自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Astra00 發表於 20-6-23 16:08
x 2!!!起碼看完,比人知道,你比個表情公仔都好。

Agree,最低限度一個emoji都好

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

我就係大家好憎個啲人
有時唔係唔想覆 係真係好忙睇左唔記得左覆 就冇左回事(我記性係差得好過份)
不過熟我嘅都慣左我成日已讀不回
唔熟嘅我都會解釋返
我都唔介意人咁對我 我急話會問多句 唔急咪由佢
我同best frd都係過幾日先覆返大家

珍珠宮

2023年兔年勳章

栗子撻 發表於 20-6-23 15:11
回覆 travling 的帖子

最唔鍾意人唔回, 我唔介意你睇完唔係即回, 隔幾個鐘先回都無問題, 但係有時問完野, ...

珍珠宮

2023年兔年勳章

travling 發表於 20-6-23 16:03
咁你借D易唔好比印花佢囉, 到佢問你時, 你話見你WHATSAPP冇覆以為你唔要
...

大宅

Joant 發表於 20-6-23 19:11
我就係大家好憎個啲人
有時唔係唔想覆 係真係好忙睇左唔記得左覆 就冇左回事(我記性係差得好過份)
不過熟 ...

如果好忙,就應該唔好睇住, 到得閒先睇可以回覆埋囉, 如果我好忙而睇左,我會記住要覆返人。
就算熟朋友都係咁話,,唔鍾意就唔鍾意,唔關熟唔熟事。 我都好唔鍾意熟朋友以為好熟就唔洗禮貌,約左出嚟又改期, 唔緊要, 但係一句唔好意思都懶得打

大宅

栗子撻 發表於 20-6-23 20:57
如果好忙,就應該唔好睇住, 到得閒先睇可以回覆埋囉, 如果我好忙而睇左,我會記住要覆返人。
就算熟朋友 ...

問果時唔忙, 睇完唔覆就話忙, D人好奇怪, 都咁大個人啦基本禮貌

大宅

SafieldKEN 發表於 20-6-23 18:29
我都好憎呢類人
家庭聚會喺group問無人覆,到當日就問幾點鐘邊度等 唔覆就預無人去 ...

朋友GROUP我試過係咁, 問食飯報名, 我都特登list返有邊幾個出席確認就訂位, 到食飯日無啦啦有條冇報名既黎左真係好討厭

大宅

travling 發表於 20-6-24 10:25
朋友GROUP我試過係咁, 問食飯報名, 我都特登list返有邊幾個出席確認就訂位, 到食飯日無啦啦有條冇報名既黎 ...

我覺得group唔應人都好冇禮貌,約食飯實有人唔應人,去唔去都一句啦,吹水又唔應,講重要嘢又唔應,唔知想點

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

我都想講group,都已經唔係幾十人大group,只係六、七個識咗好耐比較friend嘅朋友,但例牌總有d人係零回應,人地問乜傾乜佢地都係已讀不回,但又有時間日日更新IG喎,呢d人咩心理

複式洋房

travling 發表於 20-6-23 14:53
岩岩同個同事講開, 佢話佢D朋友whatsapp問完佢野就一句唔該都冇, 已讀不回, 咁佢話下次佢問野唔答佢, 咁算 ...

我其實介意睇左問題又唔覆,真係甘難覆人,有幾忙都覆下吧

男爵府

travling 發表於 20-6-23 15:38
最無禮貌係你問人野, 得到答案就當冇事

係wor 老奉咁
覆個emoji條氣都gur d啦

水晶宮

milk67890 發表於 20-6-24 11:58
我覺得group唔應人都好冇禮貌,約食飯實有人唔應人,去唔去都一句啦,吹水又唔應,講重要嘢又唔應,唔知想 ...
男家那邊群組就係咁。約過一兩次家庭食飯直程我退組,我沒癮。約大時節食飯,其實應由我老公同佢妹們約。佢又要我搞。找地方、就日子,又呢樣個樣。最麻煩個條友最多意見,偏偏群組一句都不應。佢絕對不忙,係見到條友status 係打緊字,不過不是覆呢個群組咁。

水晶宮

my555 發表於 20-6-24 13:17
我其實介意睇左問題又唔覆,真係甘難覆人,有幾忙都覆下吧
那些人習慣左沒禮貌的了。錄句音都好啦。偏偏連呢樣都沒有。

大宅

我覺得group唔應人都好冇禮貌,約食飯實有人唔應人,去唔去都一句啦,吹水又唔應,講重要嘢又唔應,唔知想 ...

可能根本睇都唔睇....

大宅

gion 發表於 20-6-24 13:17
我都想講group,都已經唔係幾十人大group,只係六、七個識咗好耐比較friend嘅朋友,但例牌總有d人係零回應 ...

又比我諗起D野, 3個人既GROUP平時得2個人講野, 但一到唔覆果個人生日, 我地祝佢生日快樂OR約佢生日飯佢就秒覆, 平時好無視我地

男爵府

baby_yee 發表於 20-6-23 15:16
我都好憎人已讀不回
我都系, 覺得好唔尊重人

伯爵府

我公司有班lunch buddy group,之前wfh要返shift,大家都唔知對方有無返工,朝早問有邊個一齊食晏,有一個係另一邊office既永恆唔覆機(但最後比我知佢其實有返office),我都費事打電話邀請~佢食飯

複式洋房

travling 發表於 20-6-23 14:53
岩岩同個同事講開, 佢話佢D朋友whatsapp問完佢野就一句唔該都冇, 已讀不回, 咁佢話下次佢問野唔答佢, 咁算 ...

其實做最尾覆嗰個完全冇問題,唔明點解會有人突登唔覆到最後

翡翠宮

栗子撻 發表於 20-6-23 15:11
回覆 travling 的帖子

最唔鍾意人唔回, 我唔介意你睇完唔係即回, 隔幾個鐘先回都無問題, 但係有時問完野, ...

仲有最衰是群组人地講自問會回应。但到自己講野,冇乜反应。不是第一次咁。既然係咁。我放棄!

首頁

尾頁

跳至