自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

sweetheartb 發表於 21-8-8 00:19
我係咪同你係同事?

你就係楼主讲那位女士?

水晶宮

szesze_lam 發表於 21-8-8 00:22
我覺得真係同家教有關係,依家連家長都用得衰,年青一代又點會識,冇同理心架,又覺得個廁所又唔駛佢洗,未 ...
我之前份工有個極品女同事都冇品,自己睇完啲免費報紙下下都丟落其他同事位垃圾桶度,問佢做乜唔丟落自己果個,佢好坦白答「因為會阻住佢做野,佢個位細」。。。用完公司微波爐跌咗幾粒飯或餸汁唔會抹,食完個飯盒又唔洗,就咁用水浸住擺响微波爐頂,我地加班有補錢,佢就走嚟「加班」洗飯盒同叮餃子做晚飯,食完剛好「加班」2小時,準時拎袋放工走人,加班錢照袋。我完全未聽過加班係可以用時間煮餃子洗碗筷,食lunch買定既面包就有。好痴線。

水晶宮

大臭臭 發表於 21-8-8 00:27
好多時,外表身光頸靚穿戴得宜嘅人都係虛有其表
咁仲做乜嘥錢裝身扮女人?啲言行品格全部都唔係女人。真係嬲咗。

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

最嘔心見過一塊用過嘅m巾黐咗喺厠格幅牆上,公司同層有間知名嘅連鎖美容院,啲美容師都好污糟,去完廁所 濕一濕隻手指就走,佢哋轉頭又掂客人塊面

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 21-8-7 23:55
我公司已經算係甲級寫字樓(少少啦…應該都未係甲既),一層兩間公司,廁所共用,但做咁多年野堅係頭一次遇 ...

廿幾年前已見識有女人著行政装、set埋頭、化晒装兼行過都聞到香噴噴,但佢出名係去完厕所果格無人肯去!有一次,洗女厕阿婶怒火熊熊衝去HR嘈,問點解公司啲人去大時要屙係地下?問到底佢係帮人洗厕所定帮猫狗?全公司震動,連男同事都向女同事八卦,直到今日呢單嘢都係謎!

好多時去商場,會見到好多奇景,有好多女人真係污糟唔衛生得嚟,係超級嘔心核突。真係好想問佢哋到底係乜環境長大?

水晶宮

tkop 發表於 21-8-8 00:32
你就係楼主讲那位女士?
您又嚟?您真係好多野問架!

我個po講既係眾數,女士要加「s」。成日幾間廁所全部爆滿,同一時間所有廁格內既女士「s」一齊【爆石】 ,好緊要。

珍珠宮

回覆樓主:

用女性尿壺啦,帶埋支水入去,用完沖去馬桶,唔使再煩點坐落去~~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

~香奈兒~ 發表於 21-8-8 00:38
最嘔心見過一塊用過嘅m巾黐咗喺厠格幅牆上,公司同層有間知名嘅連鎖美容院,啲美容師都好污糟,去完廁所 濕 ...

可怕!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢似發洩報仇多喎
搞到咁污遭,佢都係受害者啦!我又唔信佢一日去一次洗手間
最好叫管理處警告下果間公司,洗手間共用既…你估清潔果個24小時係入面執手尾?
真係難為清潔果d, 一定一邊做一邊粗口待候,日日咀咒佢9代

水晶宮

~香奈兒~ 發表於 21-8-8 00:38
最嘔心見過一塊用過嘅m巾黐咗喺厠格幅牆上,公司同層有間知名嘅連鎖美容院,啲美容師都好污糟,去完廁所 濕 ...
係喎。我呢層樓啲女士(隔離公司)又係咁樣「洗手」(指)喎。尤其依家疫情,佢地去完廁所堅係照舊求其濕濕手指就閃,番梘走嚟同我地慳,諗唔明。

瑪瑙宮

~仔仔媽咪~ 發表於 21-8-8 00:39
您又嚟?您真係好多野問架!

咁你地所用的厕格係咪相同格数?

yeung_ma    發表於 21-8-8 11:52
saladhk    發表於 21-8-8 01:16
~仔仔媽咪~    發表於 21-8-8 00:48

伯爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 21-8-8 00:33
我之前份工有個極品女同事都冇品,自己睇完啲免費報紙下下都丟落其他同事位垃圾桶度,問佢做乜唔丟落自己果 ...

真係咩人都有!厚顏無恥!
我有個男同事同你哩個女同事一樣,其實全公司有不成文默契,食物包裝同垃圾會掉落pantry 個垃圾桶,哩個男同事早我幾年入公司做點會唔知,周不時有同事請食嘢,佢食完就掉落我垃圾桶到,佢明明自己都有垃圾桶!到第四次佢又咁做我忍唔住話佢,唔好掉落我個垃圾桶會惹曱甴架!佢自此之後就唔敢咁做!

伯爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 21-8-8 00:35
咁仲做乜嘥錢裝身扮女人?啲言行品格全部都唔係女人。真係嬲咗。
...

呢個世界,愈無錢嘅人愈會喺外表上堆砌,自我感覺良好以為喺上等人,但其實內心品德極為骯髒污穢

水晶宮

ificould 發表於 21-8-8 00:39
廿幾年前已見識有女人著行政装、set埋頭、化晒装兼行過都聞到香噴噴,但佢出名係去完厕所果格無人肯去!: ...
係囉,佢地真係冇諗「醜怪」呢樣野。就算其他女同事老花扮盲扮咩都唔知,第一個詛咒佢既必定係清潔姐姐。咁樣好咩?自己啲肉酸野俾人睇哂。俾男士調轉頭取笑番女人污wea都勁樣衰啦!

男爵府

其實香港女性用厠所真係好恐怖,佢哋唔應該用坐厠,因佢哋唔會坐,結果大小便,鞋印成塊板都係

侯爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 21-8-8 00:03
見個女廁已經貼到啲告示多到好似牆紙咁,但都冇作用,真係好驚嚇點解成層兩間公司啲女士都成熟穩重,唔係妹 ...

覺得最慘係清潔姐姐,d人無同理心,真係做死姐姐

男爵府

回覆樓主:

我公司都係,一路都好乾淨,後來搬左一個部門入黎,多後生女的,非常污糟,我有時同清潔姐姐傾開,佢話佢地搬咗來之後,好似整古佢咁,竟然M巾貼牆,OMG
仲有,永遠唔會掛上新廁紙,自己用完放返原位,下個又得意,又開一卷新又放原位

水晶宮

daijuju 發表於 21-8-8 00:39
用女性尿壺啦,帶埋支水入去,用完沖去馬桶,唔使再煩點坐落去~~~
我打從番呢份工第一日驚見個女廁污糟成咁,我都從來唔會坐落去,無影凳淨敢小便。仲要堅小心,千萬唔好火上加油再整污糟個廁所,我唔想抹自己果啲之餘仲要抹埋人地果啲。呢個廁已令我練得一身好武功。我唔想俾遮遮詛咒埋一份。我無辜架。

男爵府

我見過好幾次血海同屎海。

~仔仔媽咪~    發表於 21-8-8 01:17

男爵府

yoyo123 發表於 21-8-8 00:51
我公司都係,一路都好乾淨,後來搬左一個部門入黎,多後生女的,非常污糟,我有時同清潔姐姐傾開,佢話佢地 ...
M巾貼牆……

首頁
12345...6

尾頁

跳至