烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 我的製成品

Jodiemama,

我估你係打牛油打得唔夠發,仲有加麵粉后唔可以攪太耐,唔係好易起筋架∼

Ellen.G,

紙包蛋糕我跟聖安娜個食譜整架,好正架..我pm比你呀∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

Honney ,all,
Merry Christmas!
咁都話唔見得人呀!!!妳太謙啦!!好靚呀!!!
係呢.....妳可唔可以pm埋比我呀? :mrgreen:

複式洋房

Oh my god.
你間朱古力屋好"近"(=勁)呀!

收到你的cookie recipe,非常多謝!
不過請問咩係"薄力粉"呀?

子爵府

Honney,

嘩﹗你間朱古力聖誕屋好靚呀﹗真係會唔捨得食呀﹗

Merry Christmas!

伯爵府

Honney:

[size=large]Merry Christmas !!!

[size=large]妳個聖誕蛋糕好正呀~~

禁止訪問

子爵府

多謝晒咁多位∼

foreverko,
ok,轉頭比你呀∼

yuanli,
薄力粉即係低筋麵粉∼

Monogram,
我真係唔捨得食架,呢間屋整黎送比朋友架

m琳琳,
thx you呀 :mrgreen:

andreaaaa782004,
有機會既 :mrgreen:
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

子爵府

今日整左Double Tomato Buns, 用新鮮蕃茄加蕃茄乾整架..另外個個加左魚柳∼

複式洋房

Honny~

你好叻呀...比十個叻你, 你可以開班授徒啦
嘩, 嘩, 個聖誕屋真係好靚呀
and d 包包真係想食

thanks a lot your mail
珍惜眼前人

伯爵府

Honny:
妳有冇諗過開番間麵包屋呢???
得喎,妳整出黎嘅嘢真係似模似樣喎~~
如果係嘅,我一定第一個幫襯妳~~哈哈~~

複式洋房

Honney,

唔該哂, 今個假期要再接再厲, 希望會成功!

你d餅同麵包都好"正", 一定要搵你做目標, 前進!!!!

Honney 寫道:
Jodiemama,

我估你係打牛油打得唔夠發,仲有加麵粉后唔可以攪太耐,唔係好易起筋架∼
大小姐自拍照. :-o :-D ;-)

子爵府

Ellen.G,

多謝你呀∼
嘩..開班授徒,笑死人羅,我邊有資格呢

m琳琳,

如果開舖一定蝕死我呀,因為我唔會用改良劑,全部真材實料,我研究左好耐先至得到呢個軟淋淋既成果 :mrgreen:

Jodiemama,

你整多d就會成功架啦,努力,加油

男爵府

Honey

你的作品真係好正呀, 引死人啦 ......

我都想要紙包蛋糕食譜呀, 可唔可以e-mail 比我呢?
email address : [email protected].

Thank you

mamab

子爵府

再黎一碌木,聖誕快樂∼

子爵府

mamab,

sent~ pls check!

伯爵府

Honney:
妳嗰碌木嘅外層係咪用朱古力包住d蛋糕呀???
我依家喺個朋友屋企,岩岩整左盆雜果沙律,都好正架!!!
不過冇相機喺度呀,唔好意思,影唔到俾妳睇,下次吖~~

子爵府

m琳琳,
係呀,用朱古力+cream整架∼

下次記住隨身帶住部相機呀 :mrgreen:

男爵府

Honey

食譜收到啦,唔該晒

但係有d唔明:
step 1. 蛋黃以快速打發 .... 咁要打成咩野程度 ?-(
step 2. 蛋白打至企身
step 3. 將砂糖加入蛋白 .... 咁係咪將蛋白打至企身才放砂糖攪勻 ?-(

mamab

請指教

子爵府

mamab,

1..打到好似cream狀
2.打到起尖
3.打到濕性發泡至加糖打到硬

子爵府

foreverko,

首頁

尾頁

跳至