網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

dolly_cheers 發表於 18-1-11 09:49
我試左一排,真係覺得有用!
岩岩趁佢平買多左幾支看門口(emoji)(emoji)

咁我刀要入貨了:mother:

別墅

Lovesasa1209 發表於 18-1-11 09:54
咁我刀要入貨了:mother:

流感高峰期,希望頂到下(emoji)

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我一路有用,屋企大人細路都有食

細路食gummy,大人食丸,呢排我會飲沖劑添
上星期公司有1/3病咗,我喉嚨有d痛,weekend elderberry + vit C
touch wood... 我仲撐住!喉嚨已經唔痛

其實要增強免疫力,唔係單一supplement 就夠,仲要多休息,食得健康d,多食抗氧化劑 (vit ACE),加少量運動

侯爵府

醒目開學勳章

dolly_cheers 發表於 17-9-13 09:17
其實接骨木邊隻好?我一直作病左一星期,飲佢有冇用?
佢算係藥定supplement?

接骨木有副作用嗎?
接骨木萃取物在產品建議劑量下短期使用非常安全,未發現任何顯著副作用

但食用未成熟、未經烹煮果實或其它部位(花根莖葉)可能產生噁心,嘔吐,或嚴重腹瀉等不良反應

安全注意事項(使用禁忌)

***孕婦、哺乳媽媽、幼童及肝腎功能障礙者請勿使用(相關安全性未知)

若食用後出現過敏現象,請立即停用或就醫

***患有自體免疫疾病(類風濕性關節炎、紅斑狼瘡、多發性硬化症)或曾接受器官移植病患請勿服用(因可能刺激免疫系統)

***勿與利尿劑、糖尿病藥物、化療藥物、輕瀉劑及免疫抑制劑等藥物合併使用,可能干擾藥物作用,引發未知風險

https://formulawave.com/elderberry-benefits-side-effects/

一樣野會撩起你嘅免疫力就唔可以平時食。因為可能引發其他免役系統問題!

大家要小心!

首頁

尾頁

跳至