自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

seaheart88 發表於 23-9-21 23:32
所以佢咪要長者咭或者樂悠咭啲客仔嘟返八達通。。。

佢次次都收完嗰兩蚊盒仔之後就熄返架八達通機。。又 ...
唔係長者優惠政府補貼小巴果個呢,係過左$200以上既交通費、政府會補貼返我地三分一費用、每個月16號拎果個呢。宜家補貼上限應該係$500,如果未過上限,乘客會收少$3.6補貼,變相俾貴左呢。

瑪瑙宮

大廚勳章

CathyLss 發表於 23-9-21 23:42
唔係長者優惠政府補貼小巴果個呢,係過左$200以上既交通費、政府會補貼返我地三分一費用、每個月16號拎果個 ...

我冇諗咁多嘢呀

不過我就好憎成日要俾現金之後找番晒啲散子。。

同埋呢個司機真係態度係特別衰㗎。。以前唔關八達通時,佢揸車係好似覺得啲乘客叫落車都唔鍾意。。要佢站站停咁。。俾你落車又好急想閂門。。老人家上落得慢又吟吟沉沉
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我好唔鍾意搭小巴因為試過有幾次不愉快經歷,例如有次上車問經唔經 XX 地鐵站,佢話經先上車但原來要行8-10分鐘先到,有次講明去總站落,點知佢求其搵個街口叫曬人落車,比總站落行遠少少

別墅

mandy952 發表於 23-9-21 22:45
佢想收現金,八達通要收手續費又過成個月先比返錢佢
所有電子支付都要收呢d手續費, 不過重點部份司機想收現金, 咪有時唔比人用電子支付

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊