自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

seaheart88 發表於 23-3-24 09:02
而家返大陸真係相對方便左。。。真係可以話去就去,而且而家多數電子消費。。。就算即興想去都唔使驚冇帶 ...
係呀!服務又好地方又乾淨,又唔收貼士,點餐埋單用手機好方便。

大宅

wai4919 發表於 23-3-24 07:57
二個月人去嗎?

我都試過下午攞半日去hea番一日

見個個都上去玩,我都想靜雞雞攞日假上深圳hea吓,屋企啲人個個回鄉證都過晒期,佢地又唔比我自己上去,睇相流晒口水

珍珠宮

而家返大陸真係相對方便左。。。真係可以話去就去,而且而家多數電子消費。。。就算即興想去都唔使驚冇帶 ...

三年前少有專登去深圳食同玩,總有啲覺得唔夠乾淨同可以完全放心周街行。
三年後國內進步好多,深圳新區福田寶安前海果邊非常舒服,就算我一個人都唔怕,又方便。

珍珠宮

畀面勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 07:53
行到五點就開始,要搵吓間華強北嘅 #二把手 。。。me me more more 跟住高德地圖,終於行到去二把手啦。。 ...

me me more more 又學到野

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你覺得二把手好食d定木屋燒烤好食d呀?

瑪瑙宮

大廚勳章

若曦 發表於 23-3-24 09:19
係呀!服務又好地方又乾淨,又唔收貼士,點餐埋單用手機好方便。

係。。就好似尋日喺蘩樓飲茶。。服務員很細心。。。經常密密幫我哋加水。。因為本身個茶煲係有火燒著。。很多食肆也沒有+1

我尋日見到有一台客,仍然要使用餐紙落點心。。。不是老人家。。我諗佢係小上嚟連上網都冇
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

想問下攞位都係用大眾點評app嗎?你個app係去playstore download定網頁download呢? 因見有人話playstore download既會登入唔到.

子爵府

虎到金來勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 07:53
行到五點就開始,要搵吓間華強北嘅 #二把手 。。。me me more more 跟住高德地圖,終於行到去二把手啦。。 ...

瑪瑙宮

大廚勳章

judycyk 發表於 23-3-24 09:23
你覺得二把手好食d定木屋燒烤好食d呀?

其實我覺得兩間都幾好食,不過我覺得品種上木屋多啲。。。同埋木屋多啲分店。。

我見網上講到二把手係近來好火紅嘅串燒店,所以一心試吓啦。。。原來幾間店都唔算就腳。。。唯一一間寫住華強北,我成日以為係最旺嘅地方嗰邊。。。結果喺華強北都行咗一段路先至去到。。細商場嘅入邊

木屋就比較容易搵到,我記得幾年前有啲商場已經隨便遇到
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

goo_littlebb 發表於 23-3-24 09:26
想問下攞位都係用大眾點評app嗎?你個app係去playstore download定網頁download呢? 因見有人話playstore dow ...

我用iPhone

不過我覺得餐廳排隊攞位,最好就係喺微信關注嗰間餐廳嘅公眾號。。。入邊多數就有得排隊或者訂位
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

開心吸收勳章

bigbigwing 發表於 23-3-24 09:21
見個個都上去玩,我都想靜雞雞攞日假上深圳hea吓,屋企啲人個個回鄉證都過晒期,佢地又唔比我自己上去,睇 ...

深圳地方大,商場又大又新,又多食店選擇,而且價錢同香港同級數餐廳,一定平,服務又好,返去都好方面,冇香港咁壓迫感。平日返仲小人,星期六和日返就較多人。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

若曦 發表於 23-3-24 08:28
要搭4號線,搭10號線唔得㗎

係喎,原來得4號線有!
上次坐過,福田口岸4號同10號線行咁遠
attach0/tmp/phpyu3Z0S
放下自在

男爵府

白毛毛 發表於 23-3-24 08:16
有日悶悶地,下午即興閃上深圳踩單車。午餐輕食於一間叫陳香貴的蘭州拉麵、羊肉串燒。回程前飲茉莉奶白。
...

隨時話上就上,隨便搵食chill下,平日去真唔錯。

今個星期日會上去,約左推拿,跟著去華強北行街買嘢,老公鍾意睇電子嘢,然後會去海岸城食飯。

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 07:50
今日又係即日來回。。。仲要差唔多中午先上到去。。。不過唔緊要先手機攞定籌飲茶。。食點心 #繁樓 ...

點心睇落好吸引

大宅

wai4919 發表於 23-3-24 09:30
深圳地方大,商場又大又新,又多食店選擇,而且價錢同香港同級數餐廳,一定平,服務又好,返去都好方面, ...

所以喺香港我都唔願出街

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 09:30
我用iPhone

不過我覺得餐廳排隊攞位,最好就係喺微信關注嗰間餐廳嘅公眾號。。。入邊多數就有得排隊或者 ...

明解, 咁都要預早諗定食咩先得.

男爵府

上大陸個手機真係好重要,搵路、睇大衆點評、俾錢,全用手機。
我啲長輩親戚,只帶現金上去,所以佢活動範圍都係喺羅湖附近,佢話喺丹桂軒飲茶貴過香港

珍珠宮

wai4919 發表於 23-3-24 09:30
深圳地方大,商場又大又新,又多食店選擇,而且價錢同香港同級數餐廳,一定平,服務又好,返去都好方面, ...

我哋鍾意睇書,深圳書店有位坐,有咖啡飲,啱哂我哋

伯爵府

開心吸收勳章

seaheart88 發表於 23-3-24 09:30
我用iPhone

不過我覺得餐廳排隊攞位,最好就係喺微信關注嗰間餐廳嘅公眾號。。。入邊多數就有得排隊或者 ...

平日應該唔駛攞位,可能我去場不是熱門。。

上次星期六去華強北二把手,6點左右,不用排隊

瑪瑙宮

大廚勳章

wai4919 發表於 23-3-24 09:46
平日應該唔駛攞位,可能我去場不是熱門。。

上次星期六去華強北二把手,6點左右,不用排隊

睇吓咩餐廳啦,如果太二特別係旺嗰啲場(金光華)我見到尋日手機apps都要等廿幾張枱。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁
12345...13

尾頁

跳至