夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

howtoforgive 發表於 21-12-24 12:27
睇返你個post,好多啓發。

真係好難行,一想起眼淚可以不停咁流。而家我係忍唔住,不停問我老公同賤三d野 ...

我頭半年都成日喊,經常問佢同賤人d野,我c6冇承認同賤人有奸情,所有野都一一否認,自己明知不是事實,但最可悲係要自己欺騙自己,對佢仲有一絲希望!佢話佢好內疚後悔,會補償我,因為佢真係有偷偷摸同個賤人日日wts 同電聯,及單獨出街!所以宜家佢對兩個仔同我都好好!不過信任冇咗係好難建立,自己會不斷疑神疑鬼!
學jm 講時間可能係係最好良藥,但相信呢段日子十分難捱,我都身同感受!
JM 大家加油!

cathngai    發表於 21-12-26 18:32

子爵府

feelsosad 發表於 21-12-24 12:53
每次遇到呢啲事嘅必經階段心路歷程, 剛剛發生只可以選擇分開定係繼續一齊, 如果決定分開比較容易 , 但係 ...

贊同感受!

子爵府

我都經歷過,差唔多一年,但感覺好似近期發生!

複式洋房

JM
我同你一樣,今天剛好兩年了,經歷兩年痛苦的日子,到今天總算好一點了,C6 依兩年真的對的好了很多,佢同隻賤精係同事日日見面,我都有E 神E 鬼架,日日check 佢MSG ,WS 等等。
但我知佢地係已經無野,現在為有信佢同加緊留意吓,再有下次只可以說緣分已盡。我同C6 都二十多年感情,鬼叫自己仲好愛他咩!

大宅

RICH126 發表於 21-12-26 13:11
JM
我同你一樣,今天剛好兩年了,經歷兩年痛苦的日子,到今天總算好一點了,C6 依兩年真的對的好了很多,佢 ...

咁嘈交時會唔會忍唔住提起?
我無自由, 我失自由

禁止訪問

男爵府

能夠成功做到原諒,例子唔係無,但唔多。好視乎C6因為咩原因出軌。

如果係因為太太嘅注意力集中係小朋友度而忽略咗佢。只要重整大家嘅心態,可能可以挽救。當然呢個唔係出軌嘅理由,這只是因果關係。

但如果個C6根本係心野,夫妻關係好好仲出軌嘅話。我唔會原諒。

複式洋房

回覆 01234361D 的帖子

會!

大宅

RICH126 發表於 21-12-26 13:11
JM
我同你一樣,今天剛好兩年了,經歷兩年痛苦的日子,到今天總算好一點了,C6 依兩年真的對的好了很多,佢 ...

請問2年如何渡過,c6有做d咩補救嗎?我個個賤三都係老公同事。我日日都渡日如年,因為信任徹底破壞左,日日都偷偷check呢樣個樣,我情緒一唔穩定大家都辛苦,佢地兩個人的畫面周不時出現係我腦海,我自己又好痛苦。

老公有問我,分開大家會好d咩? (言語間佢係唔想)。呢條問題我都唔識答。

大宅

Belavizio 發表於 21-12-26 17:39
能夠成功做到原諒,例子唔係無,但唔多。好視乎C6因為咩原因出軌。

如果係因為太太嘅注意力集中係小朋友度 ...

呢幾年,為屋企為小朋友多吵吵鬧鬧,係忽略左大家。有一段時間,關係係真係差。或者係咁,就走左出去尋求安慰。件事係大家都有責任。呢件事對我來講,真係好痛好痛,唔知可否真心原諒放低。

複式洋房

回覆 howtoforgive 的帖子

請問2年如何渡過==學JM 咁講,度日如年,開頭真是好辛苦架,但我知佢出去找小三我都有責任,我對他態度之前是不太尊重,所以就比次機會大家.
c6有做d咩補救嗎?==佢對我好左好多,依兩年,每天都會主動打電話問我食左飯未,之前佢係唔會對我做任何野,只會話我煩,出街會主動拖住我行等等...好細微既野.

我個個賤三都係老公同事。我日日都渡日如年,因為信任徹底破壞左,日日都偷偷check呢樣個樣==我依家都會,但我好清楚我老公既為人,我信佢已經好後悔咁對我.希望我無再信錯佢喇!

我情緒一唔穩定大家都辛苦,佢地兩個人的畫面周不時出現係我腦海,我自己又好痛苦==老實講,我依家都日日諗住佢地一齊時的晝面架,有時條氣唔順,我都會銀佢串佢幾句,但心情會比初時好很多,信我..時間可以沖淡一點,如果你真的還愛你老公,比多一次機會佢,佢又真心愛你既,佢一定唔會再出軌,誰沒有做錯過事.鬼叫自己還很愛他咩.

記住時間是最好的良藥,我都是在等待時間幚我淡忘我的痛楚!

大宅

Belavizio 發表於 21-12-26 17:39

如果係因為太太嘅注意力集中係小朋友度 ...

有啲cases 係啲C6 婚前拍拖經驗太少,覺得自己見識少,唔太甘心,在職場上假公製私,之後當然一個接一個!所以有個輔導講,男女未真正失戀過三次就結婚,關係都會不穩陣

首頁

尾頁

跳至