時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熊熊老婆 發表於 21-2-10 08:44
https://std.stheadline.com/daily/article/2333099/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B0%88%E8% ...

黃人會話假新聞

男爵府

redhot 發表於 21-2-10 09:18
你真係好人,對人寛容。我就冇你咁大量,你知唔知我諗到咩呀?佢地而家比人捉咪話後悔囉,如果走得甩,肯 ...

我完全認同你

而家好多黃人收晒皮係因為怕國安,完全唔係真心

咁大個人乜都話俾人煽動,又唔見全世界都會被煽動?根本佢本身係咁嘅人先做得出呢啲事

水晶宮

https://std.stheadline.com/daily/article/2333099/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B0%88%E8% ...

叫他企出來發聲,同所有香港人、中國人講對不起
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

知錯能改
希望班幕後也可得到應有慨罪

珍珠宮

肯懺悔很好,多少人做完錯事都唔知/唔認為自己錯咗,不過咁後生就坐牢,好可惜!

珍珠宮

你真係好人,對人寛容。我就冇你咁大量,你知唔知我諗到咩呀?佢地而家比人捉咪話後悔囉,如果走得甩,肯 ...

無錯,特首話會特赦d青少年,可惜無一個最終被特赦到,因為一哥話無一個有悔意。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Sad but true

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一哥話左好少被捕年青人肯認罪接受警司警誡, 被人拉左仲未知死, 所以肯反省承認錯誤果D先仲有得救

子爵府

Sad but true....

不過總有人有悔意, 希望有明天

公爵府

回覆樓主:

希望佢哋徹底清醒,重回正軌!
恭賀新禧,迎春接福!

子爵府

回覆樓主:

真心希望係真心改過,而唔係為左求情減刑點點點

公爵府

牛年勳章

mcs74 發表於 21-2-10 09:58
無錯,特首話會特赦d青少年,可惜無一個最終被特赦到,因為一哥話無一個有悔意。
...

據我所知,D青年人出去衝之前已經有人話定啲所謂「法律意見」畀佢哋聽:
一、18歲以下唔會有事
二、千祈唔好認罪
三、唔好講任何嘢,有律師會「義務」幫佢哋手!一定冇事!
四、被拉之後有機會向傳媒嘅鏡頭講自己嘅名同埋電話號碼,就會有人跟進!
所以好多都錯過咗初初可以認罪嘅機會!
嗰啲喺幕後嘅搞手,尤其是律師,其心可誅!

水晶宮

LOVEJELLY 發表於 21-2-10 09:08
清醒返唔好再比人利用,知錯能改就好

大家快啲鬧下D衰(黃已完)害死全港人,仲有李卓人到今天仲叫人捐錢比佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

識得醒就好啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

熊熊老婆 發表於 21-2-10 10:10
據我所知,D青年人出去衝之前已經有人話定啲所謂「法律意見」畀佢哋聽:
一、18歲以下唔會有事
二、千祈唔好 ...

呢班讀壞書,貪錢既賣國賊

象牙宮

回覆樓主:

企出電視,拉低口罩出真樣見人,就覺有悔意了!而家咁只覺做show

子爵府

熊熊老婆 發表於 21-2-10 09:32
因為我自己都係一位老師,我好明白年青人思想真係好單純,佢哋真係好容易被人洗腦!
香港教育真係出現好大嘅 ...

黑暴中「和理非」依個角色定得太完美,佢地高尚,有智慧,有獨立思想,有抱負,仲要零消費,個個都以依個角色身份自豪。所以就算黑暴點破壞,將香港焦土化,佢地繼續努力美化,讚美,大力支持,鼓勵,黑變白。可憐一班心智未成熟嘅後生仔,空有一腔熱誠,到頭來具有自己一個承擔 我好好好憎依班「和里非」

公爵府

牛年勳章

無話可說 發表於 21-2-10 10:14
企出電視,拉低口罩出真樣見人,就覺有悔意了!而家咁只覺做show

如果佢咁樣做,我會好擔心佢畀人起底同埋D人會騷擾佢啲屋企人喎!

男爵府

牛年勳章

這是一個很大的教訓,希望經過吸取教訓之後,能改過自新

侯爵府

2024年龍年勳章

mickeywinnie3 發表於 21-2-10 10:14
呢班讀壞書,貪錢既賣國賊

年29都要咒呢班百佳不得好死, 為錢咩都做得出,害死年輕人!

首頁

尾頁

跳至