想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

花C9,
我想問下, 花BB咁瞓得, 佢一日食幾多餐架???? 佢細d嗰時, 夜晚可以瞓12個鐘架喎...

我個QQ, 成日早睡早起...我想佢遲D瞓, 遲D起身都唔得...佢每朝6點幾起身, 7點第一餐, 10AM, 2PM, 6PM, 11PM(瞓住餵, 因佢8點會開始瞓覺, 喱餐唔比又好似太耐同一日5餐, 最多只係180ml, 唔比佢就食得太少喇)...

原帖由 fishballbaby 於 09-5-5 16:19 發表
杜C9,你放工了,我等花BB瞓醒,佢今日特別好瞓,早上瞓到十點幾,依家瞓晏覺又瞓了兩個幾鐘,遲多一陣仲未醒,要叫佢起身飲奶了。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

花BB醒了,遲D再上嚟煲粥。

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

佢早前仲走咗過無線, 仲激c人呀...我都唔like佢架...好煩呀佢...

但佢有d嘢, 又真係ok架喎...嗰時我要自己煮飯, 都會偷下師架!

原帖由 fishballbaby 於 09-5-5 16:24 發表
杜C9

我唔多鍾意阿蘇的,太吋又冇禮貌,煮餸成日都落麻油,佢响有線做的「一粒鐘真人蘇」,真係令我好討厭她呀!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

花c9,

我係taste買菜心苗比杜BB, 細細條, 都好靚的, 你看一下百佳有無? 另外, 我反而無比雞肉, 我加左魚肉, 貪佢食得埋, 又鮮甜喎!

原帖由 fishballbaby 於 09-5-5 16:29 發表
最近D菜芯唔靚,所以花BB未試呀!

始終肉類我怕會易敏感,所以我會試了豬肉一個星期後,OK的話就會試雞肉,到時又會試一個星期。至於植物類的,我反而不太擔心。

...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好多食物我都無BLEND了, 因為我想杜BB學習咀嚼, 佢又食得好好! 除了粟米同甜豆我仲有BLEND咋!

原帖由 wuws 於 09-5-5 16:30 發表

豬肉味節瓜, 菜心, 蕃茄粥.... 聽到都覺得好味呀。噤係咪除了豬肉之外,全部blend,之後撈埋粥仔比佢食呀?

伯爵府

魚肉真係好鮮甜架, 唔知點解, 有d人話要bb一歲先好比bb食...
嗰時我大伯(老公個哥)個女, 8,9個月時住喺我哋屋企, 食得不知幾好味, 仲係咁拍我哋, 話我哋餵得太慢呀!

原帖由 ootolai 於 09-5-5 16:42 發表
花c9,

我係taste買菜心苗比杜BB, 細細條, 都好靚的, 你看一下百佳有無? 另外, 我反而無比雞肉, 我加左魚肉, 貪佢食得埋, 又鮮甜喎!

大宅

等我又上黎報到先

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

認真講, 我真係覺得湊仔係各村鄉村各處例, 總之, 自己覺得安心就可以了!!! 我其實比起其他媽咪都好大膽的1

原帖由 高齡產婦 於 09-5-5 16:49 發表
魚肉真係好鮮甜架, 唔知點解, 有d人話要bb一歲先好比bb食...
嗰時我大伯(老公個哥)個女, 8,9個月時住喺我哋屋企, 食得不知幾好味, 仲係咁拍我哋, 話我哋餵得太慢呀!

...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

蘇蝦媽,

我放工了! bye !

原帖由 ilapril 於 09-5-5 16:51 發表
等我又上黎報到先

大宅

今日咁遲至收工既?

伯爵府

喱個係咪暗號呀? 可以講電話喇....

蘇蝦媽, 我又EMAIL咗嘢比妳呀!

原帖由 ootolai 於 09-5-5 16:54 發表
蘇蝦媽,

我放工了! bye !

大宅

暗號?咩暗號呀? 緊係唔係啦

原帖由 高齡產婦 於 09-5-5 17:00 發表

大宅

我都報到先!!
整BB食物真係一門學問, 遲D都要請教你哋D大B媽

原帖由 ilapril 於 09-5-5 17:08 發表
暗號?咩暗號呀? 緊係唔係啦

男爵府

好媽媽勳章

我都報到先

大宅

QQ媽,收到喇,等我研究下先再覆你

原帖由 高齡產婦 於 09-5-5 17:00 發表

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

All,

Good morning!

今日我最早。

伯爵府

今日冇人上嚟吹水嘅?
我噚晚收到HOLLE米粥試用裝LU! 好快手喎!

原帖由 HappyDay2008 於 09-5-6 09:35 發表
All,

Good morning!

今日我最早。

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

今朝有少少嘢趕所以無機會上嚟吹水。現在先可以偷懶一陣。咁快收到米粥試用裝,有無諗住立即比QQ試下食。Eugene就有排都未可以食住。

原帖由 高齡產婦 於 09-5-6 11:37 發表
今日冇人上嚟吹水嘅?
我噚晚收到HOLLE米粥試用裝LU! 好快手喎!

伯爵府

未呀, 我想月尾先呀!

原帖由 HappyDay2008 於 09-5-6 11:53 發表
今朝有少少嘢趕所以無機會上嚟吹水。現在先可以偷懶一陣。咁快收到米粥試用裝,有無諗住立即比QQ試下食。Eugene就有排都未可以食住。

侯爵府

昨天收到仁安電話通知我D雪胎儲存已經就夠一年,原來咁快已經一年喇,我又要交儲存費$8,800大元, 真係有D肉痛,儲臍帶血都唔駛咁貴,姑娘仲叫我可以親身去仁安交,因為可用信用卡找數取積分喎,只係有積分有鬼用咩,有埋免息分期就差唔多。

首頁

尾頁

跳至