自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

紫翹 發表於 21-12-2 09:12
其實愛回家都埋尾啦, 大小姐結婚, 紅藥水又結婚

好耐無睇,大小姐同送水輝結婚?

大宅

回覆樓主:

安仔好興奮,周圍錫

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

treegun未抱孫,做多1000集

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

bebet 發表於 21-12-2 08:42
安仔終於《愛回家》

熊若水終於嫁

子爵府

回覆樓主:

我反而想愛回家繼續做喎,亦支持tvb繼續拍愛回家。
我日日當小品咁睇, 就算八點半九點半我唔睇我都會睇愛回家。我個女得九歲都會都鍾意睇愛回家,半小時一個故事, 明快唔拖拉, 輕輕鬆鬆有時又會好搞笑。
又可以睇下唔同演員, 比起八點半,九點半D劇我仲鍾意睇,新演員and二、三線演員有時做戲都幾好,又有新鮮感。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

mickeyeva 發表於 21-12-2 10:31
我驚佢等埋劇中Rebecca結婚上岸, 都未完!

伯爵府

MC媽 發表於 21-12-2 11:27
我日日當小品咁睇, 就算八點半九點半我唔睇我 ...

新演員and二、三線演員有機會在某一集擔正, 機會難得

珍珠宮

我仔13歲都日日睇架

珍珠宮

love.g.wad 發表於 21-12-2 11:18
係呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

love.g.wad 發表於 21-12-2 11:18

係呀,同若水同一日

子爵府

Horsebbj 發表於 21-12-2 11:30
新演員and二、三線演員有機會在某一集擔正, 機會難得

係囉,所以我覺得要發掘無線唔同演員,同比啲出名但冇機會做主角嘅演員、新出道、or二三線D演員畀觀眾去認識,愛回家呢套劇唔可以斷。

我覺得「愛回家」呢個主題幾好啊,講公司又得,講屋企又得,大小姐、熊若水結咗婚都有家庭生活、夫妻生活架嘛,當搞笑劇做出嚟我覺得都好笑喎。
我覺得唔睇開愛回家嘅人,其實轉咗乜嘢劇都唔會睇嘅啦。我反而日日都會睇嘅就係愛回家,食完飯無無聊聊,半個鐘頭唔使用腦,笑下,有乜唔好?

翡翠宮

非常同意

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

HIMMAMA3  男爵府

伯爵府

MC媽 發表於 21-12-2 11:39
係囉,所以我覺得要發掘無線唔同演員,同比啲出名但冇機會做主角嘅演員、新出道、or二三線D演員畀觀眾去認 ...

可以將主要角色逐漸淡化, 不時加入其他新角色, 令套劇多些話題, 多些新鮮感

大宅

牛年勳章

333s 發表於 21-12-2 09:08
周嘉洛

由于佢有好多的表情, 似我仔。我先留意佢叫咩, 原來叫 周嘉洛
佢唔係被公司雪左//炒尢, 而係要捧佢做一線小生,做新劇《痞子殿下》主角

子爵府

Horsebbj 發表於 21-12-2 11:54
可以將主要角色逐漸淡化, 不時加入其他新角色, 令套劇多些話題, 多些新鮮感
...

係,有D角色支線有興趣睇,愛回家入面有班年輕人我啲仔女都鍾意睇, 馬海倫,羣姐嗰三個清潔姐姐我又鍾意睇,小角色大道理,前幾日嗰集,話揀中幫大小姐做伴娘姊妹笑到我死 , 食屎陳師奶一出場,我對仔女就笑,我自己就鍾意睇大少姐,Rebecca我都鍾意睇,不過希望編劇可以對Rebecca好啲, 唔好充滿仇恨,有個好結局。

珊瑚宮

333s 發表於 21-12-2 09:08
周嘉洛

由于佢有好多的表情, 似我仔。我先留意佢叫咩, 原來叫 周嘉洛

去左拍劇,做男主角

珊瑚宮

MC媽 發表於 21-12-2 12:31
係,有D角色支線有興趣睇,愛回家入面有班年輕人我啲仔女都鍾意睇, 馬海倫,羣姐嗰三個清潔姐姐我又鍾意睇 ...

唔鐘意睇Rebecca,經常花痴,又小家記仇。
可能真人生活美滿, 編劇唔抵得佢幸福,所以寫衰佢。

男爵府

最緊鐘意睇工人LISA , 三太, 另外冠軍入左去好似吾多發擇機會, 又冇咩作用, 加多D 線比佢啦..

大小姐搵伴娘真係好好笑, 愛回家吾係集集都好睇, 但間吾時會爆笑

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

若水結完婚,仲要講佢地嗰仔出世,叫龔丸,應該有排都未完掛
執子之手 與子皆老

首頁

尾頁

跳至