, 日日係屋企陪99, 我哩d日日要返工, 放工仲要湊仔, 好彩我唔同99一齊住, 如果唔係我一早同c6離左婚

伯爵府

原帖由 debbieip 於 09-8-21 12:43 發表
算啦~ 唔好動氣, 清者自清, 唔需要理人點諗!
再者, 佢就算唔話你呢樣, 都會話你第樣~

再唔係你咪同D FRIEND 講:
"我99生左個食野唔做野的大仔, 明明有手有腳都唔做野, 坐係屋企等養, 我99幾十歲人仲要幫佢一家打點 ...

Good ar 冇得頂 !Carly, 你實在太在意佢地講乜嘢,你而家唔肯做佢ATM,佢地梗系咁講啦,慘得過你老公養得起,佢吹咩? 如果你想一家3口過得快快樂樂,就唔好理D廢人癈up乜嘢!

男爵府

原帖由 fannybb 於 09-8-21 14:20 發表
carly.c ,

唔好勞氣, 唔係你自己聽到, 先唔好當真. 因你話住村屋, 應該條村有好多人同你99一齊住咗好耐, 又有可能以上說話有人+咗野. 吵起嚟, 你99打c 話無講就自己唔著. 下次你同個fd 回敬, 佢哋當我哋係外人, = ...

agree!!

子爵府

其實唔c再理佢講咩
你99已經short上腦,佢哋成家人都有問題,對佢哋唔c再用心
邊個係廢人遲喲個個都知

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

或者有人決定賣羅友賺錢呢, 何必上心呢!!!

首頁

尾頁

跳至