自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好耐之前都試過一次,喺會展,當時係排隊買飛,其實冇乜人嘅,得一個男人喺我前面,到佢買飛喇,佢企咗喺度玩手機唔行喎,咁我咪繞過佢去買囉,反正counter 有幾個又冇人,點知佢鬧我打佢尖喎,我咪鬧返佢係你自己掛住睇電視唔行囉,啲人真係好無恥

男爵府

chindy-chu 發表於 24-5-3 10:32
我發覺有啲人排隊好奇怪,有啲排到離行離迾,有啲好似怕咗排前面嘅人,要距離五六個身位,搞得都唔知啲人係 ...
政府應該要拍電視廣告教人搭扶手電梯、教人排隊等等。

大宅

我要passion 發表於 24-5-3 15:08
政府應該要拍電視廣告教人搭扶手電梯、教人排隊等等。

係,最好教人搭扶手電梯時企兩邊會快好多,同埋唔好係電梯上走動,真係好危險。

男爵府

Goldfat 發表於 24-5-3 15:12
係,最好教人搭扶手電梯時企兩邊會快好多,同埋唔好係電梯上走動,真係好危險。
...
最緊要教人唔好自己到地面時就急停,塞住後面成村人,骨牌效應人疊人,會死人o架。

侯爵府

我都試過,無啦啦比人話打尖。

我坐地鐵在油麻地站落車,甘我到目的地,就落車啦。

之後有一對情侶追住我話我打佢尖。

真好笑,我對他們說:我點知你要落車呢?

那對情侶就走了。

真係物人都有,其實佢哋知唔知咩叫打尖?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

咁情況,會問佢係咪上車

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

漱口水 發表於 24-5-3 14:47
怕曬?因為夏天見過

唔係,無遮擋的。

複式洋房

焯媽媽 發表於 24-5-3 15:18
我都試過,無啦啦比人話打尖。

我坐地鐵在油麻地站落車,甘我到目的地,就落車啦。

落車都有得話人打尖真係痴線, 快快落唔好阻住個車箱啦
上車就話姐

複式洋房

好小事姐, 出聲問一句囉
唔知佢到底上唔上, 咪問下佢 小姐你係咪上車

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊