論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆 kaka913 的帖子

這間係黑店!夾買D姐姐騙 中介費, 介紹啲姐姐根本就係要返去,到咗你屋企唔夠二個星期就嗌走。 初時就乜都得, 兩個星期同佢講就話乜都係要依合約乜都唔得。

大宅

FWM 發表於 21-5-21 22:39
千祈唔好
我已中伏
收咗錢後
我同事中左伏呀唉

民房

搞到我都唔敢請

大宅

太遲睇到,已中伏!比左agency fee 後乜都冇做,個姐姐話唔黎!只肯退一半錢!黑店!

大宅

Suits 發表於 21-11-2 01:10
太遲睇到,已中伏!比左agency fee 後乜都冇做,個姐姐話唔黎!只肯退一半錢!黑店!
...

咁佢無換個新比你?我之前經另一間中介都簽左一個姐姐,但後來姐姐某些原因話要返菲唔做,中介又搵唔到適合既姐姐比我,最後肯全數退款比我。

民房

我未試過,身邊朋友嘗試過,都係佢同返我講,佢哋每個禮拜都有同姐姐聚會,佢哋啲姐姐,就算本身唔壞,佢哋都比好多專業意見佢哋,所以佢哋好鬼馬,如果有精力同佢地咬文嚼字,可以嘗試一下,但係如果你兩位或其中一位都要返工,屋企唔係開金礦,就唔好搏啦。個人感覺,勁差

民房

我都係其中一個苦主,比完錢,之後就完全冇人跟嘢,酒店又要自己book,都算,我請嗰個工人原來之前已經斷過約,但係agent同我講話佢係因為資料文件唔齊全所以先要返去😓講真,邊有時間check佢講嘅嘢係真定假,佢講乜就信乜然後填咗個工人姐姐返嚟,然後唔好講話洗咗幾多錢,個姐姐嚟到做頭一個禮拜好地地,之後就成日想請假,唉,個經紀淨係會企喺姐姐嗰邊,所以千萬要小心

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

emilychuu 發表於 22-7-18 18:23
我都係其中一個苦主,比完錢,之後就完全冇人跟嘢,酒店又要自己book,都算,我請嗰個工人原來之前已經斷過 ...

請問係邊間分店?

別墅

個老闆唔知賺咗幾多陰質錢

別墅

我幫襯CWB jolly helper疫情期間用$15880請咗個印印,agent收咗錢就hea做, 到工人臨飛就就話要2千幾蚊做PCR, 跟住話機票要就星期幾又加2千幾,9月份唔係乜旺季都要加。

工人上工後agent一直無主動俾返份僱傭合約我,直到我問佢叫佢寄嚟,先寄。但並非寄平郵,而係用順豐collect pay, 我唔係介意十幾蚊,但個agent 態度好差囉,奉旨咁,又無交带,同我未俾錢時判若两人。

依家工人做咗5個月,無端端話屋企有人死咗,個agent幫佢寫咗封辭職信,就話要走! 好激氣,即係我又要再俾一筆agent fee!?

之前我成日見agent whatsapp揾住佢, 仲打屋企電話來找她,依家諗返轉頭,呢間jolly helper都好可疑。當僱主係羊鼓,將D工人短時轉僱主謀取暴利。

各位大大,有無苦主大聯盟呀?

首頁

尾頁

跳至